Loading...

#سوال_465_ خواندن #شعر_باطل چه مذمتی دارد؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْكُوفِيِّ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ يَزِيدَ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ أَبِي زِيَادٍ عَنْ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ مَنْ تَمَثَّلَ بِبَيْتِ شِعْرٍ مِنَ الْخَنَا لَمْ يُقْبَلْ مِنْهُ صَلَاةٌ فِي ذَلِكَ الْيَوْمِ وَ مَنْ تَمَثَّلَ بِاللَّيْلِ لَمْ يُقْبَلْ مِنْهُ صَلَاةٌ تِلْكَ اللَّيْلَةَ.

📚 التهذيب ج۲ص۲۴۰

رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند : کسی که یک بیت #شعر محتوی فحش و ناسزا را بیان و نقل کند، در آن روز نمازی از او قبول نمی شود و کسی که در شب آن را بیان و نقل کند، در آن شب نمازی از او قبول نمی شود.

2⃣ عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ جَعْفَرٍ عَنْ عَلِيٍّ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ : مَنْ تَمَثَّلَ بِبَيْتِ شِعْرٍ مِنَ الْخَنَا لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ لَمْ تُقْبَلْ مِنْهُ صَلَاةٌ تِلْكَ اللَّيْلَةَ وَ مَنْ تَمَثَّلَ فِي يَوْمِ الْجُمُعَةِ لَمْ تُقْبَلْ مِنْهُ صَلَاةٌ فِي يَوْمِهِ ذَلِكَ

📚البحار ج ۸۹ ص ۳۱۲ ح ۱۷.

رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند : کسی که در #شب_جمعه، یک بیت شعر محتوی فحش و ناسزا را بیان و نقل کند، در آن شب نمازی از او قبول نمی شود و کسی که در #روز_جمعه آن را نقل و بیان کند، در آن روز نمازی از او قبول نمی شود.

3⃣ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ : مَنْ تَمَثَّلَ بِبَيْتِ شِعْرٍ فِيهِ خَنًا لَمْ يُقْبَلْ مِنْهُ صَلَاةٌ ذَلِكَ الْيَوْمَ وَ إِنْ تَمَثَّلَ بِهِ بِاللَّيْلِ لَمْ يُقْبَلْ مِنْهُ صَلَاةٌ تِلْكَ اللَّيْلَةَ وَ لَقِيَ اللَّهَ تَعَالَى يَوْمَ يَلْقَاهُ وَ لَا خَلَاقَ لَهُ

📚مستدرک ج6 ص100

رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند : کسی که یک بیت شعری که در آن فحش و ناسزا و کلام زشت است را بیان و نقل کند، در آن روز نمازی از او قبول نمی شود و اگر در شب آن را بیان و نقل کند، در آن شب نمازی از او قبول نمی شود و در روزی که خدا را ملاقات می کند، بهره و نصيبي نخواهد داشت.

4⃣ عَنِ ابْنِ بُكَيْرٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مَرْوَانَ قَالَ: كُنْتُ قَاعِداً عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ- أَنَا وَ مَعْرُوفُ بْنُ خَرَّبُوذَ وَ كَانَ يُنْشِدُنِي الشِّعْرَ وَ أُنْشِدُهُ وَ يَسْأَلُنِي وَ أَسْأَلُهُ وَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ يَسْمَعُ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ قَالَ لَأَنْ يَمْتَلِئَ جَوْفُ الرَّجُلِ قَيْحاً خَيْرٌ لَهُ مِنْ أَنْ يَمْتَلِئَ شِعْراً فَقَالَ مَعْرُوفٌ إِنَّمَا يَعْنِي بِذَلِكَ الَّذِي يَقُولُ الشِّعْرَ فَقَالَ وَيْحَكَ أَوْ وَيْلَكَ قَدْ قَالَ ذَلِكَ رَسُولُ اللَّهِ

📚 رجال الكشّيّ ج۲ص۴۷۱

محمد بن مروان گوید :من و معروف بن خربوذ در نزد امام صادق علیه السلام نشسته بودیم و من برای معروف بن خربوذ شعر می خواندم و او هم برای من می خواند و او از من می پرسید و من هم از او! و امام صادق علیه السلام هم می شنیدند.
پس امام صادق علیه السلام فرمود :رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند :اگر درون شخص از زردآب و چرک پر شود، بهتر است از اینکه از #شعر پر شود!
معروف بن خربوذ گفت :همانا منظور کسی است که شعر را گفته است! امام صادق فرمود :وای بر تو! این سخن را رسول الله صلی الله علیه و آله فرموده است.

✅با توجه به ثوابهای فراوانی که در مورد سرودن و خواندن اشعار در مدح و رثای اهل بیت علیهم السلام، در روایات شیعه آمده است و نیز تأییداتی که برای اشعار حکمت آمیز و محتوی علم آمده است، مذمت های وارده در روایات، برای اشعار باطل و محتوی ناسزا و اشعار ناحق می باشد.

✅بر این اساس بسیاری اشعار سران #صوفیه لعنت الله علیهم اجمعین، مثل بسیاری از اشعار مولوی و حافظ و شمس تبریزی و خیام نیشابوری و.... که به بهانه های واهی و توجیهات باطل به وصف شراب و می و ساقی و زیبارو و غیره پرداخته اند و نیز محتوی عقائد باطل و ضد دین و احیانا مدح غاصبین خلافت می باشد، جزو اشعاری است که نقل و بیان آنها مشمول مذمت های فوق می باشد و برای محبین اهل بیت علیهم السلام سزاوار نیست که اشعار باطل این ملاعين را، که اکثراً از دشمنان اهل بیت علیهم السلام و دوستان غاصبان خلافت بوده اند، نقل کنند و نعوذ بالله کتب آنها را در منازل خود نگه داری کنند و آنها را مطالعه کنند.

✅بدا به حال مدعیان محبت اهل بیت علیهم السلام که هنگام خطابه و سخنرانی به جای ذکر کلمات زیبای امیرالمؤمنین علیه السلام که از جمله در 14 جلد! کتاب نهج السعادة جمع آوری شده است، به اشعار مولوی ناصبی و صوفی تمثل می جویند و با این کار او را در نزد مردم بزرگ جلوه می دهند!

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹