#سوال_1841_ اگر حق الناس ادا نشود و توسط مظلوم حلال نشود چه می شود؟
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه فِي قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصادِ قَالَ قَنْطَرَةٌ عَلَى الصِّرَاطِ لَا يَجُوزُهَا عَبْدٌ بِمَظْلِمَةٍ
📚کافی ج2ص331
امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد (آیه ١۴ سوره فجر) که می فرماید : «همانا پروردگار تو در مرصاد است»، فرمود : «مِرصاد»، پُلی است بر روی صراط که هیچ بنده ای با وجود داشتن مَظلمه بر گردن خود، از آن رد نمی شود (و گرفتار می شود)
2⃣عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: الظُّلْمُ ثَلَاثَةٌ ظُلْمٌ يَغْفِرُهُ اللَّهُ وَ ظُلْمٌ لَا يَغْفِرُهُ اللَّهُ وَ ظُلْمٌ لَا يَدَعُهُ اللَّهُ فَأَمَّا الظُّلْمُ الَّذِي لَا يَغْفِرُهُ فَالشِّرْكُ و أَمَّا الظُّلْمُ الَّذِي يَغْفِرُهُ فَظُلْمُ الرَّجُلِ نَفْسَهُ فِيمَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ وَ أَمَّا الظُّلْمُ الَّذِي لَا يَدَعُهُ فَالْمُدَايَنَةُ بَيْنَ الْعِبَادِ
📚کافی ج2ص330
امام باقر فرمود :#ظلم سه نوع است : ظلمی که الله می بخشد و ظلمی که الله آن را نمی بخشد و ظلمی که الله آن را رها نمی کند، اما ظلمی که الله آن را نمی بخشد، #شرک است و ظلمی که آن را می بخشد، ظلم شخص به خودش در آنچه بین خودش و الله است می باشد، اما آن ظلمی که الله آن را رها نمی کند، دیون و بدهی بندگان بین یکدیگر است!
3⃣عَنْ ثُوَیْرِ بْنِ أَبِی فَاخِتَةَ قَالَ: سَمِعْتُ عَلِیَّ بْنَ الْحُسَیْنِ یُحَدِّثُ فِی مَسْجِدِ رَسُولِ اللَّهِ قَالَ حَدَّثَنِی أَبِی أَنَّهُ سَمِعَ أَبَاهُ عَلِیَّ بْنَ أَبِی طَالِبٍ یُحَدِّثُ النَّاسَ قَالَ إِذَا کَانَ یَوْمُ الْقِیَامَةِ بَعَثَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی النَّاسَ مِنْ حُفَرِهِمْ عُزْلًا بُهْماً جُرْداً مُرْداً فِی صَعِیدٍ وَاحِدٍ.... فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ مِنْ قُرَیْشٍ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِذَا کَانَ لِلرَّجُلِ الْمُؤْمِنِ عِنْدَ الرَّجُلِ الْکَافِرِ مَظْلِمَةٌ أَیَّ شَیْءٍ یَأْخُذُ مِنَ الْکَافِرِ وَ هُوَ مِنْ أَهْلِ النَّارِ قَالَ فَقَالَ لَهُ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ یُطْرَحُ عَنِ الْمُسْلِمِ مِنْ سَیِّئَاتِهِ بِقَدْرِ مَا لَهُ عَلَی الْکَافِرِ فَیُعَذَّبُ الْکَافِرُ بِهَا مَعَ عَذَابِهِ بِکُفْرِهِ عَذَاباً بِقَدْرِ مَا لِلْمُسْلِمِ قِبَلَهُ مِنْ مَظْلِمَةٍ قَالَ فَقَالَ لَهُ الْقُرَشِیُّ فَإِذَا کَانَتِ الْمَظْلِمَةُ لِلْمُسْلِمِ عِنْدَ مُسْلِمٍ کَیْفَ تُؤْخَذُ مَظْلِمَتُهُ مِنَ الْمُسْلِمِ قَالَ یُؤْخَذُ لِلْمَظْلُومِ مِنَ الظَّالِمِ مِنْ حَسَنَاتِهِ بِقَدْرِ حَقِّ الْمَظْلُومِ فَتُزَادُ عَلَی حَسَنَاتِ الْمَظْلُومِ قَالَ فَقَالَ لَهُ الْقُرَشِیُّ فَإِنْ لَمْ یَکُنْ لِلظَّالِمِ حَسَنَاتٌ قَالَ إِنْ لَمْ یَکُنْ لِلظَّالِمِ حَسَنَاتٌ فَإِنَّ لِلْمَظْلُومِ سَیِّئَاتٍ یُؤْخَذُ مِنْ سَیِّئَاتِ الْمَظْلُومِ فَتُزَادُ عَلَی سَیِّئَاتِ الظَّالِمِ.
📚 الکافی ج8ص106
ثویر بن ابی فاخته گوید : شنیدم امام سجّاد صلوات اللَّه علیه در مسجد رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله حدیث می کرد که حدیث کرد مرا پدرم که شنید علی بن ابیطالب صلوات اللَّه علیه برای مردم حدیث کرد و فرمود : هنگامی که روز قیامت می شود، اللَّه تبارک و تعالی مردم را از قبرهایشان بدون سلاح و بی چیز و برهنه و بدون ریش در یک زمین واحد مبعوث می کند....
مردی قریشی به امام عرض کرد : ای فرزند رسول اللَّه! در صورتی که مردی مؤمن در نزد مرد کافری مظلمه داشته باشد، چه چیزی از فرد کافر می گیرد در حالیکه او أهل آتش است؟! امام به او فرمودند : به اندازه طلبی که از کافر دارد، از گناهان مؤمن انداخته می شود و کافر به همراه عذاب کفرش به اندازه ای که در نزد او از مظلمه مسلمان هست به آن عذاب می شود!
گوید : مرد قریشی به او عرض کرد : در صورتی که مظلمه و حق الناس از مسلمان در نزد مسلمان باشد، چگونه مظلمه او از مسلمان گرفته می شود؟ امام فرمودند : برای مظلوم از حسنات ظالم به اندازه حق مظلوم گرفته می شود و به حسنات او اضافه می شود!
گوید : مرد قریشی گفت : اگر ظالم حسنات نداشته باشد چطور؟! فرمود : اگر ظالم حسنات نداشته باشد، مظلوم که گناهانی دارد! از گناهان مظلوم برداشته می شود و بر گناهان ظالم اضافه می شود!
✅ توصیه می شود به حدیث کامل فوق در کتاب روضه کافی از صفحه 104 رجوع گردد.
✅ مشاهده می شود که بی توجهی به مظالم عباد و حق الناس، تبعات سنگینی در آخرت در پی دارد و لذا لازم است نسبت به ادای حق الناس و کسب رضایت مظلوم اقدام فوری نماییم.
✅ برای تعجیل فرج بیشتر دعا کنیم :
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)