Loading...

#سؤال572_ #غسل_ارتماسی چیست و چگونه است؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَلِيِّ بْنِ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنِ الْحَلَبِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّه يَقُولُ إِذَا ارْتَمَسَ الْجُنُبُ فِي الْمَاءِ ارْتِمَاسَةً وَاحِدَةً أَجْزَأَهُ ذَلِكَ مِنْ غُسْلِهِ.

📚 الكافي ج۳ص۴۳

حلبی گوید :شنیدم امام صادق علیه السلام می فرمود : در صورتی که شخص #جنب یک بار در آب فرو رود، این کار او را از غسلش کفایت می کند.


2⃣عَنِ النَّوْفَلِيِّ عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: قُلْتُ لَهُ الرَّجُلُ يُجْنِبُ فَيَرْتَمِسُ فِي الْمَاءِ ارْتِمَاسَةً وَاحِدَةً وَ يَخْرُجُ يُجْزِيهِ ذَلِكَ مِنْ غُسْلِهِ قَالَ نَعَمْ.

📚 الكافي ج۳ص ۲۲

سکونی گوید : به امام صادق علیه السلام گفتم :شخص #جنب می شود، پس یکبار در آب فرو می رود و بیرون می آید، آیا این کار از #غسل او کفایت می کند؟ فرمود :بله


3⃣مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ بِإِسْنَادِهِ عَنْ عُبَيْدِ اللَّهِ بْنِ عَلِيٍّ الْحَلَبِيِّ قَالَ حَدَّثَنِي مَنْ سَمِعَهُ يَقُولُ إِذَا اغْتَمَسَ [إِرْتَمَسَ] الْجُنُبُ فِي الْمَاءِ اغْتِمَاسَةً [إرْتِمَاسَةً] وَاحِدَةً أَجْزَأَهُ ذَلِكَ مِنْ غُسْلِهِ.

📚 الفقيه ج۱ص۸۶

حلبی گوید :کسی که از او (یعنی امام صادق علیه السلام) شنیده بود برای من حدیث نمود که امام فرمود : در صورتی که شخص #جنب یکبار در آب فرو رود، این کار او را از غسلش کفایت می کند.

4⃣عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّه عَنْ غُسْلِ الْجَنَابَةِ.... إلی أن قال وَ لَوْ أَنَّ رَجُلًا [جُنُبَاً] ارْتَمَسَ فِي الْمَاءِ ارْتِمَاسَةً وَاحِدَةً أَجْزَأَهُ ذَلِكَ وَ إِنْ لَمْ يَدْلُكْ جَسَدَهُ.

📚التهذيب ج۱ص ۱۴۸

زراره گوید : از امام صادق علیه السلام در مورد #غسل_جنابت سؤال کردم؛ تا آنجا که فرمود : و همانا اگر شخص جنب یکبار در آب فرو رود، او را کفایت می کند هر چند به بدن خودش دست نکشد.

5⃣عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ مَالِكِ بْنِ عَطِيَّةَ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ قَالَ: لَا عَمَلَ إِلَّا بِنِيَّةٍ.

📚 الكافي ج۲ص۸۴

امام سجاد علیه السلام فرمود : هیچ عملی (صحيح و مورد قبول) نیست مگر با #نیت

✅روایات فوق، صحت و جواز غسل ارتماسی را می رساند.

✅ #نیت به عنوان یک شرط لازم در عموم اعمال و عبادات، در مورد غسل ارتماسی نیز لازم است، یعنی شخصی که قصد غسل دارد، به #نیت و #قصد غسل، بر حسب این کیفیتی که از جانب اهل بیت علیهم السلام رسیده است وارد آب می شود.

✅ بر حسب ظاهر روایات فوق، وجه یقینی صحت غسل ارتماسی این است که شخص #با_قصد_و_نیت انجام غسل، #به_طور_کامل وارد آب شود و قصدِ غسل کردن بعد از داخل شدن به آب یا هنگام خروج از آب یقینی نیست و لذا کسی که داخل آب است و تصمیم می‌گیرد که غسل ارتماسی انجام دهد، از آب خارج می شود و به نیت غسل، یکبار به طور کامل داخل آب می شود و همین از غسل او کفایت می کند.


✅به روایت زیر نیز توجه شود :

6⃣ عَنْ يَعْقُوبَ بْنِ شُعَيْبٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: لَا يَرْتَمِسِ الْمُحْرِمُ فِي الْمَاءِ وَ لَا الصَّائِمُ.

📚 الكافي ج۴ص۳۵۳

امام صادق علیه السلام فرمود : شخص مُحْرِم و شخص روزه دار در آب فرو نروند!

✅ با توجه به روایت فوق و امثال آن،به این علت که شخص محرم و شخص روزه دار نباید سرشان را زیر آب نمایند، انجام غسل ارتماسی برای روزه دار و برای شخصی که در إحرام است ممنوع می شود.

✅ آنچه در روایات غسل ارتماسی آمده است، #فرو_رفتن_کامل در آب است و تفاوتی بین رفتن تدریجی و ورود دفعی(شیرجه زدن) نیست و نیز تفاوتی ندارد که کدام قسمت بدن در ابتدا وارد آب شود.


✅ نحوه غسل ترتیبی را در لینک زیر مشاهده فرمائید :


https://t.me/porseshvapasokhe/91


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹