#سوال_530_ آیا #نماز_آیات قضا دارد؟
✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ جَمِيلٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: صَلَاةُ الْكُسُوفِ فَرِيضَةٌ.
📚التهذيب ج۳ص۲۹۰
امام صادق علیه السلام فرمود: #نماز_کسوف #فریضه است.
2⃣عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: قَالَ: وَقْتُ صَلَاةِ الْكُسُوفِ فِي السَّاعَةِ الَّتِي تَنْكَسِفُ عِنْدَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ عِنْدَ غُرُوبِهَا الْحَدِيثَ.
📚 الكافي ج۳ص۴۶۴
امام صادق علیه السلام فرمود : #وقت_نماز_کسوف در آن زمانی است که می گیرد، در هنگام طلوع یا غروب خورشید....
3⃣عَنِ الْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ وَ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ أَنَّهُمَا قَالا قُلْنَا لِأَبِي جَعْفَرٍ أَ تُقْضَى صَلَاةُ الْكُسُوفِ وَ مَنْ إِذَا أَصْبَحَ فَعَلِمَ وَ إِذَا أَمْسَى فَعَلِمَ قَالَ إِنْ كَانَ الْقُرْصَانِ احْتَرَقَا كِلَاهُمَا [کلهما] قَضَيْتَ وَ إِنْ كَانَ إِنَّمَا احْتَرَقَ بَعْضُهُمَا فَلَيْسَ عَلَيْكَ قَضَاؤُهُ.
📚 الفقيه ج۱ص۵۴۹
فضيل و محمد بن مسلم گویند :به امام باقر علیه السلام گفتیم :آیا #نماز_کسوف #قضا می شود؟ و کسی که هنگامی که صبح می شود آگاه می گردد و کسی که هنگامی که شب می شود آگاه می شود،آیا #قضا کند؟ فرمود : اگر قرص خورشید و ماه به طور کامل گرفته باشد، قضا می کنی و اگر بخشی از آن دو گرفته باشد، قضا کردن بر عهده تو نیست.
4⃣عَنْ حَمَّادٍ عَنْ حَرِيزٍ عَمَّنْ أَخْبَرَهُ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: إِذَا انْكَسَفَ الْقَمَرُ فَاسْتَيْقَظَ الرَّجُلُ فَكَسِلَ أَنْ يُصَلِّيَ فَلْيَغْتَسِلْ مِنْ غَدٍ وَ لْيَقْضِ الصَّلَاةَ وَ إِنْ لَمْ يَسْتَيْقِظْ وَ لَمْ يَعْلَمْ بِانْكِسَافِ الْقَمَرِ فَلَيْسَ عَلَيْهِ إِلَّا الْقَضَاءُ بِغَيْرِ غُسْلٍ.
📚التهذيب ج۳ص۱۵۷
امام صادق علیه السلام فرمود : هنگامی که ماه گرفتگی شود و شخص بیدار شود و تنبلی نماید از اینکه نماز بخواند، باید فردا #غسل کند و باید نماز (آیات) را #قضا نماید و اگر بیدار نشود و از ماه گرفتگی آگاه نگردد، فقط قضا کردن نماز بدون غسل بر عهده او است!
5⃣عَنِ الْقَاسِمِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ حَرِيزٍ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّه إِذَا انْكَسَفَ الْقَمَرُ وَ لَمْ تَعْلَمْ بِهِ حَتَّى أَصْبَحْتَ ثُمَّ بَلَغَكَ فَإِنْ كَانَ احْتَرَقَ كُلُّهُ فَعَلَيْكَ الْقَضَاءُ وَ إِنْ لَمْ يَكُنِ احْتَرَقَ كُلُّهُ فَلَا قَضَاءَ عَلَيْكَ.
📚 التهذيب ج۳ص۱۵۷
امام صادق علیه السلام فرمود : هنگامی که ماه گرفتی رخ داد و تو از آن آگاهی نیافتی تا اینکه صبح کردی و سپس خبر آن به تو رسید، پس اگر همه آن گرفته بود، #قضا کردن (نماز) آن بر عهده توست و اگر همه آن نگرفته باشد، قضا کردن آن بر عهده تو نیست.
7⃣عَنْ زُرَارَةَ وَ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: إِذَا انْكَسَفَتِ الشَّمْسُ كُلُّهَا وَ احْتَرَقَتْ وَ لَمْ تَعْلَمْ ثُمَّ عَلِمْتَ بَعْدَ ذَلِكَ فَعَلَيْكَ الْقَضَاءُ وَ إِنْ لَمْ تَحْتَرِقْ كُلُّهَا فَلَيْسَ عَلَيْكَ قَضَاءٌ.
📚 الكافي ج۳ص۴۶۵
امام صادق علیه السلام فرمود : هنگامی که خسوف و گرفتگی کامل خورشید رخ داد و تو نمی دانستی و بعد از آن آگاه شدی، بر تو است که آن را قضا کنی و اگر همه آن نگرفته بود، قضا کردن بر عهده تو نیست.
✅از روایات فوق و غیره روشن است که نماز کسوف از فرائض می باشد که وقت آن از لحظه گرفتن خورشید و ماه آغاز می شود و تا پایان گرفتگی ادامه دارد و اگر کسی با وجود آگاهی از خورشید و ماه گرفتگی از خواندن نماز کسالت بورزد،طبق روایت 4⃣ باید غسل کند و نماز را قضاء نماید.
و نیز طبق روایت4⃣ و غیره، کسی که بر خورشید و ماه گرفتگی آگاهی پیدا نمی کند و بعد از آن آگاه می گردد، در صورتی که قرص ماه و خورشید کامل گرفته بوده است نماز را قضا می کند و اگر بخشی از آن گرفته بوده است، قضا کردن نماز بر عهده او نیست.
#خواندن_قضاء_نماز_آیات
✅به دو لینک زیر نیز رجوع فرمایید :
https://t.me/porseshvapasokhe/421
https://t.me/porseshvapasokhe/35
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
نظرات (0)