Loading...

#سوال502_ حکم پوستهایی که از لب با دست یا دندان کنده می شود چیست؟ حکم خوردن آن چیست؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ الْحُسَيْنِ بِإِسْنَادِهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ أَنَّهُ سَأَلَ أَخَاهُ مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ عَنِ الرَّجُلِ يَكُونُ بِهِ الثَّالُولُ أَوِ الْجُرْحُ هَلْ يَصْلُحُ لَهُ أَنْ يَقْطَعَ الثَّالُولَ وَ هُوَ فِي صَلَاتِهِ أَوْ يَنْتِفَ بَعْضَ لَحْمِهِ مِنْ ذَلِكَ الْجُرْحِ وَ يَطْرَحَهُ قَالَ إِنْ لَمْ يَتَخَوَّفْ أَنْ يَسِيلَ الدَّمُ فَلَا بَأْسَ وَ إِنْ تَخَوَّفَ أَنْ يَسِيلَ الدَّمُ فَلَا يَفْعَلْهُ.

📚 الفقيه ج۱ص ۲۵۴

علي بن جعفر از برادرشان موسی بن جعفر علیه السلام پرسید : شخصی زخم یا زگیل در بدن او هست؛ آیا صلاح است در حالی که در نماز است، زگیل را قطع کند یا قسمتی از گوشت آن زخم را بکند و دور بیاندازد؟ امام فرمودند : اگر ترس ندارد که خون جاری شود اشکال ندارد ولی اگر خوف این را دارد که خون از آن جاری شود این کار را انجام ندهد.

2⃣عَنْ سَعْدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَيُّوبَ بْنِ نُوحٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: إِذَا قُطِعَ مِنَ الرَّجُلِ قِطْعَةٌ فَهِيَ مَيْتَةٌ فَإِذَا مَسَّهُ إِنْسَانٌ فَكُلُّ مَا كَانَ فِيهِ عَظْمٌ فَقَدْ وَجَبَ عَلَى مَنْ يَمَسُّهُ الْغُسْلُ فَإِنْ لَمْ يَكُنْ فِيهِ عَظْمٌ فَلَا غُسْلَ عَلَيْهِ.

📚التهذيب ج۱ص۴۲۹

امام صادق علیه السلام فرمود :در صورتی که قطعه ای از بدن انسان جدا گردد، پس آن #میته است و اگر انسانی به آن دست بگذارد، هر موردی که در آن استخوان باشد، بر کسی که به آن دست مالیده است غسل (مَسّ ميت) واجب است و اگر در آن استخوان نباشد، غسل (مس ميت) بر او نیست.

3⃣ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ جَعْفَرِ بْنِ إِبْرَاهِيمَ الْحَضْرَمِيِّ عَنْ سَعْدِ بْنِ سَعْدٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ عَنِ الطِّينِ فَقَالَ أَكْلُ الطِّينِ حَرَامٌ مِثْلُ الْمَيْتَةِ وَ الدَّمِ وَ لَحْمِ الْخِنْزِيرِ....

📚الكافي ج۶ص۲۶۶

سعد گوید :از امام کاظم علیه السلام در مورد خوردن گِل سؤال کردم؛ امام فرمودند : خوردن گِل #حرام است مانند خوردن #میته و #خون و #گوشت_خوک....

4⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَكَمِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ قَالَ: فِي أَلَيَاتِ الضَّأْنِ تُقْطَعُ وَ هِيَ أَحْيَاءٌ إِنَّهَا مَيْتَةٌ.

📚الكافي ج۶ص۲۵۵

امام صادق علیه السلام در مورد دنبه های گوسفند که در حالیکه گوسفند زنده است بریده می شود فرمود: همانا آنها #میته هستند.


✅آنچه از روایات فوق و غیره روشن است این است که اگر قسمتی از بدن انسان یا گوسفند و مانند آن جدا گردد، ميته و مردار است و احکام ميته، از جمله #نجاست، بر آن جاری است و تفاوتی بین قطعه کوچک و بزرگ نیست حتی اگر پوست بدن باشد و موقع کندن آن خون جاری نشود و طبق روایت 2⃣، فقط مهم این است که آن قطعه جزو بدن باشد و از بدن جدا و بریده گردد ، چه از لب انسان کنده شود و چه جاهای دیگر بدن باشد.

✅البته گاهی در لبها یا جاهای دیگر بدن، رسوباتی ناشی از سلول‌های مرده پوست و غیره بر روی هم جمع می شوند و حالت پوسته پیدا می کنند که این موارد جزو و متصل به بدن محسوب نمی شوند و کندن آنها حکم ميته را ندارد و آنچه در این میان اصل است و باید معیار قرار داده شود این است که قطعه ای هر چند کوچک از پوست یا گوشتی که جزو بدن محسوب می شود جدا گردد.

✅در روایات متعددی که یک مورد آن در شماره 3⃣ ذکر گردید، خوردن ميته حرام اعلام شده است و لذا اگر پوست لب جزو بدن باشد و جدا گردد، خوردن آن نیز حرام می باشد.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹