Loading...

#سوال_2001_ آیا خوردن سیر مکروه است؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عن أَبِی جَعْفَرٍ قال: إِنَّا لَنَأْکُلُ الْبَصَلَ وَ الثُّومَ.

📚المحاسن ص۵۲۳

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا ما پیاز و #سیر می خوریم!



2⃣عن عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عن أَخِیهِ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الثُّومِ وَ الْبَصَلِ یُجْعَلُ فی الدَّوَاءِ قَبْلَ أَنْ یُطْبَخَ قال لَا بَأْسَ وَ سَأَلْتُهُ عَنْ أَکْلِ الثُّومِ و الْبَصَلِ بِالْخَلِّ قَالَ لَا بَأْس

📚قرب الإسناد ص۱۱۶

علی بن جعفر گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد سیر و پیاز که قبل از پخته شدن در دارو قرار داده می شود سؤال کردم؛ امام فرمود : إشکالی ندارد!
و از ایشان در مورد خوردن سیر و پیاز با سرکه (ترشی سیر و ترشی پیاز) سوال کردم؛ امام فرمودند : إشکالی ندارد!


3⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عن أَبِی جَعْفَر قال: سَأَلْتُهُ عَنْ أَکْلِ الثُّومِ فَقَالَ إِنَّمَا نَهَی رَسُولُ اللَّهِ عَنْهُ لِرِیحِهِ فَقَالَ مَنْ أَکَلَ هَذِهِ الْبَقْلَةَ الْخَبِیثَةَ فَلَا یَقْرَبْ مَسْجِدَنَا فَأَمَّا مَنْ أَکَلَهُ و لَمْ یَأْتِ الْمَسْجِدَ فَلَا بَأْسَ.

📚کافی ج۶ص۳۷۴

محمد بن مسلم گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد خوردن سیر سؤال کردم؛ امام فرمودند : همانا رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله به خاطر بویش از آن نهی کردند و فرمودند : کسی که این سبزی خبيث (بدبو) را خورد، به مسجد ما نزدیک نشود، اما کسی که آن را بخورد و به مسجد نیاید إشکالی ندارد!


4⃣عن أبی بصیر عن أَبِی عَبْداللَّه أَنَّهُ سُئِلَ عَنْ أَکْلِ الثُّومِ وَ الْبَصَلِ وَ الْکُرَّاثِ قال لَا بَأْسَ بِأَکْلِهِ نِیّاً وَ فِی الْقُدُورِ وَ لَا بَأْسَ بِأَنْ یُتَدَاوَی بِالثُّومِ وَ لَکِنْ إِذَا أَکَلَ أَحَدُکُمْ ذَلِکَ فَلَا یَخْرُجْ إِلَی الْمَسْجِد

📚کافی ج۶ص۳۷۵

از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد خوردن #سیر و پیاز و تره سؤال شد؛ امام فرمودند : خوردن آن به صورت نیم پز و در دیگ ها اشکالی ندارد و إشکالی ندارد که با سیر مداوا شود، ولی در صورتی که یکی از شما آن را خورد به مسجد نرود!


5⃣عَنِ الْحَسَنِ الزَّیَّاتِ قال: لَمَّا أَنْ قَضَیْتُ نُسُکِی مَرَرْتُ بِالْمَدِینَةِ فَسَأَلْتُ عن أَبی جَعْفَرٍ فقال هُوَ بِیَنْبُعَ فَأَتَیْتُ یَنْبُعَ فَقَالَ لِی یا حَسَنُ مَشَیْتَ إِلَی هَاهُنَا قُلْتُ نَعَمْ جُعِلْتُ فِدَاکَ کَرِهْتُ أَنْ أَخْرُجَ وَ لَا أَرَاکَ فَقَالَ إِنِّی أَکَلْتُ مِنْ هَذِهِ الْبَقْلَةِ یَعْنِی الثُّومَ فَأَرَدْتُ أَنْ أَتَنَحَّی عَنْ مَسْجِدِ رَسُولِ اللَّه

📚کافی ج۶ص۳۷۵

حسن زیات گوید : من وقتی مناسک حج را انجام دادم به مدینه عبور کردم و از امام باقر صلوات اللَّه علیه پرس و جو کردم. پس گفت : او در منطقه ينبع می باشد. من به ينبع آمدم و امام به من فرمود : تا اینجا پیاده آمدی! من گفتم : بله، فدایت شوم! من خوش نداشتم بدون دیدن شما بروم! امام فرمودند : من این سبزی یعنی سیر را خوردم و قصد داشتم که از مسجد رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله دور باشم!


6⃣عن عَلِيٍّ قال قال رَسُولُ اللَّهِ : يَا عَلِيُّ كُلِ الثُّومَ فَلَوْ لَا أَنِّي أُنَاجِي الْمَلَكَ لَأَكَلْتُهُ

📚مكارم الأخلاق ص۱۸۲

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : ای علی! سیر بخور! پس اگر من با فرشته نجوا نمی کردم، قطعاً آن را می خوردم!


7⃣عن أَمِيرالْمُؤْمِنِين قال قال رَسُولُ اللَّهِ : كُلُوا الثُّومَ وَ تَدَاوَوْا بِهِ فَإِنَّ فِيهِ شِفَاءً مِنْ سَبْعِينَ دَاءً

📚مكارم الأخلاق ص ۱۸۲

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمود : سیر بخورید و با آن مداوا نمایید، زیرا در آن شفای هفتاد درد است!


8⃣در رساله ذهبية که منسوب به امام رضا صلوات اللَّه علیه است آمده است : کسی که می خواهد باد در بدن به او نرسد، باید هر هفت روز یکبار سیر بخورد!

📚الرسالةالذهبية ص۴۱


✅ از روایات فوق و غیره روشن است که أهل بيت صلوات اللَّه علیهم اجمعین خودشان از سبزی سیر می خوردند و به خوردن آن برای درمان و غیر درمان به صورت ترشی سیر و سیر نیم پز شده و سیر پخته شده توصیه نموده اند و فقط تذکر داده اند که اگر کسی آن را خورد، به مسجد نرود تا بوی آن موجب آزار کسی نشود و البته رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله به خاطر نجوای با ملائکه، از آن نمی خوردند.
لذا خوردن سیر في نفسه کراهت و مذمتی ندارد و صرفا مسأله بوی آن است که وظایفی برای خورنده آن ایجاد می کند.


✅ آنچه در یک حدیثی در 📚التهذیب ج٩ص٩۶ آمده است که تا زمانی که فرد سیر می خورد، نمازش را باید إعاده نماید، حدیثی شاذ است و علم آن به امام زمان صلوات اللَّه علیه رد می شود.


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹