Loading...

سوال ٩٧- در معامله قیمت را توافق میکنیم ولی مدت خاصی برای پرداخت پول آن ذکر نمی کنیم. شرعا خریدار چه زمانی مبلغ جنس را باید پرداخت کند؟


✅پاسخ :عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ عَمْرِو بْنِ سَعِیدٍ عَنْ مُصَدِّقِ بْنِ صَدَقَةَ عَنْ عَمَّارِ بْنِ مُوسَی عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فی حدیث... وَ الثَّمَنُ إِذَا لَمْ یَکُونَا اشْتَرَطَا فَهُوَ نَقْدٌ
📚کافی ج ۵ ص ۴٧۴

ترجمه :امام صادق علیه السلام در حدیثی فرمودند :ثمن‌ و بهای(متاع مورد معامله) در صورتی که خریدار و فروشنده با هم شرطی (مدت مشخص) برایش قرار ندهند نقد می باشد.

بیان :باتوجه به روایت فوق، در صورتی که طرفین معامله برای پرداخت پول آن، زمان و مدت مشخص نکنند، معامله نقدی به حساب می آید و خریدار حق تأخیر در پرداخت را ندارد و این بیشتر در معاملات بین آشنایان اتفاق می افتد و کار شایسته ای نیست و در خرید و فروش چه چیز کوچک و چه بزرگ، چه با آشنا یا غریب، اگر قصد تأخیر پرداخت داریم در ضمن عقد معامله ذکر کنیم تا معامله هم از جهت کالای مورد معامله و هم قیمت و هم مدت مشخص باشد و صورت صحیح معامله را دارا باشد.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹