Loading...

#سوال_1651_ فردی به عنوان پیک پیتزا فروشی کار می کند و گاهی در کنار پیتزا، شراب مست کننده نیز برای بردن برای مشتری به او داده می شود. حکم این کار چیست؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ عِدَّةٍ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ سَعِیدٍ عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ عُلْوَانَ عَنْ عَمْرِو بْنِ خَالِدٍ عَنْ زَیْدِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ آبَائِهِ قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ الْخَمْرَ وَ عَاصِرَهَا وَ مُعْتَصِرَهَا وَ بَائِعَهَا وَ مُشْتَرِیَهَا وَ سَاقِیَهَا وَ آکِلَ ثَمَنِهَا وَ شَارِبَهَا وَ حَامِلَهَا وَ الْمَحْمُولَةَ إِلَیْهِ.

📚 الکافی ج۶ص۳۹۸

زيد پسر امام سجاد صلوات اللَّه علیه از اجدادش روایت نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله، شراب و فشارنده آن و شیره گیرنده آن و فروشنده آن و خریدار آن و ساقی آن و خورنده بهای آن و نوشنده آن و #حمل_کننده آن و کسی که برایش برده می شود را لعنت نمود!



2⃣عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ فِی الْخَمْرِ عَشَرَةً غَارِسَهَا وَ حَارِسَهَا وَ عَاصِرَهَا وَ شَارِبَهَا وَ سَاقِیَهَا وَ حَامِلَهَا وَ الْمَحْمُولَةَ إِلَیْهِ وَ بَائِعَهَا وَ مُشْتَرِیَهَا وَ آکِلَ ثَمَنِهَا.

📚 الکافی ج۶ص۴۲۹

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در مورد خمر، ده کس را لعنت نمود : غرس کنندهٔ درخت آن (به قصد شراب) و نگهبان آن و فشارنده آن و نوشنده آن و ساقی آن و #حمل_کننده آن و کسی که برایش برده می شود و فروشنده آن و خریدار آن و خورنده بهای آن!




3⃣عَنِ النَّبِیِّ فِی حَدِیثٍ قَالَ: وَ مَنْ شَرِبَ الْخَمْرَ فِی الدُّنْیَا سَقَاهُ اللَّهُ مِنْ سَمِّ الْأَفاعی وَ مِنْ سَمِّ الْعَقَارِبِ شَرْبَةً یَتَسَاقَطُ لَحْمُ وَجْهِهِ فِی الْإِنَاءِ قَبْلَ أَنْ یَشْرَبَهَا......وَ بَائِعُهَا وَ مُبْتَاعُهَا وَ حَامِلُهَا وَ الْمَحْمُولَةُ إِلَیْهِ وَ آکِلُ ثَمَنِهَا سَوَاءٌ فِی عَارِهَا وَ إِثْمِهَا...

📚 عقاب الأعمال ص۳۳۶

رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در حدیثی فرمودند : کسی که در دنیا نوشیدنی مست کننده بنوشد، اللَّه از سمّ افعی ها و از سَمّ عقربها شربتی به او می نوشاند که قبل از اینکه آن را بنوشد، گوشت صورتش در ظرف سقوط می کند... تا آنجا که فرمود : و فروشنده آن و خریدار آن و #حمل_کننده آن و کسی که برایش حمل می شود و خورنده بهای آن در ننگ و گناه آن #برابر هستند!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، در مورد خمر (یعنی نوشیدنی مست کننده)، ده کس مورد لعنت واقع شده اند که یکی از آنها کسی است که شراب را حمل می کند و از جایی به جای دیگر منتقل می نماید و فروشنده آن و خریدار آن و #حمل_کننده آن و کسی که برایش حمل می شود و خورنده بهای آن در ننگ و گناه آن #برابر هستند.

لذا برای پیک مغازه اغذیه فروشی و غیره، جائز نیست که در کنار غذای حلال، اقدام به حمل شراب مست کننده نماید و کار او هیچ جوازي ندارد.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر



https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹