Loading...

#سوال_481_ حکم خرید و فروش #شراب و #گوشت_خوک چیست؟


✅پاسخ :
به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنِ ابْنِ أَبِي نَجْرَانَ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنِ الرِّضَا قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ نَصْرَانِيٍّ أَسْلَمَ وَ عِنْدَهُ خَمْرٌ وَ خَنَازِيرُ وَ عَلَيْهِ دَيْنٌ هَلْ يَبِيعُ خَمْرَهُ وَ خَنَازِيرَهُ وَ يَقْضِي دَيْنَهُ قَالَ لَا.

📚الكافي ج۵ص۲۳۲

شخصی گوید :از امام رضا علیه السلام در مورد یک مسیحی که مسلمان می شود در حالیکه در نزد او #خمر و #خوک می باشد و بدهکار می باشد، سؤال کردم که آیا می تواند شراب و خوک خود را بفروشد و بدهی خود را پرداخت نماید؟ امام فرمود : خیر


2⃣ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ فِي رَجُلٍ كَانَ لَهُ عَلَى رَجُلٍ دَرَاهِمُ فَبَاعَ خَمْراً وَ خَنَازِيرَ وَ هُوَ يَنْظُرُ فَقَضَاهُ فَقَالَ لَا بَأْسَ بِهِ أَمَّا لِلْمُقْتَضِي فَحَلَالٌ وَ أَمَّا لِلْبَائِعِ فَحَرَامٌ.

📚 الكافي ج۵ص۲۳۱

امام باقر علیه السلام در مورد شخصی که چند درهم از دیگری طلب دارد و شخص بدهکار، شراب یا خوکی را در برابر دید این شخص می فروشد و بدهی خود را ادا می کند، فرمود :اشکال ندارد، برای دریافت کننده طلب حلال است ولی برای فروشنده #حرام است.

✅با توجه به روایت 📚کافی ج۵ص۲۳۲ از امام صادق علیه السلام، این مطلب در صورتی است که فروشنده آن ، ذِمّی، یعنی از مسیحی و یهودیان در ذِمّه مسلمانان باشد که اگر چه بر شخص ذِمّی هم فروش خمر و خوک حرام می باشد ولی شخص مسلمان می تواند طلب خود را از پولی که آن ذِمّی از این طریق کسب کرده است دریافت نماید.

3⃣عَنْ جَرَّاحٍ الْمَدَائِنِيِّ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ مِنْ أَكْلِ السُّحْتِ ثَمَنُ الْخَمْرِ...

📚 التهذيب ج۷ص۱۳۶

امام صادق علیه السلام فرمود :از جمله سُحت و #حرام خواری ها، #بهای_خمر (شراب) می باشد....

4⃣عَنْ شُعَيْبِ بْنِ وَاقِدٍ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ زَيْدٍ عَنِ الصَّادِقِ عَنْ آبَائِهِ فِي حَدِيثِ الْمَنَاهِي أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ نَهَى أَنْ يُشْتَرَى الْخَمْرُ وَ أَنْ يُسْقَى الْخَمْرُ وَ قَالَ لَعَنَ اللَّهُ الْخَمْرَ وَ غَارِسَهَا وَ عَاصِرَهَا وَ شَارِبَهَا وَ سَاقِيَهَا وَ بَائِعَهَا وَ مُشْتَرِيَهَا وَ آكِلَ ثَمَنِهَا وَ حَامِلَهَا وَ الْمَحْمُولَةَ إِلَيْهِ.

📚 الفقيه ج۴ص۸

در حدیث مناهی، امام صادق علیه السلام از اجدادشان از رسول الله صلی الله علیه و آله روایت نموده است که :رسول الله صلی الله علیه و آله از اینکه #خمر خریداری شود و اینکه نوشانده شود نهی کردند و فرمودند :خداوند #شراب و کسی که درختش را (برای این منظور) می کارد و کسی که عصاره آن را (برای این منظور) می گیرد و #نوشنده_شراب و #نوشاننده آن و #فروشنده و #خریدار شراب و خورنده بهای آن و حمل کننده آن و آن کسی که شراب به سوی او حمل می شود را #لعنت کرده است.

5⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي حَدِيثٍ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ قَالَ: ثَمَنُ الْخَمْرِ وَ مَهْرُ الْبَغِيِّ وَ ثَمَنُ الْكَلْبِ الَّذِي لَا يَصْطَادُ مِنَ السُّحْت

📚التهذيب ج۷ص۱۳۵

در حدیثی امام صادق علیه السلام فرمود :رسول الله (صلی الله علیه و آله) فرمود : #بهای_شراب و #مهر_زنا و #بهای_سگ_غیر_شکاری، از جمله موارد سُحت (یعنی حرام منجر شونده به ننگ و عار و عذاب ریشه کن کننده ) می باشد.

#سحت_چیست؟

✅در روایات متعددی خرید و فروش خمر و خوک و بهای آنها، #حرام و سُحْت معرفی شده است که چند نمونه آن ذکر شد.

اللَّهُمَّ َصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹