Loading...

#سؤال_615_ آیا فروختن #ميته و #گوشت_حیوانات_حرام_گوشت مثل خوک و غیره به #غیر_مسلمان جائز است؟



✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣الْجَعْفَرِيَّاتُ، بِإِسْنَادِهِ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ قَالَ: بَائِعُ الْخَبِيثَاتِ وَ مُشْتَرِيهَا فِي الْإِثْمِ سَوَاءٌ

📚الجعفريات ص ۱۷۲

علي علیه السلام فرمود : فروشنده چیزهای حرام و پلید و خریدار آن در گناه برابر هستند!

2⃣مُحَمَّدُ بْنُ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه أَنَّهُ سَأَلَهُ عَنْ خَرَاجِ أَهْلِ الذِّمَّةِ وَ جِزْيَتِهِمْ إِذَا أَدَّوْهَا مِنْ ثَمَنِ خُمُورِهِمْ وَ خَنَازِيرِهِمْ وَ مَيْتَتِهِمْ أَ يَحِلُّ لِلْإِمَامِ أَنْ يَأْخُذَهَا وَ يَطِيبُ ذَلِكَ لِلْمُسْلِمِينَ- فَقَالَ ذَلِكَ لِلْإِمَامِ وَ الْمُسْلِمِينَ حَلَالٌ وَ هِيَ عَلَى أَهْلِ الذِّمَّةِ حَرَامٌ وَ هُمُ الْمُحْتَمِلُونَ لِوِزْرِهِ.

📚 المقنعة ص۴۵

محمد بن مسلم از امام صادق علیه السلام در مورد مالیات و جزیه اهل ذمه که از بهای شرابهایشان و خوکهایشان و مردار هايشان ادا نمایند، سؤال کرد که آیا گرفتن آن بر امام حلال است و برای مسلمین پاک و رواست؟ امام فرمودند : (گرفتن بهای این چیزها در خراج و جزیه) برای امام و مسلمین حلال است و آن بر اهل ذمه #حرام است و به دوش کشنده وزر و گناه آن هستند!

✅مشخص است که اهل ذمه خوک و ميته های خود را به غیر مسلمان فروخته اند و بهای آن را گرفته اند که امام آن را حرام اعلام می کنند و وزر آن را بر دوش آنها می داند.


3⃣عَنْ حَمَّادِ بْنِ عَمْرٍو وَ أَنَسِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ جَمِيعاً عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِهِ فِي وَصِيَّةِ النَّبِيِّ لِعَلِيٍّ قَالَ: يَا عَلِيُّ مِنَ السُّحْتِ ثَمَنُ الْمَيْتَةِ وَ ثَمَنُ الْكَلْبِ وَ ثَمَنُ الْخَمْرِ وَ مَهْرُ الزَّانِيَةِ وَ الرِّشْوَةُ فِي الْحُكْمِ وَ أَجْرُ الْكَاهِنِ.

📚 الفقيه ج۴ص۳۶۳

رسول الله صلی الله علیه و آله در وصیت به علي علیه السلام فرمودند : یا علی! از موارد سُحْت (کسب حرام)، بهای #مردار(ميته) و بهای سگ و مهر زن زانيه و رشوه در حکم و اجرت کاهن می باشد.


4⃣عن الصادق فی حدیث... وَ أَمَّا وُجُوهُ الْحَرَامِ مِنَ الْبَيْعِ وَ الشِّرَاءِ فَكُلُّ أَمْرٍ يَكُونُ فِيهِ الْفَسَادُ مِمَّا هُوَ مَنْهِيٌّ عَنْهُ مِنْ جِهَةِ أَكْلِهِ أَوْ شُرْبِهِ أَوْ كَسْبِهِ أَوْ نِكَاحِهِ أَوْ مِلْكِهِ أَوْ إِمْسَاكِهِ أَوْ هِبَتِهِ أَوْ عَارِيَّتِهِ أَوْ شَيْ ءٍ يَكُونُ فِيهِ وَجْهٌ مِنْ وُجُوهِ الْفَسَادِ نَظِيرِ الْبَيْعِ بِالرِّبَا أَوِ الْبَيْعِ لِلْمَيْتَةِ أَوِ الدَّمِ أَوْ لَحْمِ الْخِنْزِيرِ أَوْ لُحُومِ السِّبَاعِ مِنْ صُنُوفِ سِبَاعِ الْوَحْشِ وَ الطَّيْرِ أَوْ جُلُودِهَا أَوِ الْخَمْرِ أَوْ شَيْ ءٍ مِنْ وُجُوهِ النَّجِسِ فَهَذَا كُلُّهُ حَرَامٌ وَ مُحَرَّمٌ
📚وسائل (30 جلدی) ج17 ص84

امام صادق علیه السلام در حدیثی فرمودند : اما وجوه حرام از خريد و فروش عبارت است از هر امری که در آن فساد می باشد از آنچه از جهت خوردن یا نوشیدن یا کسب یا نکاح یا مالک شدن یا نگه داشتن یا هبه کردن یا عاریت دادن مورد نهی می باشد یا چیزی که در آن وجهي از وجوه فساد می باشد مانند : بیع ربوی یا #فروختن_ميته یا #گوشت خوک یا #گوشت_درندگان از جميع درندگان وحشی و پرندگان یا پوست آنها و نیز خمر یا چیزی از وجوه نجس که تمام اینها حرام مُحَرَّم است....

5⃣ بزنطی گوید :از امام رضا علیه السلام در مورد شخصی که گله گوسفند دارد و دنبه های آنها را در حال حیات آنها می بُرد، سؤال کردم که آیا صلاح است که از دنبه های بریده شده استفاده کند؟ فرمود : بله، آنها را ذوب کند و با آن چراغ روشن کند ولی آن را نخورد و آن را نفروشند.

📚 مستطرفات السرائر ص۵۵

✅در شواهد روایی متعدد که چند مورد آن ذکر گردید، خرید و فروش ميته و گوشت حیوانات حرام گوشت حرام اعلام شده است و استثنایی برای فروش آنها به غیر مسلمانان نرسیده است و لذا فروختن گوشتهای حرام، اعم از ميته و گوشت حیوانات حرام گوشت، به مسلمان و غیر مسلمان ممنوع است.

✅البته فروختن خمیری که با آب نجس خمیر شده است و ذبیحه های حلالي که با ميته ها مخلوط شده است و قابل تفکیک نیستند، در روایت 📚الكافي ج۶- ص۲۶۰ و 📚التهذيب ج۱ص۴۱۴، به کسانی که ميته را حلال می شمرند (یعنی غیر مسلمین) رخصت داده شده است.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹