Loading...

#سوال_1565_ آیا خوردن گوشت #صدف حلال است؟

آیا پمادی که جهت مالش استفاده می شود و گوشت صدف در ترکیبات آن به کار رفته است پاک است و می توان با وجود آن در بدن نماز خواند؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣ عَنْ عَمَّارٍ السَّابَاطِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سُئِلَ عَنِ الْخُنْفَسَاءِ وَ الذُّبَابِ وَ الْجَرَادِ وَ النَّمْلَةِ وَ مَا أَشْبَهَ ذَلِكَ يَمُوتُ فِي الْبِئْرِ وَ الزَّيْتِ وَ السَّمْنِ وَ شِبْهِهِ قَالَ كُلُّ مَا لَيْسَ لَهُ دَمٌ فَلَا بَأْسَ بِهِ.

📚 التهذيب ج۱ص۲۳۰

عمار گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد سوسک و مگس و ملخ و مورچه و مانند آن که در چاه یا در روغن زیتون یا روغن حیوانی و مانند آن می میرند سؤال شد؛ امام فرمودند : هر چیزی که خون ندارد اشکالی ندارد!



2⃣عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ يَعْنِي أَحْمَدَ بْنَ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ أَبِيهِ عَنْ حَفْصِ بْنِ غِيَاثٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ قَالَ: لَا يُفْسِدُ الْمَاءَ إِلَّا مَا كَانَتْ لَهُ نَفْسٌ سَائِلَةٌ.

📚 التهذيب ج۱ص۲۳۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : آب را فاسد (نجس و غیر قابل استفاده) نمی کند مگر آنچه #خون_جهنده و روان داشته باشد!



3⃣عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنِ ابْنِ سِنَانٍ عَنِ ابْنِ مُسْكَانَ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ كُلُّ شَيْ ءٍ يَسْقُطُ فِي الْبِئْرِ لَيْسَ لَهُ دَمٌ مِثْلُ الْعَقَارِبِ وَ الْخَنَافِسِ وَ أَشْبَاهِ ذَلِكَ فَلَا بَأْسَ.

📚 التهذيب ج۱ص۲۳۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هر چیزی که در چاه آب بیفتد که مانند عقربها و سوسک ها و مانند آن خون (جهنده) ندارد اشکالی ندارد!



4⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ الْعَلَوِيِّ عَنْ جَدِّهِ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْعَقْرَبِ وَ الْخُنْفَسَاءِ وَ أَشْبَاهِهِنَّ تَمُوتُ فِي الْجَرَّةِ أَوِ الدَّنِّ يُتَوَضَّأُ مِنْهُ لِلصَّلَاةِ قَالَ لَا بَأْسَ بِهِ.

📚 قرب الإسناد ص۸۴

علي بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد عقرب و سوسک و مانند اینها که در سبو و خمره بزرگ که از آنها برای نماز وضو گرفته می شود می میرند سؤال کردم؛ امام فرمودند : اشکالی ندارد!



5⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ أَبِی الْحَسَنِ الْأَوَّلِ قَالَ: لَا یَحِلُّ أَکْلُ الْجِرِّیِّ وَ لَا السُّلَحْفَاةِ وَ لَا السَّرَطَانِ قَالَ وَ سَأَلْتُهُ عَنِ اللَّحْمِ الَّذِی یَکُونُ فِی أَصْدَافِ الْبَحْرِ وَ الْفُرَاتِ أَ یُؤْکَلُ فَقَالَ ذَاکَ لَحْمُ الضَّفَادِعِ لَا یَحِلُّ أَکْلُهُ.

📚 الکافی ج6ص221

علي بن جعفر گوید : امام کاظم صلوات اللَّه علیه فرمود : خوردن مارماهی و لاک پشت و خرچنگ حلال نیست!
علي بن جعفر گوید : و از ایشان در مورد گوشتی که در صدفهای دریا و فرات وجود دارد سؤال کردم که آیا خورده می شود؟ امام فرمودند : آن جزو گوشتهای غوک ها می باشد، خوردن آن #حلال_نیست!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، خوردن گوشت صدف حرام است ولی به این علت که صدف دارای خون جهنده نیست، بدن و ميته آن پاک است و اگر در ترکیب پمادهای مالشی از گوشت صدف استفاده شده باشد، پاک می باشد و لذا می توانیم در صورتی که آن پماد بر پوست بدن مالیده شده است نماز بخوانیم.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹