Loading...

#سوال_1451_ اگر خانمی در آخر روز ماه رمضان حیض شود، آیا باید روزه آن روز را به پایان برساند؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ الْحَلَبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ امْرَأَةٍ أَصْبَحَتْ صَائِمَةً فَلَمَّا ارْتَفَعَ النَّهَارُ أَوْ کَانَ الْعَشِیُّ حَاضَتْ أَ تُفْطِرُ قَالَ نَعَمْ وَ إِنْ کَانَ وَقْتُ الْمَغْرِبِ فَلْتُفْطِرْ...

📚 الکافی ج۴ص۱۳۵

حلبی گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد زنی که در حال روزه صبح می کند و وقتی روز بالا آمد یا آخر روز شد حیض می شود سؤال کردم که آیا افطار کند؟ امام فرمودند : بله و هر چند وقت مغرب باشد افطار می کند!



2⃣عَنْ عِیصِ بْنِ الْقَاسِمِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ امْرَأَةٍ تَطْمَثُ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ قَبْلَ أَنْ تَغِیبَ الشَّمْسُ قَالَ تُفْطِرُ حِینَ تَطْمَثُ.

📚 الکافی ج۴ص۱۳۵

عیص گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد زنی که در ماه رمضان قبل از غروب خورشید حیض می شود سوال کردم؛ امام فرمودند : همان موقعی که حیض می شود افطار می کند!



3⃣عَنْ مَنْصُورِ بْنِ حَازِمٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: أَیَّ سَاعَةٍ رَأَتِ الدَّمَ فَهِیَ تُفَطِّرُ الصَّائِمَةَ إِذَا طَمِثَتْ...

📚 التهذیب ج۱ص۳۹۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هر ساعتی که زن خون ببیند، زن روزه‌دار را در صورتی که حیض شد افطار می دهد!



4⃣ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَنِ الْمَرْأَةِ تَرَی الدَّمَ غُدْوَةً أَوِ ارْتِفَاعَ النَّهَارِ أَوْ عِنْدَ الزَّوَالِ قَالَ تُفْطِرُ وَ إِذَا کَانَ ذَلِکَ بَعْدَ الْعَصْرِ أَوْ بَعْدَ الزَّوَالِ فَلْتَمْضِ عَلَی صَوْمِهَا وَ لْتَقْضِ ذَلِکَ الْیَوْمَ.

📚 التهذیب ج۱ص۳۹۳

محمد بن مسلم گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد زنی که صبح یا هنگام بالا آمدن روز یا هنگام ظهر خون می بیند سوال کردم؛ امام فرمودند : افطار می کند و در صورتی که این امر بعد از عصر یا بعد از زوال ظهر باشد، روزه اش را ادامه می دهد ولی آن روز را #قضا می کند!



5⃣ عَنِ الْفَضْلِ بْنِ شَاذَانَ عَنِ الرِّضَا فِی کِتَابِهِ إِلَی الْمَأْمُونِ وَ الْحَائِضُ تَتْرُکُ الصَّلَاةَ وَ لَا تَقْضِی وَ تَتْرُکُ الصَّوْمَ وَ تَقْضِی.

📚 عیون أخبار الرضا ج۲ص۱۲۴

امام رضا صلوات اللَّه علیه در نامه به مأمون نوشتند : زن حائض نماز را ترک می کند و قضا نمی کند و روزه را ترک می کند و آن را قضا می کند!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، زن موظف به ترک روزه در ایام حیض و قضای آن بعد از ماه رمضان می باشد و اگر زن در هر ساعت از روز حیض شود، روزه اش را افطار می کند و موظف به قضای آن بعد از ماه رمضان می باشد، هر چند حیض شدن او نزدیک مغرب باشد.

✅ البته در حدیث 4⃣ توصیه شده است که اگر حیض شدن زن در ماه رمضان بعد از زوال ظهر یا بعد از عصر باشد، روزه اش را ادامه دهد ولی آن را قضا نماید. هر چند با توجه به روایات دیگر، ادامه دادن روزه بر او واجب نیست و اگر بعد از زوال یا بعد از عصر هم حیض شود، می تواند افطار کند و بخورد و بیاشامد و تنها قضای روزه آن روز تا قبل از ماه رمضان سال بعد بر عهده او می باشد.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹