Loading...

#سوال_574_ اگر به دلیلی نماز شخص #باطل شود، آیا همین طور نماز را رها کند یا تشهد بخواند و سلام دهد و نماز را رها کند؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ جَدِّهِ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى بْنِ جَعْفَر قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ يَكُونُ فِي الصَّلَاةِ فَيَعْلَمُ أَنَّ رِيحاً قَدْ خَرَجَتْ فَلَا يَجِدُ رِيحَهَا وَ لَا يَسْمَعُ صَوْتَهَا قَالَ يُعِيدُ الْوُضُوءَ وَ الصَّلَاةَ وَ لَا يَعْتَدُّ بِشَيْ ءٍ مِمَّا صَلَّى إِذَا عَلِمَ ذَلِكَ يَقِيناً.

📚 قرب الإسناد ص۲۹

علي بن جعفر گوید :از امام کاظم علیه السلام پرسیدم :شخصی در نماز می باشد، پس متوجه می شود که بادی از او خارج شد ولی بوی آن را احساس نمی کند و صدایش را هم نمی شنود. (چه کند؟) امام فرمودند : در صورتی که آن را (یعنی خارج شدن باد را) با #یقین بداند، وضو و نماز را #إعاده می کند و چیزی از آنچه از نماز را خوانده است به #حساب نیاورد.

2⃣عَنْ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ كَانَ فِي صَلَاتِهِ فَرَمَاهُ رَجُلٌ فَشَجَّهُ فَسَالَ الدَّمُ هَلْ يَنْقُضُ ذَلِكَ وُضُوءَهُ فَقَالَ لَا يَنْقُضُ الْوُضُوءَ وَ لَكِنَّهُ يَقْطَعُ الصَّلَاةَ.

📚قرب الإسناد ص۸۸

علي بن جعفر گوید :از موسی بن جعفر علیه السلام در مورد شخصی که نماز می باشد و شخصی چیزی به سوی او پرتاب می کند و او را مجروح می کند و خون جاری می شود، سؤال کردم که آیا این أمر وضوی او را می شکند؟ فرمود :خیر ولی نماز را #قطع می کند!

3⃣عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ عُمَرَ بْنِ أُذَيْنَةَ عَنْ زُرَارَةَ أَنَّهُ سَمِعَ أَبَا جَعْفَرٍ يَقُولُ الِالْتِفَاتُ يَقْطَعُ الصَّلَاةَ إِذَا كَانَ بِكُلِّهِ.

📚 التهذيب ج۲ص ۱۹۹

امام باقر علیه السلام فرمود :صورت گرداندن، در صورتی که به طور کامل باشد، نماز را #قطع می کند.

4⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: إِنْ تَكَلَّمْتَ أَوْ صَرَفْتَ وَجْهَكَ عَنِ الْقِبْلَةِ فَأَعِدِ الصَّلَاةَ.

الفقيه ج۱ص ۳۶۶

امام صادق علیه السلام فرمود :اگر در نماز (عمداً) سخن گفتی یا صورتت را از قبله گرداندی، پس نماز را #إعاده کن!

5⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: الْقَهْقَهَةُ لَا تَنْقُضُ الْوُضُوءَ وَ تَنْقُضُ الصَّلَاةَ.

📚 الكافي ج۳ص۳۶۴

امام صادق علیه السلام فرمود :#قهقهه وضو را نمی شکند و #نماز را می شکند!

6⃣عَنْ عَمَّارِ بْنِ مُوسَى عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: سُئِلَ عَنِ الرَّجُلِ يَكُونُ فِي صَلَاتِهِ فَيَخْرُجُ مِنْهُ حَبُّ الْقَرْعِ كَيْفَ يَصْنَعُ قَالَ إِنْ كَانَ خَرَجَ نَظِيفاً مِنَ الْعَذِرَةِ فَلَيْسَ عَلَيْهِ شَيْ ءٌ وَ لَمْ يُنْقَضْ وُضُوؤُهُ وَ إِنْ خَرَجَ مُتَلَطِّخاً بِالْعَذِرَةِ فَعَلَيْهِ أَنْ يُعِيدَ الْوُضُوءَ وَ إِنْ كَانَ فِي صَلَاتِهِ قَطَعَ الصَّلَاةَ وَ أَعَادَ الْوُضُوءَ وَ الصَّلَاةَ.

📚التهذيب ج۱ص۱۱

از امام صادق علیه السلام در مورد شخصی که در نماز می باشد و کرم کدو از او خارج می شود، سؤال شد که چه کند؟ فرمود : اگر نظيفِ از نجاست بیرون بیاید، چیزی بر عهده او نیست و وضوی او شکسته نمی شود و اگر آغشته به نجاست بيرون آید، بر اوست که وضو را اعاده کند و اگر در نمازش می باشد، نمازش را #قطع می کند و وضو و نماز را #اعاده می کند!

7⃣عَنْ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ ذَكَرَ وَ هُوَ فِي صَلَاتِهِ أَنَّهُ لَمْ يَسْتَنْجِ مِنَ الْخَلَاءِ قَالَ يَنْصَرِفُ وَ يَسْتَنْجِي مِنَ الْخَلَاءِ وَ يُعِيدُ الصَّلَاةَ.

📚 التهذيب ج۲ص ۲۰۱

علی بن جعفر گوید :از موسی بن جعفر علیه السلام در مورد شخصی که در حال نماز به یاد می آورد که استنجاء نکرده است، سؤال کردم؛ امام فرمودند : از نماز #منصرف می شود و خود را از غائط پاک می کند و نماز را #إعاده می کند.

✅ امور متعددی که چند مورد آن ذکر گردید باعث قطع و بطلان نماز می شود و وقتی که نماز کسی به خاطر تکلم عمدی یا باطل شدن وضو و... قطع شود، موظف است آن را رها کند و آن را اعاده نماید و هیچ دستوری مبنی بر تشهد خواندن و سلام دادن در این موارد نرسیده است و بعد از رخ دادن أمر قطع کننده و باطل کننده، این نماز را رها می کند و به وظیفه خود عمل می کند.


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹