Loading...

سوال ١۶۵- اگر پدر و مادر برای من گوسفند #عقیقه نکرده باشند وظیفه من چیست؟


✅پاسخ :به روایت زیر دقت کنید :

عَنْ عُمَرَ بْنِ یَزِیدَ، قَالَ: قُلْتُ لاِءَبِی عَبْدِ اللّهِ علیه السلام: إِنِّی وَاللّهِ مَا أَدْرِی کَانَ أَبِی عَقَّ عَنِّی، أَمْ لاَ ؟ قَالَ: فَأَمَرَنِی أَبُو عَبْدِ اللّهِ علیه السلام، فَعَقَقْتُ عَنْ نَفْسِی وَأَنَا شَیْخٌ وَقَالَ عُمَرُ: سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللّهِ علیه السلام یَقُولُ: «کُلُّ امْرِئٍ مُرْتَهَنٌ بِعَقِیقَتِهِ وَالْعَقِیقَةُ أَوْجَبُ مِنَ الْضَّحِیَّةِ
📚کافی ج ۶ص ٢۵

✅ترجمه :عمر بن یزید گوید :به امام صادق علیه السلام گفتم :به الله قسم من نمی‌دانم که آیا پدرم برای من عقیقه انجام داده است یا خیر؛ (چه کنم؟) پس امام به من دستور دادند و من در حالی که شیخ(بزرگتر از چهل سال) بودم برای خودم گوسفند عقیقه کردم. همچنین عمر بن یزید گوید :شنیدم امام صادق علیه السلام فرمود :هر شخصی در رهن و گرو عقیقه خویش است و عقیقه از قربانی روز عید قربان واجب تر است.

✅با توجه به روایت فوق کسی که پدرش برایش عقیقه نکرده است و یا نمی داند که آیا پدرش برایش عقیقه نموده است یا خیر، خودش در هر سنی که باشد برای خود عقیقه می کند.

✅نکته :در روایات شیعه به عقیقه بسیار اهمیت داده شده است لازم است نسبت به آن توجه خاص شود و به طور کلی لازم است سفارشات اهل بیت علیهم السلام را در روایات قابل عمل، بسیار اهمیت دهیم. به روایت زیر در مورد تاکید امام علیه السلام بر عمل به توصیه های آنها دقت کنید :

مِنْ کِتَابِ جَعْفَرِ بْنِ سُلَیْمَانَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَنَّ مَنْ ضَرَبَ وَجْهَهُ بِکَفٍّ مِنْ مَاءِ وَرْدٍ أَمِنَ ذَلِکَ الْیَوْمَ مِنَ الْمَذَلَّةِ وَ الْفَقْرِ وَ مَنْ وَضَعَ عَلَی رَأْسِهِ مِنْ مَاءِ وَرْدٍ أَمِنَ تِلْکَ السَّنَةَ مِنَ الْبِرْسَامِ فَلَا تَدَعُوا مَا نُوصِیکُمْ بِهِ
📚وسائل الشیعه جلد3 ص ٣٢۶

✅ترجمه :امام صادق علیه السلام فرمود :همانا کسی که یک کف گلاب بر صورت خود بزند در آن روز از مذلت و خواری و فقر امان است و کسی که گلاب بر روی سر خود بریزد در آن سال (تا یک سال) از بیماری برسام امان است. پس آنچه شما را به آن سفارش می کنیم ترک نکنید.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹