Loading...

#سوال_560_ بنده نمازهای قضای زیادی دارم و همراه هر نماز یومیه یک نماز قضا می خوانم. آیا در صورتی که وقت نماز فرا رسیده باشد، ابتدا نماز یومیه را بخوانم یا آن نماز قضا را؟


✅پاسخ :به روایت زیر توجه فرمایید :


1⃣جَعْفَرُ بْنُ الْحَسَنِ الْمُحَقِّقُ فِي الْمُعْتَبَرِ عَنْ جَمِيلٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قُلْتُ تَفُوتُ الرَّجُلَ الْأُولَى وَ الْعَصْرُ وَ الْمَغْرِبُ وَ يَذْكُرُ بَعْدَ الْعِشَاءِ قَالَ يَبْدَأُ بِصَلَاةِ الْوَقْتِ الَّذِي هُوَ فِيهِ فَإِنَّهُ لَا يَأْمَنُ الْمَوْتَ فَيَكُونُ قَدْ تَرَكَ الْفَرِيضَةَ فِي وَقْتٍ قَدْ دَخَلَ ثُمَّ يَقْضِي مَا فَاتَهُ الْأَوَّلَ فَالْأَوَّلَ.

📚المعتبر ص ۲۳۶

جميل گوید :به امام صادق علیه السلام گفتم : نماز ظهر و عصر و مغرب از شخصی فوت می شود و بعد از (دخول وقت) عشاء به یاد می آورد. (چنین کسی چه کند؟)؟
امام فرمودند : به آن نمازی که در وقت آن قرار دارد آغاز کند(یعنی نماز عشاء که در وقت آن قرار دارد را ابتدا بخواند) زیرا از مردن در امان نيست و در نتیجه در این صورت فریضه ای که وقتش فرا رسیده است را ترک نموده است و سپس نماز هایی که از او فوت شده است را به ترتیب بخواند.

✅ در روایت فوق روشن است که شخصی که مشغول خواندن نمازهای قضای گذشته است، در صورتی که وقت نماز فعلی أداء فرارسیده است، ابتدا این نماز را می خواند و سپس نماز قضا را انجام می دهد.

✅در روایت زیر و امثال آن، اجازه خواندن نماز قضا تا زمانی که خوف از دست رفتن نماز اداء نباشد نیز رسیده است :


2⃣عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ عُمَرَ بْنِ أُذَيْنَةَ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ فِي حَدِيثٍ قَالَ: إِذَا دَخَلَ وَقْتُ صَلَاةٍ وَ لَمْ يُتِمَّ مَا قَدْ فَاتَهُ فَلْيَقْضِ مَا لَمْ يَتَخَوَّفْ أَنْ يَذْهَبَ وَقْتُ هَذِهِ الصَّلَاةِ الَّتِي قَدْ حَضَرَتْ وَ هَذِهِ أَحَقُّ بِوَقْتِهَا فَلْيُصَلِّهَا فَإِذَا قَضَاهَا فَلْيُصَلِّ مَا فَاتَهُ مِمَّا قَدْ مَضَى.

📚کافی ج3ص292

امام باقر علیه السلام در حدیثی فرمودند : هنگامی که وقت نمازی فرارسید و نمازهای از دست رفته را هنوز تمام نکرده است، تا زمانیکه خوف از دست رفتن وقت این نمازی که فرارسیده را نداشته باشد، نمازهای قضا را انجام می دهد و این نمازی (که وقتش فرارسیده است) به وقت خود سزاوارتر است، پس این نمازی (که به وقت آن رسیده است) را بخواند و وقتی آن را انجام داد نمازهای از دست رفته گذشته را بخواند.


✅نکته مهم : در صورتی که نماز قضای ما، نماز قبلی باشد، لازم است در صورت وسعت وقت و عدم خوف از دست رفتن نماز حاضر، ابتدا نماز از دست رفته قبلی خوانده شود و سپس نماز حاضر خوانده شود که روایت آن را در لینک زیر حتما ملاحظه نمائید :


https://t.me/porseshvapasokhe/41


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹