#سوال_1847_ آیا استخوان و أمعاء و أحشاء عقیقه را باید دفن کرد؟
✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنِ الْكَاهِلِيِّ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: الْعَقِيقَةُ يَوْمَ السَّابِعِ وَ تُعْطَى الْقَابِلَةُ الرِّجْلَ مَعَ الْوَرِكِ وَ لَا يُكْسَرُ الْعَظْمُ
📚 الكافي ج۶ص۲۹
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : عقیقه روز هفتم است و به قابله یک پا با ران داده می شود و استخوان شکسته نمی شود!
2⃣عن أَبِي عَبْداللَّه أَنَّهُ سُئِلَ عَنِ الْعَقِيقَةِ إِذَا ذُبِحَتْ يُكْسَرُ عَظْمُهَا قَالَ نَعَمْ يُكْسَرُ عَظْمُهَا وَ يُقْطَعُ لَحْمُهَا وَ يُصْنَعُ بِهَا بَعْدَ الذَّبْحِ مَا شِئْتَ
📚فقيه ج۳ص۴۸۶
از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد عقیقه سؤال شد که وقتی ذبح شد آیا استخوانش شکسته می شود؟ فرمود : بله! استخوانش شکسته می شود و گوشتش تکه تکه می شود و بعد از ذبح هر کاری خواستی با آن می کنی!
3⃣عَنْ أَمِيرالْمُؤْمِنِينَ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ لَا قَوْلَ إِلَّا بِعَمَلٍ وَ لَا قَوْلَ وَ لا عَمَلَ إِلَّا بِنِيَّةٍ وَ لَا قَوْلَ وَ لا عَمَلَ وَ لا نِيَّةَ إِلَّا بِإِصَابَةِ السُّنَّة
📚کافی ج1ص70
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمود : هیچ گفتار و اعتقادی نیست مگر با عمل و هیچ گفتار و عملی هم نیست مگر با نیت و هیچ گفتار و عمل و نیتی هم نیست مگر با رسیدن از #سنت!
✅ آنچه در روایات عقیقه در مورد استخوان عقیقه آمده است این است که توصیه شده است استخوان عقیقه شکسته نشود و البته جواز شکستن آن هم در روایت 2⃣ مشاهده می شود و روایات در مورد أمعاء و أحشاء و سایر قسمتهای غیر خوراکی عقیقه ساکت است و دستور خاصی برای آن صادر نشده است.
✅ لذا آنچه از دفن استخوان و أمعاء و أحشاء #عقیقه مشهور شده است، دستور و سنت خاصی در روایات متداول شیعه ندارد، هر چند نهی خاصی نیز ندارد.
✅ ممکن است کسی به خاطر اینکه استخوان عقیقه از شکسته شدن محفوظ بماند آن را زیر خاک دفن کند ولی نمی توان اینکار را سنت و روش خاص توصیه شده برای عقیقه به حساب آورد.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)