Loading...

#سوال_487_ آیا بر #شیعیان هم می توان #صلوات فرستاد؟


✅پاسخ:

1⃣عن عمار قال: کُنْتُ عِنْد أَبِی عَبْداللَّه علیه السلام فقال رَجُلٌ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَیْتِ مُحَمَّدٍ فَقَال أَبُوعَبْداللَّه علیه السلام یا هَذَا لَقَدْ ضَیَّقْتَ عَلَیْنَا أَمَا عَلِمْتَ أَنَّ أَهْلَ الْبَیْتِ خَمْسَةٌ أَصْحَابُ الْکِسَاءِ فَقَالَ الرَّجُلُ کَیْفَ أَقُولُ قَال قُل اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ فَنَکُونَ نَحْنُ و شِیعَتُنَا قَدْ دَخَلْنَا فِیه

📚ثواب الأعمال ص۱۴۳

عمار گوید :من نزد امام صادق علیه السلام بودم پس مردی گفت :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَیْتِ مُحَمَّدٍ

امام صادق علیه السلام فرمود :فلانی، دائره را بر ما تنگ نمودی! مگر نمی دانی که أهل بیت، پنج نفر از اصحاب کساء هستند؟ آن مرد گفت :پس چگونه بگویم؟ امام فرمود :بگو :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ

تا ما و #شیعیان ما نیز در آن داخل شده باشیم!

✅در روایات فراوانی، ائمه علیهم السلام، شیعیان و پیروان حقیقی خود را با عبارت«مِنّا أَهْلَ الْبَيْتِ» وصف نموده اند و در روایت فوق نیز امام علیه السلام بر حسب همین قاعده آنها را از «آل محمد» محسوب نموده است و متذکر شده است که در هنگام صلوات فرستادن، آنها نیز داخل در این صلوات و از آل محمد هستند!

✅تبیین بیشتر:


2⃣عمر بن یزید قال قال أبوعبداللَّه: یَا ابْنَ یَزِید أَنْتَ واللَّهِ مِنَّا أَهْلَ الْبَیْتِ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ قَالَ إِی وَ اللَّهِ مِنْ أَنْفُسِهِمْ قُلْتُ مِنْ أَنْفُسِهِمْ جُعِلْتُ فِدَاکَ قَالَ إِی واللَّهِ مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَا عُمَرُ أَمَا تَقْرَأُ کِتَابَ اللَّهِ عَزَّوَجَل إِنَّ أَوْلَی النَّاس بِإِبْراهِیمَ لَلَّذِینَ اتَّبَعُوهُ و هذَا النَّبِیُّ و الَّذِینَ آمَنُوا وَ اللَّهُ وَلِیُّ الْمُؤْمِنِین أَ و مَا تَقْرَأُ قَوْلَ اللَّهِ عَزَّ اسْمُهُ فَمَنْ تَبِعَنِی فَإِنَّهُ مِنِّی و مَنْ عَصانِی فَإِنَّکَ غَفُورٌ رَحِیمٌ

📚 أمالی الطوسیّ ج ۲ ص ۴۴

عمر بن يزيد گوید :امام صادق علیه السلام فرمود :ای فرزند يزيد، به خدا قسم تو از ما اهل بیت هستی!
گفتم :فدایت شوم، از آل محمد هستم؟! فرمود :بله، به خدا قسم از خودشان هستی! گفتم :فدایت شوم، از خودشان هستم؟! فرمود :بله، به خدا قسم از خودشان هستی! مگر قرآن نخوانده ای که می فرماید : «همانا سزاوارترین مردم به ابراهیم، کسانی هستند که از او پیروی می کنند و این پیامبر و کسانی که ایمان آورده اند و خداوند وَلِیّ مؤمنين است»
و آیا گفتار الهی را نمی خوانی که می فرماید : «پس هر کس از من پیروی کند از من است و هر کس مرا نافرمانی کند، پس همانا تو آمرزنده و مهربان هستی»

3⃣عن سدیرقال قَالَ أَبوعبداللَّه علیه السلام: أَنْتُمْ آلُ مُحَمَّدٍ أَنْتُمْ آلُ مُحَمَّدٍ

📚محاسن ص۷۰۵

امام صادق علیه السلام فرمود :ای سدير، شما (شیعیان) آل محمد هستید! شما آل محمد هستید!

4⃣سعد بن عبدالملک (اُمَوی) که از فرزندان عبدالعزيز بن مروان بود و امام باقر علیه السلام او را سعد الخير مي نامید، بر امام وارد شد. پس در حالیکه مانند زنان گریه می کرد، امام به او فرمود :ای سعد، چه چیز تو را به گریه آورده است؟ او گفت :چطور گریه نکنم در حالیکه من از شجره ملعونه در قرآن، (یعنی بنی امیه هستم)!
امام فرمود :تو از آنها نیستی! تو یک اُمَوَیِ از ما اهل بیت هستی! مگر گفتار الهی در حکایت گفتار ابراهیم را نشنیده ای که فرمود: «پس هر کسی از من پیروی کند از من است»

📚 الاختصاص ص ۸۵

✅آری، اهل بیت علیهم السلام شیعیان و پیروان حقیقی خود را از «اهل بیت» و از «آل محمد» و داخل در صلوات همراه با «آل محمد» می دانستند و از جمله امام سجاد علیه السلام در در دعای ۴۷ صحیفه بعد از درود بر پیامبر و اهل بیت و امام زمان علیه السلام، اینچنین بر پیروان آنها درود و دعا می فرستد:

أللَّهُمَّ وَصَلِّ عَلَى أَوْلِيآئِهِمُ الْمُعْتَرِفِينَ بِمَقَامِهِمْ الْمُتَّبِعِينَ مَنْهَجَهُمْ الْمُقْتَفِيْنَ آثَارَهُمْ الْمُسْتَمْسِكِينَ بِعُرْوَتِهِمْ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوَلَايَتِهِمْ الْمُؤْتَمِّينَ بِإمَامَتِهِمْ الْمُسَلِّمِينَ لِأَمْرِهِمْ الْمُجْتَهِدِيْنَ فِي طاعَتِهِمْ الْمُنْتَظِرِيْنَ أَيَّامَهُمْ الْمَادِّينَ إلَيْهِمْ أَعْيُنَهُمْ الصَّلَوَاتِ الْمُبَارَكَاتِ الزَّاكِيَاتِ النَّامِيَات الغَادِيَاتِ الرّائِحَاتِ وَسَلِّمْ عَلَيْهِمْ وَعَلى أَرْوَاحِهِمْ وَاجْمَعْ عَلى التَّقْوَى أَمْرَهُمْ وَأَصْلِحْ لَهُمْ شُؤُونَهُمْ وَتُبْ عَلَيْهِمْ إنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ وَخَيْرُ الْغَافِرِينَ وَاجْعَلْنَا مَعَهُمْ في دارِ السَّلَامِ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِين

✅از دعای فوق،برای دعا برای مؤمنين و شیعیان استفاده شود.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹