Loading...

#سوال_563_ آیا در #سفر هم قرائت #نماز_ظهر_جمعه به صورت #جهر خوانده می شود؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ النُّعْمَانِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُسْكَانَ عَنْ حَرِيزِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: قَالَ لَنَا صَلُّوا فِي السَّفَرِ صَلَاةَ الْجُمُعَةِ جَمَاعَةً بِغَيْرِ خُطْبَةٍ وَ اجْهَرُوا بِالْقِرَاءَةِ فَقُلْتُ إِنَّهُ يُنْكَرُ عَلَيْنَا الْجَهْرُ بِهَا فِي السَّفَرِ فَقَالَ اجْهَرُوا بِهَا.

📚التهذيب ج۳ص۱۵

محمد بن مسلم گوید : امام صادق علیه السلام به ما فرمود : در #سفر نماز (ظهر) جمعه را بدون خطبه به جماعت بخوانید و قرائت آن را #جهر (بلند و آشکار) نمائید.
من گفتم :همانا جهر نمودن آن در سفر بر ما انکار کرده می شود (به ما ایراد می گیرند)! فرمود : آن را به صورت جهریه بخوانید!


2⃣عَنْ فَضَالَةَ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْأَرَّجَانِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مَرْوَانَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّه عَنْ صَلَاةِ الظُّهْرِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ- كَيْفَ نُصَلِّيهَا فِي السَّفَرِ فَقَالَ تُصَلِّيهَا فِي السَّفَرِ رَكْعَتَيْنِ وَ الْقِرَاءَةُ فِيهَا جَهْراً.

📚 التهذيب ج۳ص۱۵

محمد بن مروان گوید :از امام صادق علیه السلام در مورد #نماز_ظهر_روز_جمعه سؤال کردم که در #سفر آن را چگونه بخوانیم؟ فرمود : در سفر آن را دو رکعت می خوانی و قرائت در آن به صورت #جهر (یعنی بلند و آشکار) است!


✅در دو روایت فوق به روشنی پیداست که حتی در سفر که نماز ظهر جمعه به صورت دو رکعتی خوانده می شود، أمر به جهر خواندن قرائت آن شده است و در حدیث اول روشن است که مخالفین جهر خواندن نماز ظهر جمعه را در سفر انکار می کرده اند و لذا دو روایتی که جهر خواندن قرائت را اختصاص به امام و در صورت وجود خطبه قرار داده است، موافق با عامه است و قابل عمل نیست.


✅جهر بودن قرائت نماز ظهر جمعه در وطن را، در روایت لینک زیر ملاحظه نمائید:


https://t.me/porseshvapasokhe/90



نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹