Loading...

#سوال_1476_ آیا می توان مبلغ زکات فطره را کارت به کارت کرد؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ سُلَیْمَانَ بْنِ حَفْصٍ الْمَرْوَزِیِّ قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ إِنْ لَمْ تَجِدْ مَنْ تَضَعُ الْفِطْرَةَ فِیهِ فَاعْزِلْهَا تِلْکَ السَّاعَةَ قَبْلَ الصَّلَاةِ الْحَدِیثَ.

📚 التهذیب ج۴ص۸۷

سلیمان گوید : شنیدم امام صلوات اللَّه علیه فرمود : اگر کسی را که زکات فطره به او بدهی پیدا نکردی همان موقع قبل از نماز عید فطر آن را #جدا کن!



2⃣عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ وَ غَیْرِهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْفِطْرَةِ فَقَالَ إِذَا عَزَلْتَهَا فَلَا یَضُرُّکَ مَتَی أَعْطَیْتَهَا قَبْلَ الصَّلَاةِ أَوْ بَعْدَ الصَّلَاةِ.

📚 التهذیب ج۴ص۷۷

اسحاق بن عمار و غیر او گویند : از امام صلوات اللَّه علیه در مورد زکات فطره سوال کردم؛ امام فرمودند : در صورتی که آن را جدا کنی، ضرری برای تو ندارد که چه موقعی آن را پرداخت کنی : قبل از نماز عید یا بعد از نماز عید!



3⃣عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: فِی الْفِطْرَةِ إِذَا عَزَلْتَهَا وَ أَنْتَ تَطْلُبُ بِهَا الْمَوْضِعَ أَوْ تَنْتَظِرُ بِهَا رَجُلًا فَلَا بَأْسَ بِهِ.

📚 التهذیب ج۴ص۷۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد زکات فطره فرمود : در صورتی که آن را جدا کنی و در طلب مکانی برای آن باشی یا برای آن منتظر شخصی باشی اشکالی ندارد!



4⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی حَدِیثٍ قَالَ: وَ إِعْطَاءُ الْفِطْرَةِ قَبْلَ الصَّلَاةِ أَفْضَلُ وَ بَعْدَ الصَّلَاةِ صَدَقَةٌ.

📚 الکافی ج۴ص۱۷۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : پرداخت زکات فطره قبل از نماز افضل است و بعد از نماز صدقه است!



5⃣عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ مَنْصُورٍ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ الْفِطْرَةُ إِنْ أُعْطِیَتْ قَبْلَ أَنْ تَخْرُجَ إِلَی الْعِیدِ فَهِیَ فِطْرَةٌ وَ إِنْ کَانَتْ بَعْدَ مَا تَخْرُجُ إِلَی الْعِیدِ فَهِیَ صَدَقَةٌ.

📚 الکافی ج۴ص۱۷۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : زکات فطره اگر قبل از بیرون رفتن برای نماز عید پرداخت شود زکات فطره محسوب می شود و اگر بعد از اینکه به سوی نماز عید رفتی باشد، صدقه است!



6⃣عَنْ سَالِمِ بْنِ مُکْرَمٍ الْجَمَّالِ عَنْ أَبِی عَبْداللَّهِ قَالَ: أَعْطِ الْفِطْرَةَ قَبْلَ الصَّلَاةِ وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ وَ أَقِیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ

📚 تفسیر العیّاشیّ ج۱ص۴۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : زکات فطره را قبل از نماز عید پرداخت کن و این گفتار اللَّهِ تعالی (در سوره بقرة آیه ۴۳) است که می فرماید : «و نماز را اقامه کنید و زکات را پرداخت نمائید» !


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، زکات فطره باید به مستحق آن عطا و پرداخت و تحویل داده شود و با توجه به خصوصیات کارت به کارت کردن که امروزه مرسوم شده است، مبلغ مذکور در ملکیت مستحق قرار می گیرد و برای او قابل دسترسی و تصرف می شود و لذا پرداخت فطریه به صورت کارت به کارت کردن نیز کفایت می کند.

✅ البته این زکات اگر قبل از نماز عید فطر پرداخت شود فطره محسوب می شود و کسی که به هر دلیلی نمی تواند قبل از نماز عید آن را پرداخت کند، باید آن را جدا کند و از آن جهت که پولی که داخل حساب است قابل جدا کردن نیست، سزاوار است که پرداخت آن و انتقال آن به حساب فرد مستحق قبل از نماز عید انجام شود یا با تهیه عین پول، آن را جدا نماید یا به کارت مخصوص و مشخص برای فطریه ، انتقال دهد‌.

✅ اگر فرد قبل از نماز عید نسبت به انتقال آن به حساب فقیر کوتاهی کرده است، بعد از آن هم می تواند آن را انتقال دهد، ولی طبق روایات فوق و غیره، فطره محسوب نمی شود و صدقه محسوب می شود زیرا نه آن را به موقع پرداخت کرده است و نه آن را جدا کرده است.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹