Loading...

#سوال_1114_ محل قنوت نماز جمعه کجاست؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣ عَنْ عِمْرَانَ الْحَلَبِيِّ قَالَ: سُئِلَ أَبُو عَبْداللَّهِ عَنِ الرَّجُلِ يُصَلِّي الْجُمُعَةَ أَرْبَعَ رَكَعَاتٍ أَيَجْهَرُ فِيهَا بِالْقِرَاءَةِ قَالَ نَعَمْ وَ الْقُنُوتُ فِي الثَّانِيَةِ.

📚 الفقيه ج۱ص۴۱۸

عمران حلبی گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی نماز (ظهر) جمعه را چهار رکعت می خواند سؤال شد که آیا قرائت را به صورت جهریه بخواند؟ فرمود : بله و قنوت در رکعت دوم است!



2⃣عَنْ حَرِيزٍ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ فِي حَدِيثٍ قَالَ: قَالَ : عَلَى الْإِمَامِ فِيهَا أَيْ فِي الْجُمُعَةِ قُنُوتَانِ قُنُوتٌ فِي الرَّكْعَةِ الْأُولَى قَبْلَ الرُّكُوعِ وَ فِي الرَّكْعَةِ الثَّانِيَةِ بَعْدَ الرُّكُوعِ....

📚 الفقيه ج۱ص۴۱۱

امام باقر صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : بر امام جمعه در نماز جمعه دو قنوت می باشد : یک قنوت در رکعت اول قبل از رکوع و در رکعت دوم بعد از رکوع و بر کسی که نماز فرادا می خواند یک قنوت در رکعت دوم قبل از رکوع می باشد!



3⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلَهُ بَعْضُ أَصْحَابِنَا وَ أَنَا عِنْدَهُ عَنِ الْقُنُوتِ فِي الْجُمُعَةِ فَقَالَ لَهُ فِي الرَّكْعَةِ الثَّانِيَةِ فَقَالَ لَهُ قَدْ حَدَّثَنَا بِهِ بَعْضُ أَصْحَابِنَا أَنَّكَ قُلْتَ لَهُ فِي الرَّكْعَةِ الْأُولَى فَقَالَ فِي الْأَخِيرَةِ وَ كَانَ عِنْدَهُ نَاسٌ كَثِيرٌ فَلَمَّا رَأَى غَفْلَةً مِنْهُمْ قَالَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ فِي الْأُولَى وَ الْأَخِيرَةِ فَقَالَ لَهُ أَبُو بَصِيرٍ بَعْدَ ذَلِكَ قَبْلَ الرُّكُوعِ أَوْ بَعْدَهُ فَقَالَ لَهُ أَبُو عَبْداللَّهِ كُلُّ قُنُوتٍ قَبْلَ الرُّكُوعِ إِلَّا فِي الْجُمُعَةِ فَإِنَّ الرَّكْعَةَ الْأُولَى الْقُنُوتُ فِيهَا قَبْلَ الرُّكُوعِ وَ الْأَخِيرَةَ بَعْدَ الرُّكُوعِ.

📚 التهذيب ج٢ص٩٠

ابوبصیر گوید : من نزد امام صادق صلوات اللَّه علیه بودم که یکی از اصحاب از امام در مورد قنوت در نماز جمعه سؤال کرد؛ امام فرمودند : در رکعت دوم است! آن شخص به حضرت عرض کرد که یکی از اصحاب مرا حدیث نمود که شما به او فرموده اید که در رکعت اول است! امام علیه السلام که مردم زیادی نزد او بودند فرمود : در رکعت دوم است و وقتی دید که مردم حواسشان نیست فرمود : ای ابامحمد! هم در رکعت اول و هم در رکعت دوم!
بعد از آن ابابصیر به امام عرض کرد که قبل از رکوع است یا بعد از رکوع؟ امام صادق صلوات اللَّه علیه به او فرمودند : هر قنوتی قبل از رکوع است مگر در نماز جمعه که در رکعت اول آن، قنوت قبل از رکوع است و در رکعت دوم بعد از رکوع!



4⃣عَنْ سَمَاعَةَ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْقُنُوتِ فِي الْجُمُعَةِ فَقَالَ أَمَّا الْإِمَامُ فَعَلَيْهِ الْقُنُوتُ فِي الرَّكْعَةِ الْأُولَى بَعْدَ مَا يَفْرُغُ مِنَ الْقِرَاءَةِ قَبْلَ أَنْ يَرْكَعَ وَ فِي الثَّانِيَةِ بَعْدَ مَا يَرْفَعُ رَأْسَهُ مِنَ الرُّكُوعِ قَبْلَ السُّجُودِ

📚 التهذيب ج۳ص۲۴۵

سماعه گوید : از ( امام صادق صلوات اللَّه علیه) در مورد قنوت در نماز جمعه سؤال کردم؛ امام فرمودند : اما امام (جمعه) بر عهده اوست که در رکعت اول بعد از فراغت از قرائت و قبل از رکوع قنوت بگیرد و در رکعت دوم بعد از اینکه سر از رکوع برداشت، قبل از سجده قنوت انجام دهد...


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر نماز ظهر جمعه با خطبه به صورت نماز جمعه و دو رکعت خوانده شود، دارای دو قنوت می باشد که در رکعت اول بعد از قرائت و قبل از رکوع انجام می شود و در رکعت دوم بعد از رکوع و قبل از رفتن به سجده قنوت گرفته می شود.
اما اگر شخص به صورت فرادا نماز بخواند يا نماز ظهر را بدون خطبه به صورت چهار رکعت به جماعت بخوانند، قنوت آن مانند سائر نمازها تنها در رکعت دوم بعد از قرائت و قبل از رکوع می باشد.


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹