Loading...

#سوال_575_ هنگامی که چندین #غسل به طور همزمان برای شخص رخ می دهد، آیا برای هر کدام باید جداگانه غسل کند؟


✅پاسخ :

1⃣ عَنْ أَحَدِهِمَا قَالَ إِذَا اغْتَسَلْتَ بَعْدَ طُلُوعِ الْفَجْرِ أَجْزَأَكَ غُسْلُكَ ذَلِكَ لِلْجَنَابَةِ وَ الْجُمُعَةِ وَ عَرَفَةَ وَ النَّحْرِ وَ الذَّبْحِ وَ الزِّيَارَةِ فَإِذَا اجْتَمَعَتْ لِلَّهِ عَلَيْكَ حُقُوقٌ أَجْزَأَهَا عَنْكَ غُسْلٌ وَاحِدٌ قَالَ ثُمَّ قَالَ وَ كَذَلِكَ الْمَرْأَةُ يُجْزِيهَا غُسْلٌ وَاحِدٌ لِجَنَابَتِهَا وَ إِحْرَامِهَا وَ جُمُعَتِهَا وَ غُسْلِهَا مِنْ حَيْضِهَا وَ عِيدِهَا

📚التهذيب ج1ص107

امام باقر يا امام صادق علیهما السلام فرمود : وقتی که بعد از طلوع فجر غسل کنی، آن غسل تو از غسل جنابت و غسل جمعه و غسل روز عرفه و غسل عید قربان و ذبح و زیارت (بیت الله) #کفایت می کند. پس وقتی که #حقوق الهی بر تو جمع گردد، #یک_غسل_تنها، آنها را از تو کفایت می کند و همچنین زن نیز یک غسل تنها برای جنابت و احرام او و جمعه او و غسل او از حیضش و غسل عید او #کفایت می کند.

2⃣عَنْ أَحَدِهِمَا أَنَّهُ قَالَ: إِذَا اغْتَسَلَ الْجُنُبُ بَعْدَ طُلُوعِ الْفَجْرِ أَجْزَأَ عَنْهُ ذَلِكَ الْغُسْلُ مِنْ كُلِّ غُسْلٍ يَلْزَمُهُ فِي ذَلِكَ الْيَوْم

📚الكافي ج۳ص۴۱

امام باقر يا امام صادق علیهما السلام فرمود : در صورتی که شخص جنب، بعد از طلوع فجر غسل نماید، آن غسل، او را از هر غسلي که در آن روز بر او لازم(ثابت) است #کفایت می کند.

3⃣عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: مَنِ اغْتَسَلَ بَعْدَ طُلُوعِ الْفَجْرِ كَفَاهُ غُسْلُهُ إِلَى اللَّيْلِ فِي كُلِّ مَوْضِعٍ يَجِبُ فِيهِ الْغُسْلُ وَ مَنِ اغْتَسَلَ لَيْلًا كَفَاهُ غُسْلُهُ إِلَى طُلُوعِ الْفَجْرِ.

📚تهذيب ج۵ص۶۴

امام صادق علیه السلام فرمود : کسی که بعد از طلوع فجر غسل کند، غسل او تا شب در هر موضعی که غسل بر او ثابت است او را #کفایت می کند و کسی که شب غسل نماید، غسلش تا طلوع فجر او را #کفایت می کند!

4⃣عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: إِذَا حَاضَتِ الْمَرْأَةُ وَ هِيَ جُنُبٌ أَجْزَأَهَا غُسْلٌ وَاحِد

📚 التهذيب ج۱ص۳۹۵

امام باقر علیه السلام فرمود :وقتی که زن در حالی که جنب است حیض شود، یک غسل (هنگام طهارت از حیض) برای او #کفایت می کند.

5⃣عن أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: سُئِلَ عَنْ رَجُلٍ أَصَابَ مِنِ امْرَأَةٍ ثُمَّ حَاضَتْ قَبْلَ أَنْ تَغْتَسِلَ قال تَجْعَلُهُ غُسْلًا وَاحِدا

📚التهذيب ج۱ص۳۹۵

از امام صادق علیه السلام در مورد مردی که با زنی مقاربت می کند و قبل از اینکه آن زن غسل نماید حیض می شود، سؤال شد؛ امام فرمودند : آن را یک غسل قرار می دهد (یعنی در پایان حیض برای هر دو یک غسل انجام می دهد)

6⃣قَال الصَّدُوقُ و رُوِي فِي خَبَرٍ آخَرَ أَنَّ مَنْ جَامَعَ فِي أَوَّلِ شَهْرِ رَمَضَان ثُمَّ نَسِيَ الْغُسْل حَتَّى خَرَجَ شَهْرُ رَمَضَانَ- أَنَّ عَلَيْهِ أَنْ يَغْتَسِلَ وَ يَقْضِيَ صَلَاتَهُ وَ صَوْمَهُ إِلَّا أَنْ يَكُونَ قَد اغْتَسَلَ لِلْجُمُعَة فَإِنَّهُ يَقْضِي صَلَاتَهُ و صِيَامَهُ إِلَى ذَلِكَ الْيَوْم و لَا يَقْضِي مَا بَعْدَ ذَلِك

📚 الفقيه ج۲ص۱۱۹

شيخ صدوق گوید :در حدیث دیگری روایت شده است که : کسی که در اول ماه رمضان جماع کند و غسل جنابت را فراموش نماید تا اینکه ماه رمضان تمام شود، بر اوست که غسل کند و نماز و روزه اش را قضا کند مگر اینکه #غسل_جمعه کرده باشد که نماز و روزه اش را تا آن روز جمعه قضا می کند و مابعد آن را قضا نمی کند!

7⃣عَن أَحَدِهِما فِي الْجُنُبِ إِذَا مَاتَ قَالَ لَيْسَ عَلَيْهِ إِلَّا غَسْلَةٌ وَاحِدَةٌ

📚تهذيب ج۱ص۴۳۲

امام باقر يا امام صادق علیهما السلام در مورد شخص جنب که از دنیا می رود، فرمود : جز یک غسل تنها بر او نیست.



✅اصول کلی و روایات خاص فوق می رساند که :

1⃣در صورت تداخل چندین غسل با هم، انجام یکی از بقیه کفایت می کند. مثلا شخص جنبي که در روز جمعه و مصادف با عید قربان قرار دارد،انجام یک غسل او را از بقیه کفایت می کند.

2⃣تفاوتی ندارد که این غسلها همگی واجب باشند یا همگی مستحب یا برخی واجب و برخی مستحب

3⃣تفاوتی ندارد که موقع انجام آن غسل، همه موارد را در نظر داشته باشد یا برای یک مورد غسل کند. مثلا شخص جنبي که غسل جمعه می کند (طبق حدیث 6) از غسل جنابت او کفایت می کند.



#تداخل_غسلها


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹