Loading...

#سوال_1350_ اگر کسی بعد از گفتن اقامه و قبل از تکبیرة الاحرام سه بار بگوید : «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّه»، آیا مشکلی دارد؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ أَنَّهُ قَالَ: إِذَا أُقِیمَتِ الصَّلَاةُ حَرُمَ الْکَلَامُ عَلَی الْإِمَامِ وَ أَهْلِ الْمَسْجِدِ إِلَّا فِی تَقْدِیمِ إِمَامٍ.

📚 الفقیه ج۱ص۲۸۵

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : هنگامی که اقامه نماز گفته شد، سخن گفتن بر امام جماعت و اهل مسجد #حرام است، مگر در مورد پیش فرستادن یک امام جماعت!


2⃣عَنْ سَمَاعَةَ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ إِذَا أَقَامَ الْمُؤَذِّنُ الصَّلَاةَ فَقَدْ حَرُمَ الْکَلَامُ إِلَّا أَنْ یَکُونَ الْقَوْمُ لَیْسَ یُعْرَفُ لَهُمْ إِمَامٌ.

📚 التهذیب ج۲ص۵۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هنگامی که مؤذن اقامه نماز را می گوید،سخن گفتن #حرام است، مگر اینکه آن گروه امام جماعتی برایشان شناسایی نشده باشد (که سخن می گویند و یک نفر را معین می کنند و جلو می فرستند)!


3⃣عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِاللَّه عَنِ الرَّجُلِ یَتَکَلَّمُ فِی الْإِقَامَةِ قَالَ نَعَمْ فَإِذَا قَالَ الْمُؤَذِّنُ قَدْ قَامَتِ الصَّلَاةُ فَقَدْ حَرُمَ الْکَلَامُ عَلَی أَهْلِ الْمَسْجِدِ إِلَّا أَنْ یَکُونُوا قَدِ اجْتَمَعُوا مِنْ شَتَّی وَ لَیْسَ لَهُمْ إِمَامٌ فَلَا بَأْسَ أَنْ یَقُولَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ تَقَدَّمْ یَا فُلَانُ.

📚 التهذیب ج۲ص۵۵

ابن ابی عمیر گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که در حین اقامه سخن می گوید سؤال کردم؛ امام فرمودند : بله! پس هنگامی که مؤذن «قَدْ قَامَتِ الصَّلَاةُ» گفت، سخن گفتن بر اهل مسجد #حرام است مگر اینکه از جاهای مختلف جمع شده باشند و امام جماعت نداشته باشند که در این صورت اشکالی ندارد که یکی از آنها به دیگری بگوید : فلانی برو جلو!


✅ سه حدیث فوق مربوط به نماز جماعت می باشد که بر حسب آنها، وقتی در اقامه‌ی نماز جماعت «قَدْ قَامَتِ الصَّلَاة» گفته می شود، آنچه کلام و سخن گفتن محسوب می شود بر امام جماعت و مأمومین حرام می گردد، مگر اینکه امام جماعت معینی نداشته باشند و سخن بگویند تا فردی را برای امامت جماعت جلو بفرستند.


✅ اما در مورد سخن گفتن بین اقامه و بعد از اقامه در نماز فرادا به روایات زیر توجه کنید :


4⃣عَنْ عَمْرِو بْنِ أَبِی نَصْرٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّه أَ یَتَکَلَّمُ الرَّجُلُ فِی الْأَذَانِ قَالَ لَا بَأْسَ قُلْتُ فِی الْإِقَامَةِ قَالَ لَا.

📚 الکافی ج۳ص۳۰۴

عمرو گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : آیا شخص در بین اذان سخن بگوید؟ فرمود : اشکالی ندارد. گفتم : در بين #اقامه چطور؟ فرمود : #خیر!


5⃣عَنْ أَبِی هَارُونَ الْمَکْفُوفِ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْداللَّه یَا أَبَا هَارُونَ الْإِقَامَةُ مِنَ الصَّلَاةِ فَإِذَا أَقَمْتَه فَلَا تَتَکَلَّمْ وَ لَا تُؤْمِ بِیَدِکَ.

📚 الکافی ج۳ص۳۰۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : ای ابوهارون! #اقامه از نماز محسوب می شود، پس وقتی در حال گفتن اقامه هستی، سخن و کلام نگو و با دستت اشاره نکن!

✅ در دو روایت فوق، از سخن گفتن و تکلم کردن در بین اقامه و بعد از اقامه در نماز فرادا نهی شده است.
اما به روایات زیر نیز توجه فرمایید :



6⃣عَنْ مُحَمَّدٍ الْحَلَبِیِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْداللَّه عَنِ الرَّجُلِ یَتَکَلَّمُ فِی أَذَانِهِ أَوْ فِی إِقَامَتِهِ فَقَالَ لَا بَأْسَ

📚 التهذیب ج۲ص۵۴

حلبی گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که در اذان یا اقامه اش سخن می گوید سوال کردم؛ امام فرمودند : اشکالی ندارد!


7⃣عَنْ حَمَّادِ بْنِ عُثْمَانَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْداللَّه عَنِ الرَّجُلِ یَتَکَلَّمُ بَعْدَ مَا یُقِیمُ الصَّلَاةَ قَالَ نَعَمْ.

📚 التهذیب ج۲ص۵۴

حماد گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که بعد از اینکه اقامه گفت سخن می گوید سؤال کردم؛ فرمود : بله!


8⃣عَنِ الْحَسَنِ بْنِ شِهَابٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَاعَبْداللَّه یَقُولُ لَا بَأْسَ أَنْ یَتَکَلَّمَ الرَّجُلُ وَ هُوَ یُقِیمُ الصَّلَاةَ و بَعْدَ مَا یُقِیمُ إِنْ شَاءَ

📚تهذیب ج۲ص۵۵

حسن گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : اشکالی ندارد که شخص در حالی که اقامه نماز را می گوید یا بعد از آنکه اقامه گفت اگر خواست سخن بگوید!






9⃣عن مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ: قَالَ أَبُوعَبْداللَّه لَا تَتَکَلَّمْ إِذَا أَقَمْتَ الصَّلَاةَ فَإِنَّکَ إِذَا تَکَلَّمْتَ أَعَدْتَ الْإِقَامَة

📚تهذیب ج۲ص۵۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : وقتی اقامه نماز را گفتی (یا می گویی) سخن نگو زیرا اگر سخن بگویی و تکلم کنی، اقامه را باید اعاده نمائی!



✅ مشاهده می شود که هر چند در روایت 4⃣ و 5⃣ از سخن گفتن و تکلم کردن در بین اقامه گفتن و بعد از آن نهی شده است، ولی در روایت 6⃣ و 7⃣ و 8⃣، رخصت آن رسیده است، اما با توجه به روایت 9⃣ اگر فردی از این رخصت استفاده کرد و سخن گفت، اقامه خود را اعاده می کند و از ابتدا می گوید.



✅ نکته مهم این است که آنچه در روایت فوق مورد حرمت یا نهی یا رخصت قرار گرفته است، #کلام و سخن گفتن می باشد ولی گفتن «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِاللَّه» کلام محسوب نمی شود و از اقسام ذکر الهی محسوب می شود. زیرا :



0⃣1⃣عَنِ الْحَلَبِیِّ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْداللَّه کُلُّ مَا ذَکَرْتَ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ بِهِ وَ النَّبِیَّ فَهُوَ مِنَ الصَّلَاةِ الْحَدِیثَ.

📚 الکافی ج۳ص۳۳۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هر آنچه با آن اللَّهِ عَزَّوَجَلّ و پیامبر صلی اللَّه علیه و آله را یاد کنی از نماز محسوب می شود!



1⃣1⃣قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ إِنَّ ذِکْرَنَا مِنْ ذِکْرِ اللَّهِ وَ ذِکْرَ عَدُوِّنَا مِنْ ذِکْرِ الشَّیْطَانِ.

📚 الکافی ج۲ص۴۹۶

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا ذکر ما از ذکر اَللَّه محسوب می شود و ذکر دشمن ما از ذکر شيطان است!


✅ لذا گفتنِ «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أبا عَبْدِ اللَّه» بعد از اقامه، موجب لزوم اعاده‌ی اقامه نمی شود ولی دستور و نص خاصی از اهل بیت علیهم السلام مبنی بر گفتن این عبارت بعد از اقامه و قبل از تکبیرة الاحرام نرسیده است و فردی مورد اطاعت، سلام دادن به امام حسین علیه السلام را به عنوان تشکر از امام حسین صلوات اللَّه علیه با دیدگاه خود در این مکان قرار داد و برخی از عوام از آن استقبال کردند و امروزه با تبلیغات برخی از اهل منبر گسترش پیدا کرده است!


✅ آنچه به عنوان دلیل این سلام و صلوات در این مکان خاص ذکر کرده‌اند و آن را تشکر از امام حسین علیه السلام به خاطر مدیون بودن نماز ما به نماز آن حضرت عنوان کرده اند، مبنای روائی ندارد و ما موظف به نشر و عمل به سنت‌های ذکر شده توسط اهل بیت علیهم السلام هستیم، ولی اگر کسی این عبارت را بعد از اقامه گفته باشد ، مشکلی برای اقامه و نماز او ایجاد نشده است.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر



https://t.me/porseshvapasokhe

بسم الله الرحمن الرحیم

#پست_موقت
#مرور

👇
بسم الله الرحمن الرحیم



#سؤال_1
🔸شخص مکلَّف اعمال خود را بر چه چیزی باید بنا کند؟
🔹ائمّه اطهار علیهم السلام چه سفارشاتی برای رجوع به روایات داشته اند؟
🔸رجوع به روایات اهل بیت علیهم السلام چه ضمانتی برای نجات دارد؟
🔹چه فضائل و فوایدی در عمل به روایات ائمّه اطهار علیهم السلام وجود دارد؟

#دستور_و_لزوم_عمل_به_روایات
#به_راویان_حدیث_ما_رجوع_کنید
#حدیث_مخالف_با_عامه
#صفات_الشیعه
#نافله_صبح_در_سفر

https://t.me/porseshvapasokhe/1140



#سؤال_2
چه اعمالی برای درک بقية اللَّه عليه السلام توصیه شده است؟
کسی که دوست دارد از اصحاب و یاران امام زمان عجّل الله فرجه‌ باشد چه کند؟

#باید_منتظر_باشد و #به_ورع_و_محاسن_اخلاق_عمل_نماید
#دعای_عهد
#مسبحات
#سوره_بنی_اسرائیل (#سوره_اسراء)

https://t.me/porseshvapasokhe/1146



#سؤال_3
در هنگام نماز #شک میکنم که آیا وضویم باطل شده است یا خیر. وظیفه چیست؟

#شک_در_وضو
#شک_در_باطل_شدن_وضو

https://t.me/porseshvapasokhe/21



#سؤال_4
آیا در کتاب صحیفه سجادیه دعایی مخصوص امام زمان صلوات الله علیه هست یا خیر؟

دعا برای امام زمان (عجّل الله فرجه‌)
#دعا_برای_امام_زمان (عجّل الله فرجه‌)
دعای 47 صحیفه سجادیه

https://t.me/porseshvapasokhe/22



#سؤال_5
اگر در #تسبیحات_حضرت_زهرا علیهاالسلام شک کردم چه باید بکنم؟

شک در تسبیح حضرت زهرا سلام الله علیها

https://t.me/porseshvapasokhe/23



#سؤال_6
#ترک_نماز_وتر (نافله شب) چه حکمی دارد؟

قبیح بودن ترک نماز شب

https://t.me/porseshvapasokhe/25



#سؤال_7
اگر شک داشته باشیم #وقت_نماز داخل شده است یا خیر می توان نماز به جا آورد یا باید به دخول وقت از طرق شرعی یقین حاصل کنیم؟

شک در دخول وقت نماز

https://t.me/porseshvapasokhe/26



#سؤال_8
آیا #آرایش ابرو و کرم ضد آفتاب که خانمها استفاده کنند از #زینت هایی است که اجازه آشکار کردن آن را دارند یا خیر؟

لزوم #پوشاندن_ابروی_آرایش_شده خانم ها

https://t.me/porseshvapasokhe/29


#سوال_9
آیا بالا بردن دستها هنگام #تکبیر در نماز مخصوص امام جماعت است یا مأموم و شخصی هم که فرادا نماز میخواند دستها را موقع تکبیر بالا می آورند؟

بالا بردن دست ها موقع تکبیر در نماز جماعت

https://t.me/porseshvapasokhe/30


#سؤال_10
آیا فقط هنگام شنیدن و ذکر کردن نام محمد از القاب و اسامی پیامبر صلی الله علیه و آله باید #صلوات فرستاده شود؟

صلوات فرستادن در اذان
https://t.me/porseshvapasokhe/31


بسم الله الرحمن الرحیم

ای پسر مارد ! این حدیث را با آب طلا بنویس:

https://t.me/porseshvapasokhe/170
بسم الله الرحمن الرحیم

باید این حدیث با آب طلا نوشته شود :

https://t.me/porseshvapasokhe/649

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹