Loading...

#سوال_1882_ آیا وصیت باید حتماً در آخر عمر باشد؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣زيد الشحام قال: سَأَلْتُ أَبَاعَبْداللَّهِ عَنِ الْوَصِيَّةِ فَقَالَ هِيَ حَقٌّ عَلَى كُلِّ مُسْلِم

📚تهذیب ج9ص172

زيد شحام گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد #وصیت سؤال کردم؛ فرمود: آن حقي بر گردن هر مسلمان است.


2⃣قَالَ ما يَنْبَغِي لِامْرِئٍ مُسْلِمٍ أَنْ
يَبِيتَ لَيْلَةً إِلَّا و وَصِيَّتُهُ تَحْتَ رَأْسهِ

📚مقنعة ص101

رسول الله صلی الله علیه و آله فرمود : برای شخص مسلمان سزاوار نیست که یک شب را به صبح برساند مگر در حالی که #وصیت او نزد سرش باشد!


3⃣امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول الله صلی الله علیه و آله فرمود : هر کس در #هنگام_مرگ خود وصیت نیکو انجام ندهد، در مروت و عقل او نقصان وجود دارد. گفته شد :یا رسول الله، ميت چگونه وصیت نماید؟ فرمود : وقتی مرگ او فرا رسید و مردم دور او جمع شدند بگوید :

اللَّهُمَّ فَاطِرَ السَّمَاوَاتِ و الْأَرْضِ عَالِمَ الْغَيْبِ و الشَّهَادَةِ الرَّحْمَنَ الرَّحِيمَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعْهَدُ إِلَيْكَ فِي دَارِ الدُّنْيَا.... تا آخر دعا....

سپس به چیزهایی که احتیاج دارد وصیت می کند!

📚کافی ج7ص2



4⃣قال أبوعبداللَّهِ ما مِنْ ميِّتٍ تَحضرُهُ الْوَفَاةُ إِلَّا رَدَّ اللَّهُ عَلَيْه مِن بَصرِهِ و سَمْعِهِ و عَقْلِهِ لِلْوَصِيَّةِ آخِذٍ لِلْوصِيَّةِ أَوْ تَارِكٍ و هي الرَّاحَةُ الَّتِي يُقَالُ لها رَاحَةُ الْمَوْتِ فَهِيَ حَقٌّ عَلى كُلِّ مُسْلم

📚کافی ج7ص3

امام صادق علیه السلام فرمود : هیچ میتی نیست که وفات او فرا برسد مگر اینکه الله بخشی از بینائی و شنوائی و عقل او را برای وصیت کردن به او بر می گرداند چه وصیت کند و چه آن را ترک کند و این همان «راحت»است که به آن «راحة الموت» گفته می شود، پس وصیت بر هر مسلمانی حق است!


5⃣عن أَبِی عبداللَّه قال: مَنْ رَکِبَ رَاحِلَةً فَلْیُوصِ.

📚کافی ج۴ص۵۴۲

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که بر مرکبی (برای سفر رفتن) سوار می شود باید #وصیت کند!


6⃣عن الأصبغ بن نباتة قال قال أمیرالمؤمنین علی بن أبی طالب : یأتی علی الناس زمان یرتفع فیه الفاحشة و التصنع و ینتهک فیه المحارم و یعلن فیه الزنا و یستحل فیه أموال الیتامی و یؤکل فیه الربا و یطفف فی المکاییل و الموازین و یستحل الخمر بالنبیذ و الرشوة بالهدیة و الخیانة بالأمانة و یتشبه الرجال بالنساء و النساء بالرجال و یستخف بحدود الصلاة و یحج فیه لغیر الله......فالحذر الحذر حینئذ من أخذ الله علی غفلة فإن من وراء ذلک موت ذریع یختطف الناس اختطافا حتی إن الرجل لیصبح سالما و یمسی دفینا و یمسی حیا و یصبح میتا
فإذا کان ذلک الزمان وجب التقدم فی الوصیة قبل نزول البلیة و وجب تقدیم الصلاة فی أول وقتها خشیة فوتها فی آخر وقتها فمن بلغ منکم ذلک الزمان فلا یبیتن لیلة إلا علی طهر و إن قدر أن لا یکون فی جمیع أحواله إلا طاهرا فلیفعل
فإنه علی وجل لا یدری متی یأتیه رسول الله لقبض روحه...

📚فضائل اشهر الثلاثه ص٩١

اميرالمؤمنين صلوات الله علیه فرمود : زمانی بر مردم فرا می رسد که در آن فاحشه و خودآرائی آشکار می شود و پرده محارم دریده می شود و زنا علنی می شود و اموال یتیمان حلال شمرده می شود و ربا خورده می شود و در کیل و وزن کم فروشی می شود و شراب به نام نبیذ و رشوه به نام هدیه و خیانت به نام امانت حلال شمرده می شود و مردان به زنان و زنان به مردان شبیه می شوند و حدود نماز سبک شمرده می شود و برای غیر اللَّه حج به جا آورده می شود.... تا آنجا که فرمود : پس در آن هنگام از اینکه اللَّه در حال غفلت شما را بگیرد حذر کنید و حذر کنید، چرا که در پشت این امور مرگ سریع است که به شدت مردم را می رباید، تا جایی که فرد در سلامت صبح می کند و شب دفن شده است و زنده وارد شب می شود و صبحگاه مرده است!
پس وقتی این زمان رسید، پیش دستی در #وصیت قبل از نزول بلا #واجب است و مقدم داشتن نماز در اول وقت آن از ترس فوت آن در آخر وقت #واجب است!
پس هر کدام از شما که به این زمان رسید، شبها جز با طهارت (وضو) نخوابد و اگر می تواند در همه حالات با وضو باشد این کار را انجام دهد، زیرا او در ترس است و نمی داند چه زمانی فرستاده إلهی برای گرفتن جانش می آید....!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، هر چند وصیت کردن در هنگام فرا رسیدن مرگ توصیه و سفارش شده است، ولی همچنین توصیه شده است که حتی یک شب هم فرد بدون داشتن وصیت نخوابد.
و نیز قبل از رفتن به سفر توصیه به وصیت شده است.

همچنین با توجه به حدیث6⃣، در این #آخرالزمان به خاطر زیاد شدن مرگ ناگهانی، توصیه شده است که در انجام وصیت پیش دستی شود.

لذا وصیت اختصاص به هنگام مرگ ندارد و پیش دستی در وصیت خصوصاً در زمان کنونی به فرموده امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه واجب است!


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹