Loading...

#سوال_1706_ آیا می توان از جانب ائمه علیهم السلام طواف انجام داد؟




✅ پاسخ : به روایت زیر توجه فرمایید :


1⃣عن موسی بن القاسم قال: قلت لأبی جعفر الثانی قد أردت أن أطوف عنک و عن أبیک فقیل لی إن الأوصیاء لا یطاف عنهم فقال لی بل طف ما أمکنک فإنه جائز ثم قلت له بعد ذلک بثلاث سنین إنی کنت استأذنتک فی الطواف عنک و عن أبیک فأذنت لی فی ذلک فطفت عنکما ما شاء الله ثم وقع فی قلبی شیء فعملت به قال و ما هو قلت طفت یوما عن رسول الله فقال ثلاث مرات صلی الله علی رسول الله ثم الیوم الثانی عن أمیر المؤمنین ثم طفت الیوم الثالث عن الحسن و الرابع عن الحسین و الخامس عن علی بن الحسین و السادس عن أبی جعفر محمد بن علی و الیوم السابع عن جعفر بن محمد و الیوم الثامن عن أبیک موسی و الیوم التاسع عن أبیک علی و الیوم العاشر عنک یا سیدی و هؤلاء الذین أدین الله بولایتهم فقال إذن و الله تدین الله بالدین الذی لا یقبل من العباد غیره قلت و ربما طفت عن أمک فاطمة و ربما لم أطف فقال استکثر من هذا فإنه أفضل ما أنت عامله إن شاء الله

📚الکافی ج۴ص۳۱۴

موسی بن قاسم گوید : به امام جواد صلوات اللَّه علیه گفتم : من از جانب شما و پدرتان طواف می‌کردم، پس به من گفته شد که از جانب اوصیاء طواف به جا آورده نمی شود! امام فرمودند : بلی! هر مقدار که برایت ممکن است طواف به جا آور که همانا این کار #جائز است!
سپس سه سال بعد به امام گفتم : من از شما برای انجام طواف از جانب شما و پدرتان اجازه گرفتم و شما به من اجازه دادید و من آن مقدار که اللَّه بخواهد از جانب شما طواف انجام دادم و سپس چیزی به دلم افتاد و به آن عمل کردم. امام فرمود : آن چیست؟ گفتم : یک روز از جانب رسول اللَّه (صلی اللَّه علیه و آله) طواف انجام دادم! امام سه بار گفتند : صَلَّی اللَّهُ عَلَی رَسُولِ اللَّه! سپس روز دوم از جانب امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه طواف کردم، سپس در روز سوم از جانب امام حسن صلوات اللَّه علیه طواف کردم و روز چهارم از جانب امام حسین صلوات اللَّه علیه و روز پنجم از جانب امام علی بن الحسین صلوات اللَّه علیه و روز ششم از جانب امام ابوجعفر محمد بن علی صلوات اللَّه علیهما و روز هفتم از جانب امام جعفر بن محمد صلوات اللَّه علیهما و روز هشتم از طرف پدرتان موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیهما و روز نهم از جانب پدرتان امام رضا صلوات اللَّه علیه و روز دهم از جانب شما ای آقای من طواف نمودم! اینها کسانی هستند که من با ولایت آنها اللَّه را دینداری و اطاعت می کنم! پس امام فرمودند : در این صورت به اللَّه قسم که اللَّه را با دینی که غیر آن را از بندگان قبول نمی کند دینداری می کنی!
من گفتم : گاهی هم از جانب مادرتان فاطمه صلوات اللَّه عليها طواف می کنم و گاهی هم طواف نمی کنم.
پس امام فرمودند : این عمل را زیاد انجام بده، چرا که بهترین چیزی است که به آن عمل کنی. إن شاءاللَّه!


✅ به دو روایت زیر نیز توجه فرمایید :



2⃣عن داود الرقی قال: دخلت علی أبی عبدالله و لی علی رجل مال قد خفت تواه فشکوت إلیه ذلک فقال لی إذا صرت بمکة فطف عن عبدالمطلب طوافا و صل رکعتین عنه و طف عن أبی طالب طوافا و صل عنه رکعتین و طف عن عبد الله طوافا و صل عنه رکعتین و طف عن آمنة طوافا و صل عنها رکعتین و طف عن فاطمة بنت أسد طوافا و صل عنها رکعتین ثم ادع أن یرد علیک مالک قال ففعلت ذلک ثم خرجت من باب الصفا و إذا غریمی واقف یقول یا داود حبستنی تعال اقبض مالک

📚کافی ج۴ص۵۴۴

داوود رقي گوید : من بر امام صادق صلوات اللَّه علیه وارد شدم در حالیکه مالی از کسی طلب داشتم که خوف از بین رفتن آن را داشتم. پس این أمر را به امام شکایت نمودم. امام فرمودند : وقتی به مکه رسیدی، یک طواف از جانب عبدالمطلب انجام بده و دو رکعت نماز از طرف او بخوان و یک طواف هم از جانب ابوطالب انجام بده و دو رکعت نماز از طرف او بخوان و از جانب عبداللَّه(پدر رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله) یک طواف انجام بده و دو رکعت نماز از طرف او بخوان. یک طواف هم از جانب آمنه (مادر رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله) انجام بده و دو رکعت نماز از طرف او بخوان و از جانب فاطمه بنت أسد هم يک طواف انجام بده و دو رکعت نماز از طرف او بخوان و سپس دعا کن که اللَّه مالت را به تو برگرداند!
داوود گوید : من این کار را انجام دادم و از باب صفا بیرون آمدم و ناگهان دیدم که بدهکارم ایستاده است و می گوید : ای داوود! من را نگه داشتی! بیا مالت را تحویل بگیر!


3⃣یحیی از امام صادق صلوات اللَّه علیه پرسش کرد که آیا برای فرد صلاح است که از جانب نزدیکان خود طواف آنجا دهد؟ امام فرمود : هنگامی که مناسک حج را انجام داد، هر چه خواست انجام دهد!

📚فقیه ج۲ص۴۰۶


✅ البته در روایت امام صادق صلوات اللَّه علیه در 📚کافی ج۴ص۴٢٢، اجازه طواف از جانب کسی که در مکه حضور دارد نیست.


✅ به حجاج ارسال گردد.

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹