Loading...

#سوال500_ اينکه گفته شده است نماز کسی که #خمر بنوشد تا ۴۰ روز قبول نمی شود، حکم نمازش چه می شود؟


✅پاسخ :


1⃣عن أَحدهما قال: مَنْ شَرِبَ مِنَ الْخَمْرِ شَرْبَةً لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ لَهُ منه صَلَاةً أَرْبَعِينَ يَوْماً

📚 الكافي ج۶ص ۴۰۱

امام باقر يا امام صادق علیهما السلام فرمود :کسی که شربتي از شراب بنوشد خداوند ۴۰ روز هیچ نمازی از او قبول نمی کند!


2⃣الْحُسین بن خالد قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی الْحَسَنِ إِنَّا رُوِّینَا عَنِ النَّبِیِّ أَنَّهُ قَالَ مَنْ شَرِبَ الْخَمْرَ لَمْ تُحْتَسَبْ لَهُ صَلَاتُهُ أَرْبَعِینَ یَوْماً قَالَ فَقَالَ صَدَقُوا قُلْتُ وَ کَیْفَ لَا تُحْتَسَبُ صَلَاتُهُ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً لَا أَقَلَّ مِنْ ذَلِکَ وَ لَا أَکْثَرَ فَقَالَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَدَّرَ خَلْقَ الْإِنْسَان فَصَیَّرَهُ نُطْفَةً أَرْبَعِینَ یَوْماً ثُمَّ نَقَلَهَا فَصَیَّرَهَا عَلَقَةً أَرْبَعِینَ یَوْماً ثُمَّ نَقَلَهَا فَصَیَّرَهَا مُضْغَةً أَرْبَعِینَ یَوْماً فَهُوَ إِذَا شَرِبَ الْخَمْرَ بَقِیَتْ فی مُشَاشِه أَرْبَعِینَ یَوْماً عَلَی قَدْر انْتِقَالِ خِلْقَتِهِ قَال ثُمَّ قَال وَ کَذَلِکَ جَمِیعُ غِذَائِهِ أَکْلِهِ وَ شُرْبِهِ یَبْقَی فِی مُشَاشِهِ أَرْبَعِینَ یَوْماً

📚 الكافي ج۶ص۴۰۲

حسين بن خالد گوید :به امام صادق علیه السلام گفتم :از رسول الله صلی الله علیه و آله روایت شده ایم که کسی که شراب بنوشد تا چهل روز،نمازش برایش حساب نمی شود! امام فرمود :راست گفته اند! گفتم :چگونه چهل روز نمازش برایش حساب نمی شود، نه کمتر و نه بیشتر؟ فرمود :همانا الله عزوجل خلقت انسان را تقدیر نمود، پس او را چهل روز نطفه گردانید و سپس او را منتقل نمود و ۴۰ روز علقه گردانید و سپس او را منتقل کرد و چهل روز مضغه گردانید، پس وقتی که او شراب بنوشد، تا ۴۰ روز، به اندازه انتقال خلقتش، در طبیعت او باقی می ماند، سپس فرمود :همچنین همه غذای او از خوردنی و نوشیدنی تا چهل روز در طبیعت او باقی می ماند!


3⃣عن أَبِي عبداللَّه قال: سُئِلَ عَنِ الرَّجُلِ إِذَا شَرِبَ الْمُسْكِرَ مَا حَالُهُ قَالَ لَا يقبل الله صلاته أَرْبَعِينَ يَوْماً وَ لَيْسَ لَهُ تَوْبَةٌ فِي الْأَرْبَعِينَ وَ إِنْ مَاتَ فِيهَا دَخَلَ النَّارَ

📚 عقاب الأعمال ص ۲۹۲

از امام صادق علیه السلام در مورد کسی که چیز #مست_کننده می نوشد، سؤال شد که حال او چگونه است؟ فرمود :خداوند چهل روز نماز او را قبول نمی کند و در این چهل روز توبه ای برای او نیست و اگر در این مدت بمیرد وارد آتش می شود!

4⃣الْفُضَيْل بن يسار قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَر يَقُولُ مَنْ شَرِبَ الْخَمْرَ فَسَكِرَ مِنْهَا لَمْ تُقْبَلْ لَهُ صَلَاةٌ أَرْبَعِينَ يَوْماً فَإِنْ تَرَكَ الصَّلَاةَ فِي هَذِهِ الْأَيَّامِ ضُوعِفَ عَلَيْهِ الْعَذَابُ لِتَرْكِه الصَّلَاة

📚 الفقيه ج۳ص ۵۷۰

فضيل گوید :شنیدم امام باقر علیه السلام فرمود:کسی که #شرابی بنوشد و از آن مست گردد، تا چهل روز هیچ نمازی از او قبول نمی شود و اگر در این ایام #نماز را ترک نماید، به خاطر ترک نمازش، عذاب او مضاعف می گردد!

شيخ صدوق بعد از نقل این روایت در ادامه می گوید: و در خبر دیگری آمده است که همانا نماز او بین آسمان و زمین نگه داشته می شود پس اگر توبه کرد بر او برگردانده می شود و از او قبول می شود.

📚عقاب الأعمال ص۲۹۰

5⃣أَبِي الصَّحَارِيِّ النَّخَّاس عن أَبِي عَبْد اللَّهِ قال: قُلْتُ الرَّجُلُ يَشْرَبُ الْخَمْرَ قَالَ بِئْسَ الشَّرَابُ الْخَمْرُ یكَرَّرَ ذَلِكَ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ ثُمَّ قال تُرِيدُ مَا ذَا قُلْتُ يَقْبَلُ اللَّهُ صَلَاتَهُ قَالَ إِنْ عَلِمَ اللَّهُ أَنَّهُ إِذَا قَامَ مِنْهَا اسْتَغْفَرَهُ وَ لَمْ يَنْوِ أَنْ يَعُودَ إِلَيْهَا أبدا قَبِلَ اللَّه صَلَاتَهُ مِنْ سَاعَتِه و إِنْ كَانَ غَيْر ذَلِكَ فَذَاكَ إِلَى اللَّهِ مَتَى شَاءَ قَبِلَهُ و مَتَى شَاءَ رَدَّهُ

📚التهذيب ج۹ص۱۱۰

ابي صحاري گوید :به امام صادق علیه السلام گفتم : شخصی #خمر می نوشد!
امام فرمود : خمر، بد شرابی است! این جمله را امام سه بار تکرار نمود!
سپس امام فرمود:چه چیزی می‌خواهی؟! گفتم :آیا خدا #نماز او را قبول می کند؟ فرمود : اگر خداوند از او بداند که وقتی از شراب برخاست از آن طلب مغفرت می کند و نیت می کند که دیگر هیچ گاه به آن بازگشت نکند، خداوند در همان ساعت نماز او را قبول می کند و اگر اینگونه نباشد امر او دست خداست، هر موقع که خواست نماز او را قبول می کند و هر موقعی که خواست آن را رد می کند!

✅این بخش کوچکی از عقوبات خمر و مسکرات می باشد که اینچنین نماز شخص را تا ۴۰ روز مردود می نماید و البته این دلیل نمی شود که شخص نماز را ترک نماید چرا که طبق روایت 4 در صورت ترک نماز، عقوبت او مضاعف می شود و پذیرش نماز او وابسته به توبه و نیت عدم بازگشت تا أبد است.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹