Loading...

#سؤال_586_ آیا کمک هزینه دادن برای ساخت #مناره مسجد جایگاهی در روایات دارد؟


✅پاسخ:به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ عَنِ الْأَذَانِ فِي الْمَنَارَةِ أَ سُنَّةٌ هُوَ فَقَالَ إِنَّمَا كَانَ يُؤَذَّنُ لِلنَّبِيِّ فِي الْأَرْضِ فَلَمْ تَكُنْ يَوْمَئِذٍ مَنَارَةٌ.

📚 التهذيب ج۲ص۲۸۴

علي بن جعفر گوید: از اباالحسن امام کاظم علیه السلام در مورد اذان گفتن در #مناره سؤال کردم که آیا #سنت است؟ فرمود : همانا برای رسول الله (صلّی الله علیه و آله) بر روی زمین #اذان گفته می شد و در آن روزگار #مناره نبود!


2⃣عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْبَرْقِيِّ عَنِ النَّوْفَلِيِّ عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ أَنَّ عَلِيّاً مَرَّ عَلَى مَنَارَةٍ طَوِيلَةٍ فَأَمَرَ بِهَدْمِهَا ثُمَّ قَالَ لَا تُرْفَعُ الْمَنَارَةُ إِلَّا مَعَ سَطْحِ الْمَسْجِدِ.

📚التهذيب ج۳ص۲۵۶
📚الفقيه ج۱ص۲۳۹

امام صادق علیه السلام از پدرش از اجدادشان روایت نموده است که علی علیه السلام به یک #مناره بلند گذر نمودند! پس دستور به #تخریب آن دادند!
سپس فرمودند : #مناره جز در حد سطح (دیوار) مسجد بالا برده نمی شود!


3⃣ عَلِيُّ بْنُ عِيسَى فِي كَشْفِ الْغُمَّةِ، نَقْلًا مِنْ دَلَائِلِ الْحِمْيَرِيِّ عَنْ أَبِي هَاشِمٍ الْجَعْفَرِيِّ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي مُحَمَّدٍ فَقَالَ إِذَا خَرَجَ الْقَائِمُ أَمَرَ بِهَدْمِ الْمَنَارَةِ وَ الْمَقَاصِيرِ الَّتِي فِي الْمَسْاجِدِ فَقُلْتُ فِي نَفْسِي لِأَيِّ مَعْنَى هَذَا فَأَقْبَلَ عَلَيَ وَ قَالَ مَعْنَى هَذَا أَنَّهَا مُحْدَثَةٌ مُبْتَدَعَةٌ لَمْ يَبْنِهَا نَبِيٌّ وَ لَا حُجَّةٌ

📚 كشف الغمّة ج ۲ ص ۴۱۸
📚الغيبة للطوسيّ ص ۱٣۳

ابوهاشم جعفری گوید : نزد أبو محمد (امام حسن عسکری) علیه السلام بودم. پس امام علیه السلام فرمود : وقتی قائم صلوات الله علیه خروج کند، دستور به خراب و ویران کردن #مناره ها و مقاصیری که در مساجد است می دهد!
من در دل خود گفتم : معنی و منظور از این کار چیست؟
پس امام به من رو کرد و فرمود :
معنای آن این است که این (مناره ها و مقصوره ها) مُحْدَثَة (#تازه_ایجاد_شده) و #بدعت است و آنها را نه پیامبر بنا کرده است و نه حجت !

✅ «مناره» سازه‌ای بلند و ستون‌مانند بر بالای مساجد و معابد بوده است که در آنجا اذان می‌گفتند و نیز به گلدسته مساجد که برای اذان نیست، گفته می شود.

✅علامه مجلسی گوید : و المنارات الطویلة من بدع عمر
📚بحارالانوار ج83 ص 376

مناره های بلند از بدعت‌های عمر (.....) است!

سخن فوق از علامه مجلسی صحیح به نظر می رسد، زیرا طبق روایات فوق، رسول الله (صلّی الله علیه و آله) مناره نساختند و نیز در زمان خلافت امیرالمؤمنین صلوات الله علیه، امر به تخریب مناره بلند نمودند که شواهد نشان می‌دهد که این مناره بلند بعد از زمان رسول الله (صلّی الله علیه و آله) و قبل از دوره خلافت علی علیه السلام ساخته شده است!

✅ #مقاصیر که جمع #مقصوره است به محرابها و اتاقک های محصوری می گفتند که فقط امام جماعت وارد آن می شده است و به گونه ای بوده است که امام‌ جماعت را از دید مأمومین می پوشانده است و طبق روایات شیعه از جمله روایت 📚الفقيه ج۱ص۳۸۶ح۱۱۴۴، باعث بطلان نماز آنها می شده است و در بین عامه مرسوم بوده است!

✅از مجموع روایات فوق روشن است که ساختن مناره توسط انبیاء و اوصیاء انجام نشده است و آنهایی هم که ساخته شود إن شاءالله به زودی توسط بقیة اللَّه صلوات الله علیه #تخریب خواهد شد و بالا بردن مناره بیشتر از سطح (دیوار) مسجد ممنوع شده است و لذا خرج کردن مال برای ساختن این مناره ها و گلدسته ها که هزینه های بسیار گزافی برای آن هزینه می شود هیچ جایگاهی در روایات اهل بیت علیهم السلام ندارد و بسیار جای تأسف است که شیعیان به این روایات وارده توجهی ندارند.

اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ



نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹