Loading...

#سوال_1632_ آیا مرد می تواند موی خود را بلند کند؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ ابْنِ سِنَانٍ قال: قُلْتُ لِأَبِی عَبْداللَّه مَا تَقُولُ فِی إِطَالَةِ الشَّعْرِ فَقَالَ کَانَ أَصْحَابُ مُحَمَّدٍ مُشْعِرِینَ یَعْنِی الطَّمَّ

📚الکافی ج۶ص۴۸۵

ابن سنان گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : در مورد بلند گذاشتن مو چه می فرمائید؟ امام فرمود : أصحاب محمد صلي اللَّه علیه و آله مو دار بودند، یعنی به صورت کوتاه شده!



2⃣عَنْ إِسْحَاق بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قال: قَالَ لِی اسْتَأْصِلْ شَعْرَکَ یَقِلُّ دَرَنُهُ وَ دَوَابُّهُ وَ وَسَخُهُ و تَغْلُظُ رَقَبَتُکَ وَ یَجْلُو بَصَرَک
وَ فِی رِوَایَةٍ أُخْرَی وَ یَسْتَرِیحُ بَدَنُک

📚الکافی ج۶ص۴۸۴

إسحاق گوید : امام صادق صلوات اللَّه علیه به من فرمود : موهایت را از ته بزن تا چرک و جانور و کثافتهای آن کم شود و گردنت کلفت گردد و چشمت جلا پیدا کند و در روایت دیگر : و بدنت استراحت یابد!



3⃣قَالَ الصَّادِقُ حَلْقُ الرَّأْسِ فِی غَیْرِ حَجٍّ وَ لَا عُمْرَةٍ مُثْلَةٌ لِأَعْدَائِکُمْ وَ جَمَالٌ لَکُمْ

📚الفقیه ج۱ص۱۲۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : تراشیدن سر در غیر حج و عمره، برای دشمنان شما مُثله و برای شما جمال و زیبائی محسوب می شود!



4⃣عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ یَقْطِینٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الْأَوَّل قال سَمِعْتُهُ یَقُولُ إِنَّ الشَّعْرَ الرَّأْسِ إِذَا طَالَ ضَعُفَ الْبَصَرُ وَ ذَهَبَ بِضَوْئه وَ نُورِهِ وَ طَمُ الشَّعْرِ یَجْلُو الْبَصَرَ وَ یَزِیدُ فِی ضَوْءِ نُورِه

📚مستطرفات السرائر ص۵۷

علي بن يقطين گوید : شنیدم امام کاظم صلوات اللَّه علیه می فرمود : همانا موی سر وقتی بلند شود، چشم ضعیف می شود و روشنی و نور آن را می برد و کوتاه کردن و چیدن مو، چشم را جلا می دهد و در روشنایی و نور آن زیاد می کند!



5⃣قال الصَّادِقُ مَنِ اتَّخَذَ شَعْراً و لَمْ یَفْرُقْهُ فَرَقَهُ اللَّهُ بِمِنْشَارٍ مِنْ نَارٍ قَالَ وَ کَانَ شَعْرُ رَسُولِ اللَّه وَفْرَةً لَمْ یَبْلُغِ الْفَرْق

📚الفقیه ج۱ص۱۲۹

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که مو بگذارد و برای آن فرق باز نکند، اللَّه با اَرّه ای از آتش آن را از هم جدا می کند!
فرمود : و موی رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله (حداکثر) تا نرمه گوشش بود و به حد فرق باز کردن نمی رسید!



6⃣عن عَمْرِو بْنِ ثَابِتٍ عَنْ أَبِی عَبداللَّه قَالَ: قُلْتُ إِنَّهُمْ یَرْوُونَ أَنَّ الْفَرْقَ مِنَ السُّنَّةِ و قُلْتُ یَزْعُمُونَ أَنَّ النَّبِیَّ فَرَقَ قَالَ مَا فَرَقَ النَّبِیُّ و لَا کَانَتِ الْأَنْبِیَاءُ تُمْسِکُ الشَّعْر

📚الکافی ج۶ص۴۸۶

عمرو گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : آنها روایت می کنند که فرق باز کردن از سنت (پیامبر صلی الله علیه و آله) است و گفتم : آنها می پندارند که پیامبر صلی اللَّه علیه و آله فرق باز کردند! امام فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرق باز نکردند و پیامبران مو نگه نمی داشتند!



7⃣عن أَیُّوبَ بْنِ هَارُونَ عن أَبِی عَبْداللَّه قَالَ: قُلْتُ لَهُ أَ کَانَ رَسُولُ اللَّهِ یَفْرُقُ شَعْرَهُ قَالَ لَا إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ کَانَ إِذَا طَالَ شَعْرُهُ کَانَ إِلَی شَحْمَةِ أُذُنِه

📚الکافی ج۶ص۴۸۵

أيوب گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : آیا رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله برای موی سر فرق باز می کردند؟ فرمود : خیر! همانا رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله وقتی مویشان بلند می شد، تا نرمه گوششان بود!



8⃣عن مسعدة بْنِ صَدَقَةَ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ قَالَ:... مَنِ اتَّخَذَ شَعْراً فَلْیُحْسِنْ إِلَیْه

📚قرب الأسناد ص ۳۳

امام باقر صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمود : کسی که مو نگه می دارد باید به آن إحسان و رسیدگی کند!



9⃣عن السکونی عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قال: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ مَنِ اتَّخَذَ شَعْراً فَلْیُحْسِنْ وِلَایَتَهُ أَوْ لِیَجُزَّهُ

📚الکافی ج۶ص۴۸۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : کسی که مو نگه می دارد باید به خوبی به آن رسیدگی کند یا آن را بچیند و کوتاه کند!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، تراشیدن و کوتاه کردن موی سر برای مردان توصیه شده و خواصی برای آن ذکر گردیده است و مضراتی برای بلند ‌نگه داشتن مو بیان شده است.

✅ انبیاء إلهی و نیز رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله موی بلند نگه نمی داشتند و موی پیامبر حداکثر تا حدی بود که به نرمه گوش او می رسید و لذا نیازی به فرق باز کردن نداشت.


✅ اما کسی که موی خود را بلند می کند، باید به آن رسیدگی کند و در نظافت و شانه کردن آن بکوشد و اگر بیش از حد نرمه گوش است، باید برای آن فرق باز کند.


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹