Loading...

#سوال_1596_ آیا متعه با تزویج متعه يا ازدواج موقت تفاوت دارد؟!




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عن أَبی بصیر قال: سَأَلْتُ أَبَاجَعْفَر عَنِ الْمُتْعَةِ فَقَالَ نَزَلَتْ فِی الْقُرْآنِ فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِیضَةً وَ لا جُناحَ عَلَیْکُمْ فِیما تَراضَیْتُمْ بِهِ مِنْ بَعْدِ الْفَرِیضَة

📚کافی ج۵ص۴۴۸

أبوبصیر گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد #متعه سؤال کردم؛ امام فرمودند : در قرآن نازل شده است! (در سوره نساء آیه ٢۴) که می فرماید : و زنانى را كه متعه كرده ايد، مَهرشان را به عنوان فريضه به آنان بدهيد، و گناهی بر شما نیست در آنچه بعد از تعیین مهر، با یکدیگر توافق کنید.



2⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی عبداللَّه قال: لَا تَکُونُ مُتْعَةٌ إِلَّا بِأَمْرَیْنِ أَجَلٍ مُسَمًّی و أَجْرٍ مُسَمًّی

📚کافی ج۵ص۴۵۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : متعه ای نیست مگر با دو أمر : مدت مشخص و نام برده شده و اجرت معین و نام برده شده!



3⃣عن إسماعیل بن الفضل الهاشمی قال: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الْمُتْعَةِ فَقَالَ مَهْرٌ مَعْلُومٌ إِلَی أَجَلٍ مَعْلُوم

📚تهذیب ج۷ص۲۶۲

إسماعيل گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد #متعه سؤال کردم؛ مهر معلوم تا مدت معلوم!



4⃣عن الْحُسَیْنِ بْنِ زَیْدٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَاعَبْدِاللَّه یَقُولُ تَحِلُّ الْفُرُوجُ بِثَلَاثٍ نِکَاحٍ بِمِیرَاثٍ و نِکَاحٍ بِلَا مِیرَاثٍ و نِکَاحٍ بِمِلْکِ الْیَمِین

📚کافی ج۵ص۳۶۴

حسین بن زيد گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : فروج به سه صورت حلال می گردد : نکاح و ازدواجِ با میراث و نکاح بدون میراث و مِلک يمين (يعني کنیز)!



5⃣عن الْحَسَنِ بْنِ زَیْدٍ قَالَ: کُنْتُ عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّه فَدَخَلَ عَلَیْهِ عَبْدُ الْمَلِکِ بْنُ جَرِیحٍ الْمَکِّیُّ فَقَالَ لَهُ أَبُو عَبْداللَّه مَا عِنْدَکَ فِی الْمُتْعَةِ فَقَالَ حَدَّثَنِی أَبُوکَ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیٍّ عَنْ جَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ خَطَبَ النَّاسَ فَقَالَ أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ اللَّهَ أَحَلَّ لَکُمُ الْفُرُوجَ عَلَی ثَلَاثَةِ مَعَانٍ فَرْجٌ مَوْرُوثٌ وَ هُوَ الْبَتَاتُ وَ فَرْجٌ غَیْرُ مَوْرُوثٍ وَ هُوَ الْمُتْعَةُ وَ مِلْکُ أَیْمَانِکُم

📚تهذیب ج۷ص۲۴۱

حسن بن زید گوید : من نزد امام صادق صلوات اللَّه بودم که عبدالملک بن جریح مکی بر امام وارد شد. امام به او فرمودند : در مورد #متعه چه چیزی نزد تو هست؟ او گفت : حدیث کرد مرا پدرت محمد بن علی صلوات اللَّه علیه از جابر بن عبدالله انصاری که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله برای مردم خطبه خواندند و فرمودند : ای مردم! همانا اللَّه فرجها را بر سه معنا بر شما حلال نموده است : فرج (و زوجه) ارث برنده که همان ازدواج دائم است و فرج غير ارث برنده که همان #متعه است و کنیزان!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، متعه يا تزویج متعه يکی از اقسام سه گانه حلال شدن فروج است که از آن به ازدواج موقت هم تعبیر می شود و بر حسب آن زنی که شرایط لازم را داشته باشد با اجرت و مهریه معینی تا مدت معینی به ازدواج درآورده می شود و احکام مختلفی دارد که علمای شیعه در کتب روائی به صورت مبوب آنها را جمع آوری و مضبوط نموده اند.


✅ اما اخیرا فردی که سابقه فتاوی جسورانه و جاهلانه و منحصر به فرد را دارد، ادعا نموده است که متعه با تزویج متعه و ازدواج موقت تفاوت دارد و گفته است : «عمر مخالف ازدواج موقت نبود! بلکه مخالف متعه بود. متعه، ازدواج موقت نیست! بلکه ازدواج موقت، همان تزویج دائمِ مشروط به طلاق و عدم توریث و ... است. برای همین «تزویج متعه» که همان «ازدواج موقت» است (نه متعه) جزو چهار سهم از چند همسری حساب می‌شود!»


✅ اما از روایات شیعه کاملا روشن است که نه عُمریه که مخالف متعه یا همان تزویج متعه و ازدواج موقت هستند، و نه شیعیان که آن را حلال قرآن و سنت می دانند، هیچکدام قائل به تفاوت بین متعه و تزویج متعه نبوده اند و در روایات فوق و غیره أصحاب از اهل بیت علیهم السلام در مورد «متعه» سؤال می کردند و اهل بیت علیهم السلام همان احکام تزویج متعه را بیان می نمودند!


✅ از آنجا که این أمر کاملا روشن و مورد اتفاق همه شیعیان است، لزومی به پرداختن بیشتر به آن نیست و این سخن جاهلانه تر از آن است که بیش از این در رد آن سخن گفته شود.


✅اصلاً در فقه اسلام چیزی به‌ عنوان «ازدواج دائمِ مشروط به طلاق و عدم توريث» وجود ندارد و اختراع س. ج. م است!


✅ توصیه می شود که شیعیان از پیگیری بافته های این فرد پرهیز کنند تا گرفتار شبهه افکنی جاهلانه این فرد نشوند.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ و عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ و الْعَافِیَةَ و النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹