#سوال_٣٢- آیا در غسل جنابت دست کشیدن به تمام قسمت های بدن لازم است؟
✅پاسخ : به روایت زیر توجه شود:
عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِیسَی عَنْ حَرِیزٍ عَنْ زُرَارَةَ قَالَ قُلْتُ کَیْفَ یَغْتَسِلُ الْجُنُبُ فَقَالَ إِنْ لَمْ یَکُنْ أَصَابَ کَفَّهُ شَیْ ءٌ غَمَسَهَا فِی الْمَاءِ ثُمَّ بَدَأَ بِفَرْجِهِ فَأَنْقَاهُ بِثَلَاثِ غُرَفٍ ثُمَّ صَبَّ عَلَی رَأْسِهِ ثَلَاثَ أَکُفٍّ ثُمَّ صَبَّ عَلَی مَنْکِبِهِ الْأَیْمَنِ مَرَّتَیْنِ وَ عَلَی مَنْکِبِهِ الْأَیْسَرِ مَرَّتَیْنِ فَمَا جَرَی عَلَیْهِ الْمَاءُ فَقَدْ أَجْزَأَهُ
📚کافی ج٣ص۴٣
زراره گوید : به امام صادق علیه السلام گفتم شخص جنب چگونه غسل کند؟ امام فرمودند :اگر به دستش نجاستی نرسیده است آن را در آب فرو می برد و ابتدا با سه مشت آب فرج خود را تمیز و پاک می کند سپس سه کف آب بر روی سرش می ریزد و سپس دو بار بر روی دوش راستش و دو بار بر روی دوش چپش آب می ریزد، پس(ضمن این آب ریختن ها) هر قسمت از بدن که آب بر آن برسد او را کفایت میکند (و غسل داده شده و پاک گردیده است).
بیان :مشخص است که مکان هایی که هنگام آب ریختن به آنها آب برسد دیگر احتیاج به دست کشیدن ندارد و مکانهای خشک مانده را دست میکشیم.
اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
_______
سوال٣٣- آیا در دست داشتن انگشتر پلاتین(طلای سفید) و نماز خواندن در آن برای مرد مشکل دارد؟
✅پاسخ : می دانیم که در روایات پوشیدن انگشتر طلا و نماز خواندن با آن برای مرد ممنوع است از جمله:
1⃣عَنْ مُوسَی بْنِ أُکَیْلٍ النُّمَیْرِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی حدیث قال: جَعَلَ اللَّهُ الذَّهَبَ فِی الدُّنْیَا زِینَةَ النِّسَاءِ فَحَرَّمَ عَلَی الرِّجَالِ لُبْسَهُ وَ الصَّلَاةَ فِیهِ الْحَدِیثَ
📚تهذیب ج۲ص٢٢٧
امام صادق علیه السلام در حدیثی فرمودند :خداوند طلا را در دنیا زینت زنان قرار داده است و برای مرد پوشیدن آن و نماز خواندن در آن را حرام کرده است.
حال امروزه به پلاتین، طلای سفید گفته می شود درحالیکه این دو فلز با هم تفاوت دارند و احکام طلا را نباید بر پلاتین بار کنیم. ولی با توجه به روایت زیر به طور کلی انگشتر غیر نقره در دست کردن نهی شده است:
2⃣عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَخَتَّمُوا بِغَیْرِ الْفِضَّةِ فَإِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله قَالَ مَا طَهُرَتْ کَفٌّ فِیهَا خَاتَمُ حَدِیدٍ
📚کافی ج۶ص۴۶٨
امیرالمؤمنین صلوات الله علیه فرمودند : انگشتر غیر نقره در دست نکنید چرا که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند :دستی که در آن انگشتر آهن باشد طاهر نیست.
با توجه به دو روایت ذکر شده انگشتر پلاتین نهی دارد ولی حکم آن با طلا تفاوت دارد.
اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
نظرات (0)