#سوال_1641_ فاصله بین زن و مرد در نماز چقدر باید باشد؟
✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّه عَنِ الرَّجُلِ یُصَلِّی وَ الْمَرْأَةُ بِحِذَاهُ عَنْ یَمِینِهِ أَوْ عَنْ یَسَارِهِ فَقَالَ لَا بَأْسَ بِهِ إِذَا کَانَتْ لَا تُصَلِّی.
📚 الکافی ج۳ص۲۹۸
عبدالرحمن گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که نماز می خواند و زنی محاذی و روبروی او در طرف راست یا چپ او می باشد سوال کردم؛ امام فرمودند : در صورتی که نماز نمی خواند اشکالی ندارد!
2⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَحَدِهِمَا قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ یُصَلِّی فِی زَاوِیَةِ الْحُجْرَةِ وَ امْرَأَتُهُ أَوِ ابْنَتُهُ تُصَلِّی بِحِذَاهُ فِی الزَّاوِیَةِ الْأُخْرَی قَالَ لَا یَنْبَغِی ذَلِکَ فَإِنْ کَانَ بَیْنَهُمَا شِبْرٌ أَجْزَأَهُ یَعْنِی إِذَا کَانَ الرَّجُلُ مُتَقَدِّماً لِلْمَرْأَةِ بِشِبْرٍ.
📚 التهذیب ج۲ص۲۳۰
محمد بن مسلم گوید : از امام باقر یا امام صادق صلوات الله علیهما در مورد مردی که در گوشه ای از حجره نماز می خواند و زنش یا دخترش در گوشه دیگری از حجره محاذی و روبروی او نماز می خواند سوال کردم؛ امام فرمودند : این أمر سزاوار نیست و اگر بين آن دو، یک وجب فاصله باشد کفایت می کند، یعنی در صورتی که مرد یک وجب از زن جلوتر باشد!
3⃣عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّه قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ وَ الْمَرْأَةِ یُصَلِّیَانِ جَمِیعاً فِی بَیْتٍ الْمَرْأَةُ عَنْ یَمِینِ الرَّجُلِ بِحِذَاهُ قَالَ لَا حَتَّی یَکُونَ بَیْنَهُمَا شِبْرٌ أَوْ ذِرَاعٌ أَوْ نَحْوُهُ.
📚 التهذیب ج۲ص۲۳۱
ابوبصیر گوید : از امام صادق صلوات اللّه عليه در مورد زن و مردی که هر دو در یک اتاق نماز می خوانند و زن محاذی و روبروی آن مرد از طرف راست است سؤال کردم؛ امام فرمودند : خیر! تا اینکه بین آنها یک وجب یا یک ذراع یا مانند آن فاصله باشد!
4⃣عَنِ الْفُضَیْلِ عَنْ أَبِی جَعْفَر قَالَ: إِنَّمَا سُمِّیَتْ مَکَّةُ بَکَّةَ لِأَنَّهُ یَبْتَکُّ فِیهَا الرِّجَالُ وَ النِّسَاءُ وَ الْمَرْأَةُ تُصَلِّی بَیْنَ یَدَیْکَ وَ عَنْ یَمِینِکَ وَ عَنْ یَسَارِکَ وَ مَعَکَ وَ لَا بَأْسَ بِذَلِکَ وَ إِنَّمَا یُکْرَهُ فِی سَائِرِ الْبُلْدَان
📚 علل الشرائع ص۳۹۷
امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : شهر مکه، بکّه نامیده شده است زیرا مردان و زنان در آن ازدحام می کنند و زن مقابل تو و طرف راست تو و طرف چپ تو و همراه تو نماز می خواند و اشکالی به آن نیست و همانا این أمر در ساير شهرها ناپسند است!
5⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَر قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْمَرْأَةِ تُصَلِّی عِنْدَ الرَّجُلِ فَقَالَ لَا تُصَلِّی الْمَرْأَةُ بِحِیَالِ الرَّجُلِ إِلَّا أَنْ یَکُونَ قُدَّامَهَا وَ لَوْ بِصَدْرِهِ.
📚 التهذیب ج۲ص۳۷۹
زراره گوید : از امام باقر صلوات الله علیه در مورد زنی که در نزد مرد نماز می خواند سؤال کردم؛ امام فرمودند : زن در راستای مرد نماز نمی خواند مگر اینکه مرد جلوتر از او باشد، هر چند با سینه اش!
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
6⃣عَنْ عَمَّارٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ سُئِلَ عَنِ الرَّجُلِ یَسْتَقِیمُ لَهُ أَنْ یُصَلِّیَ وَ بَیْنَ یَدَیْهِ امْرَأَةٌ تُصَلِّی قَالَ لَا یُصَلِّی حَتَّی یَجْعَلَ بَیْنَهُ وَ بَیْنَهَا أَکْثَرَ مِنْ عَشَرَةِ أَذْرُعٍ وَ إِنْ کَانَتْ عَنْ یَمِینِهِ وَ عَنْ یَسَارِهِ جَعَلَ بَیْنَهُ وَ بَیْنَهَا مِثْلَ ذَلِکَ فَإِنْ کَانَتْ تُصَلِّی خَلْفَهُ فَلَا بَأْسَ وَ إِنْ کَانَتْ تُصِیبُ ثَوْبَهُ وَ إِنْ کَانَتِ الْمَرْأَةُ قَاعِدَةً أَوْ نَائِمَةً أَوْ قَائِمَةً فِی غَیْرِ صَلَاةٍ فَلَا بَأْسَ حَیْثُ کَانَتْ.
📚 التهذیب ج۲ص۲۳۱
از امام صادق صلوات الله علیه در مورد مرد سؤال شد که آیا درست است که نماز بخواند در حالیکه مقابل او زنی هست که نماز می خواند؟ فرمود : نماز نخواند تا اینکه بین خودش و او بیش ده ذراع (حدود 5 متر) فاصله قرار دهد و اگر طرف راست و چپ او هم بود، بین خودش با او همین مقدار قرار می دهد و اگر آن زن پشت سر او نماز می خواند اشکالی ندارد هر چند لباسش با او برخورد می کند و اگر زن بدون نماز خواندن، نشسته یا خوابیده یا ایستاده است، هرکجا که باشد اشکالی ندارد!
7⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ فِی الْمَرْأَةِ تُصَلِّی عِنْدَ الرَّجُلِ قَالَ إِذَا کَانَ بَیْنَهُمَا حَاجِزٌ فَلَا بَأْسَ.
📚 التهذیب ج۲ص۳۷۹
امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد زنی که در نزد مرد نماز می خواند فرمود : در صورتی که بین آن دو، پرده و حائل باشد اشکال ندارد!
8⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ ع قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ هَلْ یَصْلُحُ لَهُ أَنْ یُصَلِّیَ فِی مَسْجِدٍ قَصِیرِ الْحَائِطِ وَ امْرَأَته قَائِمَةٌ تُصَلِّی بِحِیَالِهِ وَ هُوَ یَرَاهَا وَ تَرَاهُ قَالَ إِنْ کَانَ بَیْنَهُمَا حَائِطٌ طَوِیلٌ أَوْ قَصِیرٌ فَلَا بَأْسَ.
📚 قرب الأسناد ص۹۵
علي بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات الله علیه در مورد مرد سؤال کردم که آیا برای او درست است که در مسجدی با دیوار کوتاه نماز بخواند در حالیکه زنش روبروی او ایستاده است نماز می خواند و همدیگر را می بینند؟ امام فرمودند : اگر بین آنها دیواری بلند یا کوتاه باشد اشکالی ندارد!
9⃣عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ وَ الْمَرْأَةِ یُصَلِّیَانِ مَعاً فِی الْمَحْمِلِ قَالَ لَا وَ لَکِنْ یُصَلِّی الرَّجُلُ وَ تُصَلِّی الْمَرْأَةُ بَعْدَهُ.
📚 التهذیب ج۵ص۴٠٣
ابوبصیر گوید : از امام صادق صلوات الله علیه در مورد مرد و زنی که با هم در کجاوه نماز می خوانند سؤال کردم؛ امام فرمودند : خیر! ولی ابتدا مرد نماز می خواند و بعد از او زن نماز می خواند!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، به جز شهر مکه، از نماز خواندن همزمان زن و مرد به صورتی که زن محاذی و هم راستا در طرف راست یا چپ، یا جلوتر از مرد باشد نهی شده است و مرد باید حداقل با سینه اش یا یک وجب یا بیشتر، از زن جلوتر باشد، مگر اینکه بين آنها یک حائل و مانع مثل پرده یا دیوار کوتاه یا بلند و مانند آن باشد یا اینکه فاصله بین آنها بیش از ده ذراع که حدود 5 متر است باشد که در این شرایط، اشکالی به جلوتر بودن زن از مرد و محاذی بودن زن با مرد در حال نماز نیست.
✅ در صورتی که زن در حال نماز نباشد، هر کجا که باشد مشکلی برای نماز مرد ایجاد نمی شود.
✅ از روایات 2⃣ و غیره روشن است که تفاوتی بین زن محرم و نامحرم نیست و حتی اگر آن زن، دختر یا همسر آن مرد باشد، احکام فوق جاری است.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
💥 صیحه جبرئیل علیه السلام
و صیحه ابلیس لعنة الله علیه
https://t.me/porseshvapasokhe/1710
اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ
https://t.me/porseshvapasokhe/1716
.
بسم اللَّه الرحمان الرحیم
صلی اللَّه علی محمد و آل محمد
این عکس امروز 16 فروردین 1402، در منطقه شهریار تهران، 30 دقیقه بعد از اذان رسمی گرفته شده است که دقائق اولیه وقت نماز صبح می باشد.
مراقب وقت نماز صبح خود باشیم.
✅ امروز مؤسسه لواء، اذان صبح را 9 دقیقه دیرتر از اذان رسمی محاسبه نموده است!
أولاً تکلیف نمازهایی که در گذشته و حال با اذان رسمی خوانده شده است و می شود چیست و ثانیاً اگر کسی تاکنون توانسته است در مکان مناسبی با چشم خودش، بین اذان صبح مؤسسه لواء با اذان رسمی، تفاوت خاصی در افق مشرق تشخیص دهد و مشاهده نماید، ادمین کانال را مطلع گرداند :
@moheb124
✅ راه نجات از فتنه اذانهای غیر شرعی اين است که به روایات مربوطه مراجعه شود و معیارهای روائی یاد گرفته شود و بر حسب آن اذان گفته شود و نماز خوانده شود، نه اینکه یکی به حسابگران مؤسسة ژئوفیزیک دانشگاه تهران مراجعه کند و دیگری به مرکز مطالعات مصر و دیگری به موسسه ام القراء مکه و دیگری به باشگاه مسلمانان دنیا و دیگری به مؤسسه لواء قم و دیگری به دانشگاه علوم اسلامی کراچی و دیگری به جامعه اسلامی شمال آمریکا!
اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج
نظرات (0)