Loading...

#سوال_1772_ آیا فرد می تواند برای آینده فرزندان خود اموالی را به صورت ملک و غیره ذخیره نماید و حج خود را به تأخیر بیندازد؟




1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی جَعْفَرٍ قَوْلُهُ تَعَالَی وَ لِلَّهِ عَلَی النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا قال یَکُونُ لَهُ مَا یَحُجُّ بِهِ.

📚تهذیب ج۵ص۳

محمد بن مسلم گوید : به امام باقر صلوات اللَّه علیه گفتم : گفتار إلهی (در سوره آل عمران آیه 97)که می فرماید : «برای اللَّه، حج بيت اللَّه بر عهده مردم است برای کسی که بتواند به سوی آن راه یابد» چیست؟ فرمود : برای او آنچه با آن حج به جا آورد باشد!



2⃣عن الفضلِ بن شاذان عن الرضا فی کِتَابِهِ إِلَی الْمَأْمُونِ قال وَ حِجُّ الْبَیْتِ فَرِیضَةٌ عَلَی مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا وَ السَّبِیلُ الزَّادُ وَ الرَّاحِلَةُ مَعَ الصِّحَّة

📚عیون أخبارالرضا ج۲ص۱۲۴

امام رضا صلوات اللَّه علیه در نامه به مأمون نوشتند : و حج بیت فریضه است برای کسی که بتواند به آن راه یابد و راه و سبیل، توشه (سفر) و مرکب به همراه سلامتی است!



3⃣عن هشام بن الحکم عن أبی عبدالله فی قَوْلِهِ عَزَّوَجَلَّ وَ لِلَّهِ عَلَی النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا مَا یَعْنِی بِذَلِکَ قَالَ مَنْ کَانَ صَحِیحاً فِی بَدَنِهِ مُخَلًّی سَرْبُهُ لَهُ زَادٌ وَ رَاحِلَةٌ.

📚التوحید ص۳۵۰

هشام به امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد گفتار اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ (در سوره آل عمران آیه 97)که می فرماید: «برای اللَّه حج بيت بر عهده مردم است، آنکه بتواند به آن راه یابد»، گفت : منظور از آن چیست؟ فرمود : کسی که در بدن سلامتی داشته باشد، راهش باز باشد و توشه و مرکب سفر را داشته باشد!



4⃣عَنْ عَبْدالرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ قال: سَأَلْتُ أَبَاعَبْداللَّهِ عَنْ قَوْلِهِ وَ لِلَّهِ عَلَی النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا قَالَ الصِّحَّةُ فِی بَدَنِهِ وَ الْقُدْرَةُ فِی مَالِهِ.

📚 تفسیر العیاشی ج۱ص۱۹۳

عبدالرحمان گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد گفتار إلهی (در سوره آل عمران آیه 97)که می فرماید : «برای اللَّه بر عهده مردم حج بيت الله می باشد،کسی که می تواند به آن راه یابد» سؤال کردم؛ امام فرمود : سلامتی در بدنش و قدرت و توانایی در مالش!



5⃣عن أبی الربیع الشامی قال: سئل أبوعبدالله عن قول الله عزوجل و لله علی الناس حج البیت من استطاع إلیه سبیلا فقال ما یقول الناس قال فقلت له الزاد و الراحلة قال فقال أبوعبدالله قد سئل أبوجعفر عن هذا فقال هلک الناس إذا لئن کان من کان له زاد و راحلة قدر ما یقوت عیاله و یستغنی به عن الناس ینطلق إلیهم فیسلبهم إیاه لقد هلکوا إذا فقیل له فما السبیل قال فقال السعة فی المال إذا کان یحج ببعض و یبقی بعضا یقوت به عیاله...

📚کافی ج۴ص۲۶۷

ابو ربيع گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد گفتاری إلهی (در سوره آل عمران آیه 97)که می فرماید : «برای اللَّه بر عهده مردم حج بيت الله می باشد،کسی که می تواند به آن راه یابد» سؤال شد؛ امام فرمود : مردم چه می گویند؟! گفتم : می گویند : توشه و مرکب است! پس امام صادق صلوات اللَّه فرمود : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در این مورد سؤال شد؛ پس ایشان فرمود : پس در این صورت مردم هلاک شده اند! اگر هر کسی که توشه و راحله سفر را به اندازه ای که عيال خود را خوراک دهد و به وسیله آن از مردم بی نیازی بجوید داشته باشد، پس به سوی آنها روانه شود و آن را از آنها سلب کند، در این صورت هلاک گشته اند! به ایشان گفته شد : پس سبیل چیست؟ فرمود : وسعت در مال، به صورتی که با بخشی از آن حج به جا آورد و بخشی را باقی گذارد تا با آن قوت عیالش را بدهد!


6⃣عن الأعمش عن جعفر بن محمد فی حدیث شرائع الدین قال: و حج البیت واجب لمن استطاع إلیه سبیلا و هو الزاد و الراحلة مع صحة البدن و أن یکون للإنسان ما یخلفه علی عیاله و ما یرجع إلیه من [بعد] حجه.

📚 الخصال ص۶۰۶

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : حج بيت برای کسی که بتواند به آن راه یابد واجب است و استطاعت، توشه و مرکب به همراه سلامتی بدن و اینکه برای انسان آنچه برای عیالش باقی گذارد و بعد از حج به سوی آن برگردد باشد!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، وقتی که شخص به اندازه ای توانایی مالی پیدا کند که هزینه سفر حج خود و مبلغ مورد نیاز برای قوت عيال خود را در مدت سفرش داشته باشد و مقداری نیز برای موقع بازگشت برایش باقي بماند که دچار فقر و محتاج درخواست از دیگران نشود، از نظر مالی مستطیع حج است و در صورت باز بودن راه و سلامتی بدن، باید به حج برود.
لذا فرد نمی تواند به بهانه سرمایه گذاری برای آینده فرزندان، حج خود را به تأخیر بیندازد و باید حج را در اولویت قرار دهد.


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹