Loading...

سوال ٨١- آیا به صورت عقب عقب رفتن در هنگام خروج از نزد قبور شریف اهل بیت علیهم السلام مبنای روائی دارد؟


✅پاسخ :به حدیث زیر توجه شود :

صفوان گوید:كه چون در خدمت حضرت امام صادق به كوفه آمدم در وقتى كه آن حضرت به ديدن منصور دوانيقى تشريف مى بردند در يك موضعى فرمود كه شتر را بخوابان كه اين قبر جدّم حضرت امير المؤمنين است. من شتر را خوابانيدم. حضرت فرود آمد و غسل فرمودند و جامه هاى خود را تغيير دادند و فرمودند كه آنچه من مى كنم تو هم بكن. بعد از آن به جانب تلهاى نجف روانه شدند و فرمودند كه پاها را نزديك يك ديگر بگذار و سر را به زير انداز كه بدرستى كه از براى هر قدمى كه برمى دارى صد هزار حسنه در نامه عملت ثبت مى كنند و صد هزار سيّئه محو مى كنند و صد هزار درجه در بهشت از برايت بلند مى كنند و صد هزار حاجت برآورده مى شود و مى نويسند از براى تو ثواب هر صدّيق و هر شهيدى كه مرده اند يا كشته شده اند. پس روانه شدند و من در خدمت ايشان روانه شدم با سكينه و وقار، و تسبيح و تقديس و تهليل مى كرديم و مشغول ذكر خدا بوديم تا به تلها رسيديم. حضرت ايستادند و به دست راست و چپ نظر كردند و با چوبى كه در دست داشتند خطى كشيدند و فرمودند: كه آن را پیدا کن من طلب کردم و اثر قبرى يافتم. آب ديده مبارك آن حضرت بر روى مقدّس او روان شد و فرمودند:
إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ
، پس فرمودند كه:

السّلام عليك أيّها الوصىّ البرّ التّقىّ السّلام عليك أيّها النّبأ العظيم السّلام عليك أيّها الصّدّيق الرّشيد السّلام عليك أيّها البرّ الزّكىّ السّلام عليك يا وصىّ رسول ربّ العالمين السّلام عليك يا خيرة اللَّه على الخلق اجمعين اشهد أنّك حبيب اللَّه و خاصّة اللَّه و خالصته السّلام عليك يا ولىّ اللَّه و موضع سرّه و عيبة علمه و خازن وحيه

بعد از آن خود را بر روى قبر افكندند و فرمودند:

بأبي أنت و أمّى يا أمير المؤمنين يا حجّة الخصام بابى أنت و امّى يا باب المقام بابى أنت و أمّى يا نور اللَّه التّامّ أشهد أنّك قد بلّغت عن اللَّه و عن رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله ما حمّلت و رعيت ما استحفظت و حفظت ما استودعت و حلّلت حلال اللَّه و حرّمت حرام اللَّه و اقمت احكام اللَّه و لم تتعدّ حدود اللَّه و عبدت اللَّه مخلصا حتّى أتاك اليقين صلّى اللَّه عليك و على الائمّة من بعدك.
پس حضرت برخاستند و طرف سر مبارك حضرت امير چند ركعت نماز كردند و فرمودند كه اى صفوان هر كه زيارت كند حضرت امير المؤمنين را به اين زيارت و نمازى كه كردم بجا آورد برگردد به خانه خود آمرزيده از جميع گناهان و تلاش او تشکر می شود و بنويسد از براى او ثواب هر ملكى كه آن حضرت را زيارت كرده باشد. عرض كردم كه به او مى دهند ثواب هر ملكى را كه زيارت آن حضرت كرده باشد! فرمودند كه بلى و در هر شبى قبيله اى از ملايكه كه صد هزار ملك باشند آن حضرت را زيارت مى كنند.
بعد حضرت به حالت عقب عقب برگشتند و پشت به قبر نكردند و در وقت برگشتن مى فرمودند كه :
يا جدّاه يا سيّداه يا طيّباه يا طاهراه لا جعله اللَّه آخر العهد و رزقنى العود إليك و المقام في حرمك و الكون معك و مع الابرار من ولدك صلّى اللَّه عليك و على الملائكة المحدقين بك

عرض كردم كه اى سيّد و آقاى من! مرا رخصت مى دهى كه ياران خودم را از مردم كوفه خبر كنم به موضع قبر آن حضرت ؟ فرمودند كه بلى، و چند درهم به من دادند كه قبر را اصلاح کنم و بسازم.

📚فرحةالغری ص٩۶

امام عسکری علیه السلام در حدیثی فرمودند :
جَری لآِخِرِنَا مَا جَری لأَوَّلِنَا
آنچه برای اولین ما جاری است برای آخرین ما هم جاری است.

📚کافی ج٧ص٨۵

بیان :با توجه به روایت فوق تا زمانی که از روایات، امری به عنوان اختصاص برای یک امام ثابت نشود، ائمه اطهار علیهم السلام در امور مختلف با هم برابرند و بازگشت به صورت عقب عقب رفتن از نزد امام دارای این مدرک روائی است.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹