Loading...

#سوال_1250_ آیا زنان می توانند در منزل نمازهای صبح و مغرب و عشاء را به صورت جهریه بخوانند؟



✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَبْدُ اللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ فِی قُرْبِ الْإِسْنَادِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ جَدِّهِ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ قَالَ وَ سَأَلْتُهُ عَنِ النِّسَاءِ هَلْ عَلَیْهِنَّ الْجَهْرُ بِالْقِرَاءَةِ فِی الْفَرِیضَةِ وَ النَّافِلة قَالَ لَا إِلَّا أَنْ تَکُونَ امْرَأَةٌ تَؤُمُّ النِّسَاءَ فَتَجْهَرُ بِقَدْرِ مَا تُسْمَعُ قِرَاءَتَهَا.

📚قرب الإسناد ص133

علی بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد #زنان سؤال کردم که آیا جهر و آشکار خواندن قرائت در نماز فریضه و نافله بر عهده آنها هست؟ امام فرمودند : خیر! مگر اینکه زنی باشد که امامت زنان را می کند که به اندازه‌ای که قرائت خود را بشنود جهر می کند!


2⃣عَنْ حَرِیزٍ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ فِی رَجُلٍ جَهَرَ فِیمَا لَا یَنْبَغِی الْجَهْرُ فِیهِ وَ أَخْفَی فِیمَا لَا یَنْبَغِی الْإِخْفَاءُ فِیهِ فَقَالَ أَیَّ ذَلِکَ فَعَلَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ نَقَضَ صَلَاتَهُ وَ عَلَیْهِ الْإِعَادَةُ فَإِنْ فَعَلَ ذَلِکَ نَاسِیاً أَوْ سَاهِیاً أَوْ لَا یَدْرِی فَلَا شَیْ ءَ عَلَیْهِ وَ قَدْ تَمَّتْ صَلَاتُهُ.

📚الفقیه ج۱ص۳۴۴

امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که در جایی که جهر کردن سزاوار نباشد جهر می کند و در جایی که اخفات و آهسته خواندن سزاوار نباشد اخفات می کند فرمود : هر کدام از اینها را که عمداً انجام دهد نماز خود را نقض و باطل نموده است و بر اوست که نماز را اعاده نماید. اما اگر از روی #فراموشی یا #سهو یا #ندانستن، آن را انجام دهد، چیزی بر او نیست و نمازش کامل است!



3⃣ عَنْ رَجَاءِ بْنِ أَبِی الضَّحَّاکِ عَنِ الرِّضَا أَنَّهُ کَانَ یَجْهَرُ بِالْقِرَاءَةِ فِی الْمَغْرِبِ وَ الْعِشَاءِ وَ صَلَاةِ اللَّیْلِ وَ الشَّفْعِ وَ الْوَتْرِ وَ الْغَدَاةِ وَ یُخْفِی الْقِرَاءَةَ فِی الظُّهْرِ وَ الْعَصْرِ.

📚عیون أخبار الرضا ج۲ص۱۸۲

رجاء بن ابی ضحاک روایت نموده است که امام رضا صلوات اللَّه علیه قرائت نماز مغرب و نماز عشاء و نماز شب و نماز شفع و نماز وتر و نماز صبح را به صورت #جهر می خواند و قرائت نماز ظهر و عصر را #اخفات می نمود!



3⃣عَنِ الْأَعْمَشِ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ فِی حَدِیثِ شَرَائِعِ الدِّینِ قَالَ: وَ الْإِجْهَارُ بِبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ فِی الصَّلَاةِ وَاجِبٌ.

📚الخصال ص۶۰۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : جهر کردن بسم الله الرحمن الرحیم در نماز #واجب است!


5⃣عَنْ رَجَاءِ بْنِ أَبِی الضَّحَّاکِ عَنِ الرِّضَا أَنَّهُ کَانَ یَجْهَرُ بِبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ فِی جَمِیعِ صَلَوَاتِهِ بِاللَّیْلِ وَ النَّهَارِ.

📚عیون أخبار الرضا ج۲ص۱۸۲

رجاء بن ابی ضحاک گوید : امام رضا صلوات اللَّه علیه در همه نمازهای شب و روزش بسم اللَّه الرحمن الرحیم را جهر می نمود!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، قرائت نمازهای صبح و مغرب و عشاء به صورت جهر و آشکار خوانده می شود و قرائت نمازهای ظهر و عصر به صورت آهسته و اخفات خوانده می شود و در صورت ترک عمدی آن، نماز نقض می شود و شخص موظف به اعاده نماز می باشد.
همچنین در کلیه‌ی نمازها، واجب است که بسم اللَّه الرحمن الرحیم به صورت جهر و آشکار قرائت شود.

✅ اما برای زنان وظیفه جهر خواندن برداشته شده است و بر آنها واجب نیست که قرائت نمازهای جهریه را به صورت جهر بخوانند و می توانند قرائت نماز صبح و مغرب و عشاء را به صورت اخفات بخوانند. البته جهر خواندن نیز منعی برای آنها ندارد.
اما وظیفه اخفات خواندن نماز ظهر و عصر به طور کلی بر زنان و مردان بر سر جای خود باقی است و زنان نیز موظف به اخفات خواندن نماز ظهر و عصر هستند و نمی توانند آن را به صورت جهر بخوانند ولی #زنان در مورد نماز صبح و مغرب و عشاء مخیر هستند و بر آنها واجب نیست که قرائت خود را جهر بخوانند.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹