Loading...

#سؤال_622_ بنده فروشنده هستم. گاهی اوقات خریداران اسکناس های تقلّبی در لابلای پولی که به من می دهند داخل می کنند و من متوجه نمی شوم و امکان پیدا کردن طرف مقابل هم نیست.

آیا من هم می توانم به همین نحو با این مبالغ خرید انجام دهم یا به حساب بانکی واریز کنم؟

#اسکناس_های_تقلبی

✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ سِجَادَةَ عَنْ مُوسَى بْنِ بَكْرٍ قَالَ: كُنَّا عِنْدَ أَبِي الْحَسَن وَ إِذَا دَنَانِيرُ مَصْبُوبَةٌ بَيْنَ يَدَيْهِ فَنَظَرَ إِلَى دِينَارٍ فَأَخَذَهُ بِيَدِهِ ثُمَّ قَطَعَهُ بِنِصْفَيْنِ ثُمَّ قَالَ لِي أَلْقِهِ فِي الْبَالُوعَةِ حَتَّى لَا يُبَاعَ شَيْ ءٌ فِيهِ غِشٌّ.

📚 الكافي ج۵ص۱۶۰

موسی بن بکر گوید : ما نزد ابوالحسن علیه السلام بودیم در حالیکه دینارهایی در برابر حضرت ریخته بود. پس امام علیه السلام به یک دینار نظر کردند و آن را با دستشان برداشتند و آن را به دو نیم کردند و سپس به من فرمودند : آن را به چاه فاضلاب بیانداز تا چیزی که در آن #غش وجود دارد مورد معامله واقع نشود!


2⃣عَنْ شُعَيْبِ بْنِ وَاقِدٍ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ زَيْدٍ عَنِ الصَّادِقِ عَنْ آبَائِه فِي حَدِيثِ الْمَنَاهِي عَنْ رَسُولِ اللَّه أَنَّهُ قَالَ: وَ مَنْ غَشَّ مُسْلِماً فِي شِرَاءٍ أَوْ بَيْعٍ فَلَيْسَ مِنَّا وَ يُحْشَرُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ مَعَ الْيَهُودِ لِأَنَّهُمْ أَغَشُّ الْخَلْقِ.

📚الفقيه ج۴ص۱۴

امام صادق علیه السلام از اجدادشان روایت نموده است که رسول الله (صلّی الله علیه و آله) در حدیث مناهی فرمودند : کسی که در خرید یا فروش با مسلمانی غِش بورزد، پس از ما نیست و در روز قیامت همراه با #یهود محشور می شود زیرا یهودیان خیانت کار ترین و خدعه زننده ترین خلق هستند!


✅ در روایات فراوانی ، «غِش» مورد مذمت شدید واقع شده است و این لفظ از نظر لغت به معنای خیانت و خدعه و فریب و داخل کردن چیز قُلّابی در بین چیز اصیل و آمیختن چیز بی ارزش با چیز با ارزش و ناخالصی و تقلب و غیره است و مشاهده می شود که در روایت اول، امام علیه السلام، دینار قلابی را به چاه انداختند و مورد هیچ استفاده ای قرار ندادند و لذا استفاده از اسکناس های قلابی برای خرید اجناس و امور دیگر هیچ جایگاهی ندارد.


✅ برای امتثال امر مولایمان امام زمان علیه السلام، بسیار بگوئیم :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹