Loading...

#سؤال_597_ آیا #لاک_زدن بر روی ناخن برای وضو مشکل دارد؟


✅ به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنْ زُرَارَةَ بْنِ أَعْيَنَ أَنَّهُ قَالَ لِأَبِي جَعْفَرٍ الْبَاقِرِ أَخْبِرْنِي عَنْ حَدِّ الْوَجْهِ الَّذِي يَنْبَغِي أَنْ يُوَضَّأَ الَّذِي قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فَقَالَ الْوَجْهُ الَّذِي قَالَ اللَّهُ وَ أَمَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِغَسْلِهِ الَّذِي لَا يَنْبَغِي لِأَحَدٍ أَنْ يَزِيدَ عَلَيْهِ وَ لَا يَنْقُصَ مِنْهُ إِنْ زَادَ عَلَيْهِ لَمْ يُؤْجَرْ وَ إِنْ نَقَصَ مِنْهُ أَثِمَ مَا دَارَتْ عَلَيْهِ الْوُسْطَى وَ الْإِبْهَامُ مِنْ قُصَاصِ شَعْرِ الرَّأْسِ إِلَى الذَّقَنِ وَ مَا جَرَتْ عَلَيْهِ الْإِصْبَعَانِ مُسْتَدِيراً فَهُوَ مِنَ الْوَجْهِ وَ مَا سِوَى ذَلِكَ فَلَيْسَ مِنَ الْوَجْهِ

📚 الفقيه ج۱ص۴۴

زرارة به امام باقر علیه السلام عرض کرد : به من خبر دهید از #حد_صورت که اللّه فرموده است و سزاوار است که در وضو شسته شود؛ امام فرمود : صورتی که اللَّه فرموده است و به شستن آن دستور داده است که برای هیچ کسی سزاوار نیست که از آن کم کند یا بر آن اضافه نماید و کسی که بر آن بیفزاید اجر نمی برد و آنکه از آن کم کند گناه کرده است، آن مقداری است که انگشت میانه و انگشت شصت بر آن دور بزند از روئیدنگاه موی سر تا چانه و آنچه که این دو انگشت به صورت دایره وار در بر بگیرد و بر آن جاری گردد از صورت است و غیر آن از صورت نیست.


2⃣زُرَارَةَ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي جَعْفَرٍ أَ لَا تُخْبِرُنِي مِنْ أَيْنَ عَلِمْتَ وَ قُلْتَ أَنَّ الْمَسْحَ بِبَعْضِ الرَّأْسِ وَ بَعْضِ الرِّجْلَيْنِ فَضَحِكَ فَقَالَ يَا زُرَارَةُ قَالَهُ رَسُولُ اللَّهِ وَ نَزَلَ بِهِ الْكِتَابُ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَالَ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ فَعَرَفْنَا أَنَّ الْوَجْهَ كُلَّهُ يَنْبَغِي أَنْ يُغْسَلَ ثُمَّ قَالَ وَ أَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرافِقِ فَوَصَلَ الْيَدَيْنِ إِلَى الْمِرْفَقَيْنِ بِالْوَجْهِ فَعَرَفْنَا أَنَّهُ يَنْبَغِي لَهُمَا أَنْ يُغْسَلَا إِلَى الْمِرْفَقَيْنِ

📚 الفقيه ج۱ص ۱۰۳

زرارة گوید :به امام باقر علیه السلام گفتم :آیا به من خبر نمی دهید که از کجا دانستید که مسح به قسمتی از سر و قسمتی از دو پا است؟ امام تبسم نمودند و فرمودند : ای زرارة، این‌ را رسول الله (صلّی الله علیه و آله) فرموده است و قرآن از جانب اللّه بر آن نازل شده است.
زیرا اللَّه عزّوجل می فرماید : «پس صورت هایتان را بشوييد» و ما از این آیه شناختیم که صورت، همه آن سزاوار است که شسته شود. سپس می فرماید «و دست‌هایتان را تا آرنج»، پس دستان را تا آرنج به صورت وصل نمود، پس شناختیم که دو دست هم باید تا آرنج (به طور کامل) شسته شود.


3⃣عَمَّار قال: سُئِلَ أَبُو عَبْداللَّه عَن الرَّجُل يَنْقَطِعُ ظُفُرُهُ هَلْ يَجُوزُ لَهُ أَنْ يَجْعَلَ عَلَيْهِ عِلْكاً قَالَ لَا و لَا يَجْعَلُ عَلَيْهِ إِلَّا مَا يَقْدِرُ عَلَى أَخْذِهِ عَنْهُ عِنْدَ الْوُضُوءِ وَ لَا يَجْعَلُ عَلَيْهِ مَا لَا يَصِلُ إِلَيْهِ الْمَاءُ

📚 التهذيب ج۱ص۴۲۵

عمار گوید : از امام صادق علیه السلام در مورد کسی که ناخنش قطع می شود، سؤال شد که آیا جائز است که بر روی آن سقز گذاشته شود؟ امام فرمود :خیر و بر روی آن نگذارد مگر چیزی که بر برداشتن آن در هنگام وضو قادر باشد و چیزی که موجب می شود آب به (بدن) او نرسد بر روی آن نگذارد.

4⃣علي بْن جعفر عن أَخيه موسى بن جعفر قال: سَأَلْتُهُ عن الْمَرْأَة عَلَيْهَا السِّوَارُ وَ الدُّمْلُجُ فِي بَعْضِ ذِرَاعِهَا لَا تَدْرِي يَجْرِي الْمَاءُ تَحْتَهُ أَمْ لَا كَيْفَ تَصْنَعُ إِذَا تَوَضَّأَتْ أَوِ اغْتَسَلَتْ قَال تُحَرِّكُهُ حَتَّى يَدْخُلَ الْمَاءُ تَحْتَهُ أَوْ تَنْزِعُهُ وَ عَنِ الْخَاتَمِ الضَّيِّقِ لَا يَدْرِي هَلْ يَجْرِي الْمَاءُ إِذَا تَوَضَّأَ أَمْ لَا كَيْفَ يَصْنَعُ قَالَ إِنْ عَلِمَ أَنَّ الْمَاءَ لَا يَدْخُلُهُ فَلْيُخْرِجْهُ إِذَا تَوَضَّأَ

📚 الكافي ج۳ص۴۴

علي بن جعفر گوید : از امام کاظم علیه السلام در مورد زنی که در قسمتی از دستش #النگو یا #بازوبند می باشد و نمی داند که آیا آب بر زیر آن جاری می شود یا خیر، سؤال کردم که وقتی غسل می کند و وضو می گیرد چه کند؟ امام فرمودند : آن را حرکت دهد تا آب بر زیر آن جاری شود و یا آن را در بیاورد.
و در مورد #انگشتر تنگی که نمی داند آیا آب زیر آن جاری می شود یا خیر، سؤال کرد که چه کند؟ فرمود : اگر می داند که آب زیر آن وارد نمی شود، هنگام #وضو باید آن را در آورد.

✅ در آیه و روايات وضو، به طور خاص و عام تصریح شده است که شستن همه حد صورت و دست در وضو لازم است و هر چیزی که مانند لاک زینتی مانع وصول آب به بدن باشد باید برطرف شود و در صورت وجود مانع در دست و صورت، وضو دچار مشکل شده است.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹