Loading...

#سؤال_600_ در حال #نماز به چه صورت اجازه داریم أمر فوری را به اطرافیان تفهیم کنیم؟



1⃣عَنِ الْحَلَبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ سُئِلَ عَنِ الرَّجُلِ یُرِیدُ الْحَاجَةَ وَ هُوَ فِی الصَّلَاةِ فَقَالَ یُومِئُ بِرَأْسِهِ وَ یُشِیرُ بِیَدِهِ وَ یُسَبِّحُ وَ الْمَرْأَةُ إِذَا أَرَادَتِ الْحَاجَةَ وَ هِیَ تُصَلِّی تُصَفِّقُ بِیَدِهَا

📚الكافي ج۳ص۳۶۵

از امام صادق علیه السلام در مورد #مردی که کاری را اراده دارد، در حالی که در #نماز است، سؤال شد؛ امام فرمودند : با سرش اشاره می کند و با دستش اشاره می کند و سُبْحَانَ اللَّه می گوید و #زن وقتی که در حال نماز حاجتی داشت، دو دستش را به هم می زند.


2⃣عَنْ عَمَّارِ بْنِ مُوسَى أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الرَّجُلِ يَسْمَعُ صَوْتاً بِالْبَابِ وَ هُوَ فِي الصَّلَاةِ فَيَتَنَحْنَحُ لِتَسْمَعَ جَارِيَتُهُ أَوْ أَهْلُهُ لِتَأْتِيَهُ فَيُشِيرَ إِلَيْهَا بِيَدِهِ لِيُعْلِمَهَا مَنْ بِالْبَابِ لِتَنْظُرَ مَنْ هُوَ فَقَالَ لَا بَأْسَ بِهِ وَ عَنِ الرَّجُلِ وَ الْمَرْأَةِ يَكُونَانِ فِي الصَّلَاةِ فَيُرِيدَانِ شَيْئاً أَ يَجُوزُ لَهُمَا أَنْ يَقُولَا سُبْحَانَ اللَّهِ قَالَ نَعَمْ وَ يُومِئَانِ إِلَى مَا يُرِيدَانِ وَ الْمَرْأَةُ إِذَا أَرَادَتْ شَيْئاً ضَرَبَتْ عَلَى فَخِذِهَا وَ هِيَ فِي الصَّلَاةِ.

📚 الفقيه ج۱ص۳۷۰

عمار از امام صادق علیه السلام در مورد مردی که صدایی را دَم درب خانه می شنود در حالیکه در نماز است، پس صدا در گلو می گرداند تا کنیز یا همسر او بشنوند و نزد او بیایند، پس با دستش به او اشاره می کند تا او را آگاه کند که کسی دم درب است تا ببیند او کیست، سؤال کرد؛ امام فرمودند : اشکالی ندارد.
و در مورد زن و مردی که در نماز هستند و چیزی می خواهند، سؤال کرد که آیا برای آنها جائز است که سُبْحَانَ اللَّه بگویند؟ فرمود : بله و به آنچه اراده دارند اشاره می کنند و زن اگر در حال نماز چیزی خواست دستش را بر رانش می زند.


3⃣عَنْ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ يَكُونُ فِي صَلَاتِهِ فَيَسْتَأْذِنُ إِنْسَانٌ عَلَى الْبَابِ فَيُسَبِّحُ وَ يَرْفَعُ صَوْتَهُ وَ يُسْمِعُ جَارِيَتَهُ فَتَأْتِيهِ فَيُرِيهَا بِيَدِهِ أَنَّ عَلَى الْبَابِ إِنْسَاناً هَلْ يَقْطَعُ ذَلِكَ صَلَاتَهُ وَ مَا عَلَيْهِ قَالَ لَا بَأْسَ لَا يُقْطَعُ بِذَلِكَ صَلَاتُهُ.

📚 التهذيب ج۲ص۳۳۱

علي بن جعفر گوید : از امام کاظم علیه السلام در مورد مردی که در نمازش می باشد و شخصی درب خانه است و اجازه ورود می گیرد، پس سُبْحَانَ اللَّه می گوید و صدایش را بالا می برد و به کنیز خود می شنواند و کنیز به نزد او می آید، پس با دستش به او نشان می دهد که شخصی درب خانه است، سؤال کرد که آیا این کار نماز او را قطع و باطل می کند و چه وظیفه ای بر دوش او هست ؟ امام فرمودند : اشکالی ندارد، نمازش با این کار قطع و باطل نمی شود.


4⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ جَدِّهِ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ يَكُونُ فِي صَلَاتِهِ وَ إِلَى جَانِبِهِ رَجُلٌ رَاقِدٌ فَيُرِيدُ أَنْ يُوقِظَهُ فَيُسَبِّحُ [فیصیح] وَ يَرْفَعُ صَوْتَهُ لَا يُرِيدُ إِلَّا لِيَسْتَيْقِظَ الرَّجُلُ هَلْ يَقْطَعُ ذَلِكَ صَلَاتَهُ وَ مَا عَلَيْهِ قَالَ لَا يَقْطَعُ ذَلِكَ صَلَاتَهُ وَ لَا شَيْ ءَ عَلَيْهِ.

📚قرب الإسناد ص۹۲

علي بن جعفر گوید : از امام کاظم علیه السلام در مورد مردی که در نمازش می باشد و شخصی کنار او خوابیده است و قصد دارد که او را بیدار کند، پس سُبْحَانَ اللَّه می گوید و صدایش را بالا می برد و قصدی جز بیدار کردن او ندارد، سؤال کردم که آیا این کار نمازش را قطع و باطل می کند و چه وظیفه ای دارد؟ امام فرمود : این کار نمازش را قطع نمی کند و چیزی بر عهده او نیست.


✅توجه و تفقه در روایات فوق، پاسخ سؤال مذکور و راه انجام آن را روشن می کند و بنا کردن عمل بر فرموده های اهل بیت علیهم السلام، عبارت «آخِذٌ بِقُولِکُم» که در زیارت جامعه کبیره وارد شده است را در مورد ما محقق می کند.

#جواز_اشاره_کردن_در_نماز

اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ



نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹