Loading...

#سوال_1724_ از چه سنی لازم است خوابگاه کودکان از هم جدا شود؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مَیْمُونٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ آبَائِهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ الصَّبِیُّ وَ الصَّبِیُّ وَ الصَّبِیُّ وَ الصَّبِیَّةُ وَ الصَّبِیَّةُ وَ الصَّبِیَّةُ یُفَرَّقُ بَیْنَهُمْ فِی الْمَضَاجِعِ لِعَشْرِ سِنِینَ.

📚 الفقیه ج۳ص۴۳۶

امام صادق صلوات اللَّه علیه از پدرش از اجدادش روایت نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : پسر بچه و پسر بچه، و پسربچه و دختربچه، و دختربچه و دختربچه، از سن ده سالگی در خوابگاه ها بین آنها جدایی انداخته می شود!



2⃣قَالَ وَ رُوِیَ أَنَّهُ یُفَرَّقُ بَیْنَ الصِّبْیَانِ فِی الْمَضَاجِعِ لِسِتِّ سِنِینَ.

📚 الفقیه ج۳ص۴۳۶

شیخ صدوق گوید : و روایت شده است در شش سالگی خوابگاه کودکان از یکدیگر جدا می شود!



3⃣عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الْأَشْعَرِیِّ عَنِ ابْنِ الْقَدَّاحِ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِهِ قَالَ: یُفَرَّقُ بَیْنَ النِّسَاءِ وَ الصِّبْیَانِ فِی الْمَضَاجِعِ إِذَا بَلَغُوا عَشْرَ سِنِینَ

📚 الخصال ص۴۳۹ح۳۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه از اجدادش روایت نموده است که فرمودند : بین زنان و کودکان در خوابگاه ها جدایی انداخته می شود، هنگامی که کودکان به ده سالگی برسند!




4⃣عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِی مُحَمَّدٍ الْمَدَائِنِیِّ عَنْ عَلِیِّ بْنِ حَبِیبٍ بَیَّاعِ الْهَرَوِیِّ قَالَ حَدَّثَنِی عِیسَی بْنُ زَیْدٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ یَثَّغِرُ الصَّبِیُّ لِسَبْعٍ وَ یُؤْمَرُ بِالصَّلَاةِ لِتِسْعٍ وَ یُفَرَّقُ بَیْنَهُمْ فِی الْمَضَاجِعِ لِعَشْرٍ وَ یَحْتَلِمُ لِأَرْبَعَ عَشْرَةَ وَ یَنْتَهِی طُولُهُ لِإِحْدَی وَ عِشْرِینَ سَنَةً وَ یَنْتَهِی عَقْلُهُ لِثَمَانٍ وَ عِشْرِینَ إِلَّا التَّجَارِبَ.

📚 الکافی ج٧ص۶٩

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمودند : دندان‌های کودک در هفت سالگی می ریزد و در ٩ سالگی به نماز أمر می شود و در ده سالگی در خوابگاه بین آنها جدایی انداخته می شود و در چهارده سالگی محتلم می شود و در ٢١ سالگی قدش به نهایت خود می رسد و عقلش در ٢۸ سالگی به نهایت خود می رسد، به غیر از تجربه ها!



5⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ وَ عَنْ عِدَّةٍ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الْأَشْعَرِیِّ عَنِ ابْنِ الْقَدَّاحِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: یُفَرَّقُ بَیْنَ الْغِلْمَانِ وَ بَیْنَ النِّسَاءِ فِی الْمَضَاجِعِ إِذَا بَلَغُوا عَشْرَ سِنِینَ.

📚 الکافی ج۶ص۴۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : بین پسر بچه ها و زنان، وقتی به ده سالگی رسیدند در خوابگاه ها جدائی انداخته می شود.



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، خوابگاه پسربچه با پسربچه و پسربچه با دختربچه و دختربچه با دختربچه و پسربچه با زن، از وقتی که این کودکان به سن ده سال قمری می رسند باید جدا باشد و در یک خوابگاه کنار هم نخوابند.
البته‌ در حدیث 2⃣ شيخ صدوق ذکر کرده است که باید این جدا کردن در سن ۶ سالگی باشد، ولی در ساير روایات، رسیدن به ١٠ سال قمری ذکر شده است که وقتی است که ٩ سال قمری کودک تمام شود و وارد ١٠ سالگی شود،که حدود ٨ سال و ٩ ماه شمسی می شود.
بر این اساس، دو کودکی که به سن ٨ سال و ٩ ماه شمسی رسیده باشند، نباید در یک خوابگاه در زیر یک روانداز بخوابند و والدین و اطرافیان موظف به اجرای این دستور و جدا کردن خوابگاه آنها از این سن به بعد هستند.


✅ البته منظور از جدا کردن خوابگاه این نیست که در اتاقهای مختلف بخوابند، بلکه از خوابیدن آنها در کنار هم در زیر یک روانداز باید جلوگیری نمود.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹