#سؤال_636_ کاغذهای باطله محتوی اسماء الهی و قرآن را چه باید کرد؟
✅ به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ عَبْدِ الْمَلِكِ بْنِ عُتْبَةَ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الْأَوَّل قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْقَرَاطِيسِ تُجْمَعُ هَلْ تُحْرَقُ بِالنَّارِ وَ فِيهَا شَيْ ءٌ مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ قَالَ لَا تُغْسَلُ بِالْمَاءِ أَوَّلًا قَبْلُ.
📚 الكافي ج۲ص۶۷٣
عبدالملک گوید:از امام کاظم علیه السلام در مورد کاغذهایی که جمع می شود و در آن چیزی از ذکر اللَّه هست سؤال کردم که آیا با آتش سوزانده شود؟ امام فرمودند : خیر، قبل از آن ابتدا با #آب شسته می شود.
2⃣ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّه يَقُولُ لَا تُحْرِقُوا الْقَرَاطِيسَ وَ لَكِنِ امْحُوهَا وَ حَرِّقُوهَا.
📚 الكافي ج۲ص۶۷۴
عبدالله بن سنان گوید : شنیدم امام صادق علیه السلام می فرمود : کاغذها را نسوزانید، لکن اول (نوشته هایش) را محو کنید و سپس بسوزانید.
3⃣عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّه عَنِ الِاسْمِ مِنْ أَسْمَاءِ اللَّهِ يَمْحُوهُ الرَّجُلُ بِالتُّفْلِ قَالَ امْحُوا بِأَطْهَرِ مَا تَجِدُونَ.
📚 الكافي ج۲ص۶۷۴
از امام صادق علیه السلام در مورد نامي از نام های اللَّه که با آب دهان محو شود سؤال شد؛ امام فرمودند : با پاکترین چیزی که می یابید آن را محو نمائید.
4⃣عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّه امْحُوا كِتَابَ اللَّهِ وَ ذِكْرَهُ بِأَطْهَرِ مَا تَجِدُونَ وَ نَهَى أَنْ يُحْرَقَ كِتَابُ اللَّهِ- وَ نَهَى أَنْ يُمْحَى بِالْأَقْلام
📚 الكافي ج۲ص۶۷۴
امام صادق علیه السلام فرمود :رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند : کتاب اللَّه (یعنی قرآن) و ذکر او را به #پاکترین چیزی که می یابید محو کنید و از سوزاندن کتاب اللَّه نهی فرمودند و از محو کردن آن با #قلمها نهی نمود.
5⃣عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِهِ فِي حَدِيثِ الْمَنَاهِي قَالَ: نَهَى رَسُولُ اللَّه أَنْ يُمْحَى شَيْ ءٌ مِنْ كِتَابِ اللَّهِ بِالْبُزَاقِ أَوْ يُكْتَبَ بِهِ
📚 الفقيه ج۴ص۵
در حدیث مناهی، رسول الله (صلی الله علیه و آله) از اینکه چیزی از قرآن با آب دهان محو شود یا با آب دهان نوشته شود نهی فرمودند.
6⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ حَدَّثَنِي عَمْرُو بْنُ سَعِيدِ بْنِ هِلَالٍ قَالَ حَدَّثَنَا عَبْدُ الْمَلِكِ بْنُ أَبِي ذَرٍّ قَالَ: لَقِيَنِي أَمِيرُ الْمُؤْمِنِين يَوْمَ مَزَّقَ عُثْمَانُ الْمَصَاحِفَ فَقَالَ أُدْعُ لِي أَبَاكَ فَجَاءَ إِلَيْهِ مُسْرِعاً فَقَالَ يَا أَبَا ذَرٍّ أَتَى الْيَوْمَ فِي الْإِسْلَامِ أَمْرٌ عَظِيمٌ مُزِّقَ كِتَابُ اللَّهِ وَ وُضِعَ فِيهِ الْحَدِيدُ وَ حَقٌّ عَلَى اللَّهِ أَنْ يُسَلِّطَ الْحَدِيدَ عَلَى مَنْ مَزَّقَ كِتَابَ اللَّهِ بِالْحَدِيدِ ...
📚 كتاب عاصم بن حميد الحناط ص۳۶
عبدالملک پسر اباذر گوید : روزی که عثمان لعنة الله عليه قرآن ها را پاره کرد، امیرالمؤمنین صلوات الله علیه با من برخورد کرد. ایشان به من فرمود : پدرت را به نزد من صدا کن. پس پدرم با سرعت نزد ایشان آمد.
پس امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود : ای اباذر، امروز أمر عظیمی بر اسلام رسید : #قرآن پاره شد و آهن در آن نهاده شد! و حق است بر اللَّه که آهن را بر آن کسی که قرآن را با آهن پاره کند مسلط گرداند.
✅ می دانیم که طولی نکشید که حقانیت گفتار امیرالمؤمنین صلوات الله علیه مشخص شد و عثمان با شمشیر کشته شد!
✅مشاهده می شود که کاغذ محتوی ذکر اللَّه و قرآن، نباید سوزانده شود و نوشته آن با قلم و آب دهان نباید محو شود و قرآن نباید با آهن پاره شود، بلکه در صورت نیاز، موظف هستیم که با #پاک ترین چیزی که در دست داریم نوشته هایش را محو نماییم و بعد از آن اگر خواستیم کاغذ آن را بسوزانیم و...
✅ در صورت وجود خوف و ترس از یک نوشته و عدم امکان شستن آن با آب یا چیز پاک دیگر، به روایت زیر عمل می کنیم :
7⃣ عبد الله بن الحسن عن جده علی بن جعفر عن أخیه موسی بن جعفر علیهما السلام قال وسألته عن القرطاس یکون فیه الکتابة فیه ذکر الله أیصلح احراقه بالنار قال إن تخوفت فیه شیئا فأحرقه فلا بأس
📚 قرب الإسناد ص122
علي بن جعفر گوید :از امام کاظم علیه السلام در مورد کاغذی که در آن نوشته ای از ذکر اللَّه هست، سؤال کردم که آیا سوزاندن آن با آتش صلاح است؟ فرمود : در صورتی که در مورد چیزی از محتویات آن #خوف داری، آن را بسوزان، اشکال ندارد.
✅روايت فوق در شرایط خوف می باشد که سوزاندن برگه محتوی ذکر اللَّه اجازه داده شده است و در غیر این شرایط به احادیث پیشین عمل می شود.
#شستن_اسماء_الله_و_ذکر_الله_با_آب_و_نهی_از_سوزاندن_آنها
اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
نظرات (0)