Loading...

#سوال_1809_ آیا خرید و فروش موی زنان جائز است؟




✅ يکی از اموری که هر چند سابقه طولانی دارد ولی در سال‌های اخیر رونق گرفته است، متصل نمودن موی طبیعی زنان به موی زنان دیگر می باشد.

ابتدا در مورد حکم انجام این کار به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ قَالَ: قَالَ لَا بَأْسَ بِكَسْبِ الْمَاشِطَةِ مَا لَمْ تُشَارِطْ وَ قَبِلَتْ مَا تُعْطَى وَ لَا تَصِلُ شَعْرَ الْمَرْأَةِ بِشَعْرِ امْرَأَةٍ غَيْرِهَا وَ أَمَّا شَعْرُ الْمَعْزِ فَلَا بَأْسَ بِأَنْ تُوصِلَهُ بِشَعْرِ الْمَرْأَةِ.

📚الفقيه ج۳ص۱۶۲

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسب آرایشگر اشکالی ندارد تا وقتی که شرط نکند و هر چه به او داده شد قبول کند و موی زنی را به موی زن دیگری متصل نکند اما اشکالی ندارد که موی بز را به موی زنی متصل نماید.



2⃣امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی روایت نموده اند که رسول الله صلی الله علیه و آله به یک زن آرایشگر از جمله فرمودند :
وَ لَا تَصِلِي الشَّعْرَ بِالشَّعْرِ.

📚کافی ج5ص119

فرمود : موی (کسی را) به مو (شخص دیگر) متصل نکن!


3⃣عَنْ سُلَیْمَانَ بْنِ خَالِدٍ قَالَ: قُلْتُ لَهُ الْمَرْأَةُ تَجْعَلُ فِی رَأْسِهَا الْقَرَامِلَ قَالَ یَصْلُحُ لَهَا الصُّوفُ وَ مَا کَانَ مِنْ شَعْرِ الْمَرْأَةِ نَفْسِهَا وَ کَرِهَ أَنْ تُوصِلَ الْمَرْأَةُ مِنْ شَعْرِ غَیْرِهَا فَإِنْ وَصَلَتْ بِشَعْرِهَا الصُّوفَ أَوْ شَعْرَ نَفْسِهَا فَلَا بَأْسَ بِهِ

📚مکارم الأخلاق ص84

سليمان بن خالد گوید : به (امام صادق علیه السلام) گفتم :زنی بر سر خود قرامل(مو بند و گیسو بند و دسته مو ) قرار می دهد (چطور است؟) فرمود :پشم و آنچه از موی خودش برای خودش استفاده می شود، صلاح و درست است و ناپسند است که زن از موی دیگری به موی خود متصل کند اما پشم یا موی خودش اشکالی ندارد!



4⃣عَنْ عَبْداللَّه بْنِ الْحَسَنِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْقَرَامِلِ قَالَ وَ مَا الْقَرَامِلُ قُلْتُ صُوفٌ تَجْعَلُهُ النِّسَاءُ فِی رُءُوسِهِنَّ قَالَ إِذَا کَانَ صُوفاً فَلَا بَأْسَ وَ إِنْ کَانَ شَعْراً فَلَا خَیْرَ فِیهِ مِنَ الْوَاصِلَةِ وَ الْمَوْصُولَةِ.

📚تهذیب ج۶ص۳۶۱

عبدالله بن حسن گوید : از امام صلوات اللَّه علیه در مورد قرامل سوال کردم؛ امام فرمودند : قرامل چیست؟ گفتم : پشمی که زنان در سر خود قرار می دهند. امام فرمود : اگر پشم باشد اشکالی ندارد و اگر موی (انسان) باشد، نه برای کننده این کار و نه برای کسی که این کار برایش انجام می شود، خیری در آن نیست!


5⃣عن محمد بن سنان عن الرضا فیما کتبه إلیه من جواب مسائله و حرم النظر إلی شعور النساء المحجوبات بالأزواج و إلی غیرهن من النساء لما فیه من تهییج الرجال و ما یدعو إلیه التهییج من الفساد و الدخول فیما لا یحل و لا یجمل و کذلک ما أشبه الشعور

📚علل الشرائع ص۵۶۴

امام رضا صلوات اللَّه علیه به محمد بن سنان در جواب مسائل او نوشتند : نگاه کردن به موهای زنان شوهردار و زنان دیگر #حرام شده است، به خاطر اینکه این کار مردان را تحریک می کند و این تحریک او را به فساد و داخل شدن به آنچه حلال و جمیل نیست می کشاند و همچنین نگاه به آنچه مانند مو است!


✅ در روایات فوق مشاهده می شود که متصل نمودن موی زن به موی زن دیگر مورد نهی است و هیچ رخصتی برای این نهی در روایات نیامده است و با توجه به این نکته که خریداران مو معمولاً صرفاً آن را برای متصل نمودن به موی زنان دیگر استفاده می کنند، نمی توان قائل شد که «خرید و فروش موی زنان في نفسه إشکال ندارد»!


✅ از طرفی در روایت 5⃣ و امثال آن مشاهده می شود که در معرض دید قرار دادن و نگاه کردن به موی زنان حرام شده است. اما آیا می توان بدون ورود حدیث معصوم، ادعا نمود که اگر موهای زن چیده شود و در معرض دید مردان بیگانه قرار گیرد دیگر هیچ إشکالی ندارد؟؟!

همچنین روشن است که هیچ روایت خاصی در جواز خرید و فروش موی زنان نرسیده است!

مجموع این نکات و امثال آنها ، خرید و فروش موی زنان را #حداقل در زمره #شبهات قرار می دهد که وظیفه روائی ما در برابر آنها، #توقف و #احتیاط است :

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا امور سه دسته است :
امری که هدایت آن روشن است که پیروی می شود
و امری که گمراهی آن واضح است که از آن اجتناب می شود
و امر مشکل ( پیچیده و مشتبه) که علم آن به اللَّه و رسولش رد می شود
رسول الله صلی الله علیه و آله) فرمود : حلال آشکار و حرام آشکار و شبهات مابین آن!
پس کسی که #شبهات_را_ترک_کند از حرامها نجات می یابد و کسی که به شبهات عمل کند مرتکب حرامها می شود و از جایی که نمی داند هلاک می گردد!
و سپس در آخر حدیث فرمود : توقف در نزد شبهات، از در افتادن ناگهانی در هلاکت ها بهتر است!

📚كافي ج۱ص۶۸


اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج




https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹