Loading...

#سوال_1244_ آیا #ازدواج_موقت با زن عُمَری جائز است؟





✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: قَالَ جَابِرُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ إِنَّهُمْ غَزَوْا مَعَهُ فَأَحَلَّ لَهُمُ الْمُتْعَةَ وَ لَمْ يُحَرِّمْهَا وَ كَانَ عَلِيٌّ يَقُولُ لَوْ لَا مَا سَبَقَنِي بِهِ ابْنُ الْخَطَّابِ- يَعْنِي عُمَرَ مَا زَنَى إِلَّا شَقِيٌّ وَ كَانَ ابْنُ عَبَّاسٍ يَقْرَأُ فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ إِلَى أَجَلٍ مُسَمًّى فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً [۵] وَ هَؤُلَاءِ يَكْفُرُونَ بِهَا وَ رَسُولُ اللَّهِ أَحَلَّهَا وَ لَمْ يُحَرِّمْهَا.

📚 تفسير العيّاشيّ ج۱ص۲۳۳

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : جابر بن عبدالله انصاری نقل کرد که آنها همراه رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله به غزوه ای رفتند، پس حضرت متعه را برای آنها حلال نمودند و آن را حرام نکردند.
و امام علی صلوات اللَّه علیه می فرمود : اگر آنچه پسر خطاب یعنی عمر (علیه ما عليه) از من بر آن پیشی گرفت نبود، زنا نمی کرد مگر فرد شقی!
و ابن عباس (برای ازدواج موقت) آیه‌ی ٢۴ سوره‌ی نساء را قرائت می کرد که اللَّهِ تعالي می فرماید : « آنچه از زنان را که متعه می کنید، پس اجرت های آنها را به عنوان فریضه به آنها بدهید»، در حالیکه اینها (یعنی عمري ها) به آن کافر هستند و رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله آن را حلال نمود و آن را حرام نکرد!



2⃣قَالَ وَ قَالَ الرِّضَا الْمُتْعَةُ لَا تَحِلُّ إِلَّا لِمَنْ عَرَفَهَا وَ هِيَ حَرَامٌ عَلَى مَنْ جَهِلَهَا.

📚 الفقيه ج۳ص۴۵۹

امام رضا صلوات اللَّه علیه فرمود : متعه حلال نیست مگر برای کسی که آن را بشناسد (یعنی قبول و اعتقاد داشته باشد) و آن بر کسی که آن را نشناسد (یعنی قبول و اعتقاد نداشته باشد) #حرام است!



3⃣عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرْقِیِّ عَنْ دَاوُدَ بْنِ إِسْحَاقَ الْحَذَّاءِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْفَیْضِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الْمُتْعَةِ فَقَالَ نَعَمْ إِذَا کَانَتْ عَارِفَةً قُلْنَا جُعِلْنَا فِدَاکَ فَإِنْ لَمْ تَکُنْ عَارِفَةً قَالَ فَاعْرِضْ عَلَیْهَا وَ قُلْ لَهَا فَإِنْ قَبِلَتْ فَتَزَوَّجْهَا وَ إِنْ أَبَتْ أَنْ تَرْضَی بِقَوْلِکَ فَدَعْهَا

📚 الكافي ج۵ص۴۵۴

محمد بن فیض گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد #متعه سؤال کردم؛ امام فرمودند : بله! در صورتی که آن زن أهل شناخت و معرفت باشد.
ما گفتیم : اللَّه ما را فدای شما کند، اگر زن عارفه و اهل شناخت و معرفت نباشد چطور؟! فرمود : آن را بر او عرضه کن و به او بگو، پس اگر قبول کرد، او را به ازدواج درآور و اگر از راضی شدن به اعتقاد و گفتار تو ابا نمود، او را رها کن!



4⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ عَنِ الرِّضَا فِي حَدِيثٍ أَنَّهُ سُئِلَ عَنِ الْمُتْعَةِ فَقَالَ لَا يَنْبَغِي لَكَ أَنْ تَتَزَوَّجَ إِلَّا بِمُؤْمِنَةٍ أَوْ مُسْلِمَةٍ.

📚 الكافي ج۵ص۴۵۴

از امام رضا صلوات اللَّه علیه در مورد متعه سؤال شد؛ امام فرمودند : برای تو سزاوار نیست که ازدواج نمایی مگر با زن مؤمن یا زن مسلمان!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، ازدواج موقت یا همان متعه در قرآن و سنت رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله و بیان ائمه معصومین علیهم السلام حلال شده است ولی عمر (علیه ما عليه) بعد از اقرار به حلال بودن آن در زمان رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله، آن را حرام کرد و برای انجام دهنده آن عقوبت معین نمود و لذا أتباع و پیروان این غاصب آن را حرام می دانند و به آن اعتقادی ندارند و برای همین امر، طبق روایت 2⃣، ازدواج موقت بر آنها حرام می باشد و اگر کسی بخواهد با چنین زنی ازدواج موقت نماید، طبق روایت 3⃣، باید ابتدا عقیده حلال بودن متعه يا اعتقاد حقه تشیع را به او عرضه کند و در صورتی که حقیقتاً به حلال الهی بودن متعه يا حق بودن تشیع معتقد گردید و آن را پذیرفت، او را به ازدواج موقت درآورد و در غیر این صورت او را رها نماید.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ



بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیکم و رحمة الله و برکاته

فهرست سؤالات کانال پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین
@Feghh14

اللَّهُمَّ عجّل لولیّک الفرج و العافیة و النصر

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹