Loading...

#سؤال_519_ آیا #زن می تواند برای زنان #امامت_جماعت نماید؟


✅پاسخ:به روایات زیر توجه فرمایید:


1⃣عَنِ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: تَؤُمُّ الْمَرْأَةُ النِّسَاءَ فِي الصَّلَاةِ وَ تَقُومُ وَسَطاً مِنْهُنَّ وَ يَقُمْنَ عَنْ يَمِينِهَا وَ شِمَالِهَا تَؤُمُّهُنَّ فِي النَّافِلَةِ وَ لَا تَؤُمُّهُنَّ فِي الْمَكْتُوبَةِ.

📚التهذيب ج۳ص۲۶۸و

امام صادق علیه السلام فرمود : #زن برای #زنان در نماز #امامت می کند و در وسط آنها می ایستد و مأمومین در طرف راست و چپ او می ایستند.و در نافله (یعنی نمازی که جماعت آن نافله است مثل نمازهای پنجگانه ) آنها را امامت می کند و در فریضه (یعنی نمازی که جماعت آن فریضه است مثل نماز جمعه و عيدين) آنها را امامت نمی کند.


2⃣عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه فِي الرَّجُلِ يَؤُمُّ الْمَرْأَةَ قَالَ نَعَمْ تَكُونُ خَلْفَهُ وَ عَنِ الْمَرْأَةِ تَؤُمُّ النِّسَاءَ قَالَ نَعَمْ وَ تَقُومُ وَسَطاً بَيْنَهُنَّ وَ لَا تَتَقَدَّمُهُنَ

📚التهذيب ج۳ص۳۱

امام صادق علیه السلام در مورد مردی که یک زن را #امامت کند فرمود :بله، و زن پشت سر مرد می ایستد و در مورد زنی که برای زنان #امامت می کند فرمود :بله، و امام در میان آنها می ایستد و از آنها جلوتر نمی رود.


3⃣ عَنْ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْمَرْأَةِ تَؤُمُّ النِّسَاءَ مَا حَدُّ رفع صَوْتِهَا بِالْقِرَاءَةِ وَ التَّكْبِيرِ فَقَالَ قَدْرُ مَا تَسْمَعُ.

📚التهذيب ج۳ص۲۷۸

علي بن جعفر گوید :از موسی بن جعفر علیه السلام در مورد زنی که برای #زنان #امامت می کند سؤال کردم که میزان بلند کردن صدایش به قرائت و تکبیر چقدر باشد؟ فرمود :به اندازه ای که آن را بشنود.

4⃣ عَنْ سَمَاعَةَ بْنِ مِهْرَانَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّه عَنِ الْمَرْأَةِ تَؤُمُّ النِّسَاءَ فَقَالَ لَا بَأْسَ بِهِ.

📚التهذيب ج۳ ص۳۱

سماعه گوید :از امام صادق علیه السلام در مورد زنی که برای زنان #امامت می کند، سؤال کردم؛ فرمود :اشکالی ندارد.

6⃣ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ زِيَادٍ الصَّيْقَلِ قَالَ: سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّه كَيْفَ تُصَلِّي النِّسَاءُ عَلَى الْجَنَائِزِ إِذَا لَمْ يَكُنْ مَعَهُنَّ رَجُلٌ فَقَالَ يَقُمْنَ جَمِيعاً فِي صَفٍّ وَاحِدٍ وَ لَا تَتَقَدَّمُهُنَّ امْرَأَةٌ قِيلَ فَفِي صَلَاةٍ مَكْتُوبَةٍ أَ يَؤُمُّ بَعْضُهُنَّ بَعْضاً فَقَالَ نَعَمْ

📚الفقيه ج۱ص۱۶۶

از امام صادق علیه السلام سؤال شد : زنان چگونه بر #جنازه نماز بخوانند وقتی که همراه آنها مردی نباشد؟ فرمود : همگی در یک صف می ایستند و هیچ زنی بر آنها مقدم نمی شود. گفته شد : آیا در #نماز_فریضه یکی از آنها دیگری را #امامت نماید؟ فرمود : #بله

7⃣عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَر قَالَ: إِذَا لَمْ يَحْضُرِ الرَّجُلُ [الميت] تَقَدَّمَتِ امْرَأَةٌ [المرأة] وَسَطَهُنَّ وَ قَامَ النِّسَاءُ عَنْ يَمِينِهَا وَ شِمَالِهَا وَ هِيَ وَسَطَهُنَّ تُكَبِّرُ حَتَّى تَفْرُغَ مِنَ الصَّلَاةِ

📚 الكافي ج۳ص۱۷۹

امام باقر علیه السلام فرمود : وقتی که مردی در نزد میت حاضر نباشد زن در بین آنها جلو می رود و زنان در طرف راست و چپ او می ایستند و او در وسط آنها تکبیر می گوید تا اینکه از نماز فارغ شود.

✅اکثر عامه امامت نمودن زن برای زنان را در نماز فريضه حرام یا مکروه می دانند و چند روایتی که ظاهر آن امامت زن در نماز فريضه را برای زنان ممنوع می داند موافق با اکثر عامه است.

✅در روایات موجود، امامت کردن زن فقط برای زنان جائز است و هیچ اجازه ای برای امامت زن برای مرد وجود ندارد.

✅امامت کردن زن برای نماز جمعه و عيدين که به جماعت فریضه هستند، در روایات فوق و غیره اجازه ای ندارد.

✅چنانچه در روایات فوق ذکر شده است، زنها برای نماز جماعت همگی در یک صف قرار می گیرند و امام جماعت آنها جلو نمی رود بلکه در میان آنها و در همان صف آنها می ایستد و مأمومین در طرف راست و چپ او قرار می گیرند.

✅بدیهی است که شرایطی که اهل بیت علیهم السلام برای امام جماعت لازم کرده اند، برای زنی که می خواهد امامت زنان نماید نیز لازم است.


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹