Loading...

#سوال_1683_ حکم پوشیدن جوراب و کفش برای مرد مُحْرِم چیست؟





✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنِ الْحَلَبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ : وَ أَیُّ مُحْرِمٍ هَلَکَتْ نَعْلَاهُ فَلَمْ یَکُنْ لَهُ نَعْلَانِ فَلَهُ أَنْ یَلْبَسَ الْخُفَّیْنِ إِذَا اضْطُرَّ إِلَی ذَلِکَ وَ الْجَوْرَبَیْنِ یَلْبَسُهُمَا إِذَا اضْطُرَّ إِلَی لُبْسِهِمَا.

📚 التهذیب ج۵ص۳۸۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود :هر مرد مُحْرِمی که نعلین او از بین برود و نعلین برایش نباشد، در صورتی که #مضطر گردد می تواند خُفّ (کفش روبسته) بپوشد و در مورد جوراب نیز در صورتی که به پوشیدن آن #مضطر و ناچار شود، آن را می پوشد!



2⃣عَنْ رِفَاعَةَ بْنِ مُوسَی أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الْمُحْرِمِ یَلْبَسُ الْجَوْرَبَیْنِ قَالَ نَعَمْ وَ الْخُفَّیْنِ إِذَا اضْطُرَّ إِلَیْهِمَا.

📚 الفقیه ج۲ص۳۴۰

رفاعه از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مرد مُحْرِم سؤال کرد که آیا جوراب می پوشد؟ امام فرمودند : بله! و نیز خُفّ! در صورتی که به آنها مضطر و ناچار شود!




3⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ الْحَکَمِ عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَبِی حَمْزَةَ عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی رَجُلٍ هَلَکَتْ نَعْلَاهُ وَ لَمْ یَقْدِرْ عَلَی نَعْلَیْنِ قَالَ لَهُ أَنْ یَلْبَسَ الْخُفَّیْنِ إِنِ اضْطُرَّ إِلَی ذَلِکَ وَ لْیَشُقَّهُ عَنْ ظَهْرِ الْقَدَمِ الْحَدِیثَ.

📚 الکافی ج۴ص۳۴۶

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که نعلین او از بین برود و دسترسی به نعلین نداشته باشد فرمود : می تواند خُفّ (کفش رو و جلو بسته) بپوشد، در صورتی که به آن #مضطر شود و باید قسمت روی پا را شکاف دهد!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، پوشیدن جوراب و کفش‌های جلو و روبسته، فقط در حالت ضرورت و ناچاری و اضطرار برای مردان مُحْرِم جائز است و در حالت غیر اضطرار مجاز به پوشیدن آن نیستند.


✅ در صورتی که مردی به نعلین (کفش جلو و روباز) دسترسی نداشته باشد و به پوشیدن کفش جلو و روبسته مضطر شود، طبق حدیث 3⃣، باید قسمت روی پا را شکاف دهد.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹