Loading...

#سؤال_609_ آیا #ازدواج در هنگام #کسوف و #خسوف نهی شده است؟


✅ روایت خاصی در نهی از ازدواج در هنگام خسوف و کسوف نرسیده است، اما :

1⃣امام رضا علیه السلام فرمود : همانا برای #کسوف نماز قرار داده شده است زیرا آن از آیات الهی است که معلوم نیست که برای #رحمت آشکار شده است یا برای #عذاب! پس رسول الله (صلّی الله علیه و آله) دوست داشت که در آن هنگام امتش به خالق و رحم کننده آن پناه ببرد تا شر آن را از آنها بگرداند و آنها را از ناخوشی آن حفظ کند همانطور که از قوم یونس (علی نبينا و آله و عليه السلام) ، هنگامی که به درگاه الهی تضرع نمودند دفع نمود.

📚الفقيه ج۱ ص541

2⃣امام سجاد علیه السلام بعد از ذکر علت کسوف ماه و خورشید فرمودند : همانا از این دو آیه فزع نمی کند و نمی ترسد مگر کسی که از شیعیان ما باشد. پس وقتی چنین شد به سوی اللَّه عزّوجلّ پناه ببرید و به او رجوع کنید.

📚الفقيه ج1ص539

3⃣قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّه صَلَاةُ الْكُسُوفِ إِذَا فَرَغْتَ قَبْلَ أَنْ يَنْجَلِيَ فَأَعِدْ

📚تهذيب ج۳ص۱۵۶

امام صادق علیه السلام فرمود : در نماز کسوف، اگر قبل از باز شدن از نماز فارغ شدی، نماز را اعاده کن!

✅البته در حديث 📚التهذيب ج۳ص۲۹۱، فارغ شدن از نماز قبل از باز شدن ماه و خورشید و عدم تکرار نماز هم جائز شمرده شده است.

✅همانطور که ذکر شد، هر چند نهیی برای ازدواج در موقع کسوف نرسیده است، اما در بازه زمانی خسوف و کسوف، برای ما وظیفه نماز آیات و تکرار آن تا وقت باز شدن و توبه و تضرع و رهبت و پناه به مساجد و به اللَّه قرار داده اند.

✅اما نهی از #مقاربت :

4⃣عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: قُلْتُ لَهُ هَلْ يُكْرَهُ الْجِمَاعُ فِي وَقْتٍ مِن الْأَوْقَاتِ وَ إِنْ كَانَ حَلَالًا قَالَ نَعَمْ مَا بَيْنَ طُلُوعِ الْفَجْرِ إِلَى طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ مِنْ مَغِيبِ الشَّمْسِ إِلَى مَغِيبِ الشَّفَقِ وَ فِي الْيَوْمِ الَّذِي تَنْكَسِفُ فِيهِ الشَّمْسُ وَ فِي اللَّيْلَةِ الَّتِي يَنْكَسِفُ فِيهَا الْقَمَرُ وَ فِي اللَّيْلَةِ وَ فِي الْيَوْمِ اللَّذَيْنِ يَكُونُ فِيهِمَا الرِّيحُ السَّوْدَاءُ وَ الرِّيحُ الْحَمْرَاءُ وَ الرِّيحُ الصَّفْرَاءُ وَ الْيَوْمِ وَ اللَّيْلَةِ اللَّذَيْنِ يَكُونُ فِيهِمَا الزَّلْزَلَةُ وَ لَقَدْ بَاتَ رَسُولُ اللَّهِ عِنْدَ بَعْضِ أَزْوَاجِهِ فِي لَيْلَةٍ انْكَسَفَ فيها الْقَمَرُ فَلَمْ يَكُنْ مِنْهُ فِي تِلْكَ اللَّيْلَةِ مَا يَكُونُ مِنْهُ فِي غَيْرِهَا حَتَّى أَصْبَحَ فَقَالَتْ لَهُ يَا رَسُولَ اللَّهِ أَ لِبُغْضٍ كَانَ هَذَا مِنْكَ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ قَالَ لَا و لَكِنْ هَذِهِ الْآيَةُ ظَهَرَتْ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ فَكَرِهْتُ أَنْ أَتَلَذَّذَ وَ أَلْهُوَ فِيهَا وَ قَدْ عَيَّرَ اللَّهُ فِي كِتَابِهِ أَقْوَاماً فَقَالَ و إِنْ يَرَوْا كِسْفاً مِنَ السَّماءِ ساقِطاً يَقُولُوا سَحابٌ مَرْكُومٌ فَذَرْهُمْ حَتَّى يُلاقُوا يَوْمَهُمُ الَّذِي فِيهِ يُصْعَقُونَ ثُمَّ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ وَ ايْمُ اللَّهِ لَا يُجَامِعُ أَحَدٌ فِي هَذِهِ الْأَوْقَاتِ الَّتِي نَهَى عَنْهَا رَسُولُ اللَّهِ وَ قَدِ انْتَهَى إِلَيْهِ الْخَبَرُ فَيُرْزَقُ وَلَداً فَيَرَى فِي وَلَدِهِ ذَلِكَ مَا يُحِبُّ

📚كافي ج۵ص۴۹۸

سالم گوید : به امام باقر علیه السلام گفتم :آيا مقاربت در وقتی از اوقات ناپسند و مکروه است هر چند از حلال باشد؟امام فرمودند : بله:

مابین طلوع فجر تا طلوع خورشید

و از غروب خورشید تا غروب شفق

و در روزی که خورشید می گیرد

و در شبی که ماه گرفتگی رخ دهد

و در روز و شبی که باد سیاه و باد سرخ و باد زرد باشد

و در روز و شبی که زلزله باشد.

رسول اللَّه (صلّی الله علیه و آله) ، شبی که در آن ماه گرفتگی اتفاق افتاده بود در نزد یکی از همسران خود به صبح رساند. پس از آنچه در غیر آن شب از آن حضرت انجام می شد خبری نشد تا اینکه صبح شد!
آن زوجه عرض کرد : یا رسول الله! آیا این أمر از بغض شما در این شب ایجاد شد؟ فرمود : خیر، ولی در این شب این آیه (کسوف ماه) آشکار شده بود و من خوش نداشتم که در این شب لذت جوئی کنم و سرگرم شوم و اللَّه در کتاب خود اقوامی را سرزنش نموده است و فرموده است :

«وَ إِنْ يَرَوْا كِسْفاً مِنَ السَّماءِ ساقِطاً يَقُولُوا سَحابٌ مَرْكُومٌ فَذَرْهُمْ حَتَّى يُلاقُوا يَوْمَهُمُ الَّذِي فِيهِ يُصْعَقُونَ»

سپس امام باقر علیه السلام فرمود : به اللّه قسم، کسی در این وقتهایی که رسول الله (صلّی الله علیه و آله) نهی نموده است مقاربت نمی کند، در حالیکه این خبر به او رسیده باشد و به او فرزندی روزی شود، مگر اینکه در مورد آن فرزندش چیزی که دوست دارد نمی بیند !

#اوقات_نهی_شده_از_مقاربت

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹