Loading...

#سوال_495_ کسی که متوجه شود بدون #وضوء #نماز خوانده است، وظیفه اش چیست؟



✅پاسخ :
به پاسخ حجت های الهی توجه فرمایید :


1⃣عَنْ حَمَّادٍ عَنْ حَرِيزٍ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: إِذَا دَخَلَ الْوَقْتُ وَجَبَ الطَّهُورُ وَ الصَّلَاةُ وَ لَا صَلَاةَ إِلَّا بِطَهُورٍ

📚 التهذيب ج۲ص۱۴۰

امام باقر علیه السلام فرمود :هنگامی که #وقت (نماز) داخل شد، #طهارت (یعنی #وضوء یا #غسل یا #تیمم) و #نماز واجب می شود و هیچ نمازی نیست مگر با #طهارت (وضوء یا غسل يا تیمم)



2⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ أَنَّهُ قَالَ: لَا تُعَادُ الصَّلَاةُ إِلَّا مِنْ خَمْسَةٍ الطَّهُورِ وَ الْوَقْتِ وَ الْقِبْلَةِ وَ الرُّكُوعِ وَ السُّجُودِ.

📚الفقيه ج۱ص339

امام باقر علیه السلام فرمود :نماز #اعاده نمی شود مگر از پنج چیز :#طهارت (یعنی وضو یا غسل یا تیمم) و #وقت و #قبله و #رکوع و #سجود


3⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: إِذَا نَسِيتَ صَلَاةً أَوْ صَلَّيْتَهَا بِغَيْرِ وُضُوءٍ وَ كَانَ عَلَيْكَ قَضَاءُ صَلَوَاتٍ فَابْدَأْ بِأَوَّلِهِنَّ فَأَذِّنْ لَهَا وَ أَقِمْ ثُمَّ صَلِّهَا ثُمَّ صَلِّ مَا بَعْدَهَا بِإِقَامَةٍ إِقَامَةٍ لِكُلِّ صَلَاةٍ

📚کافی ج۳ص۲۹۱

امام باقر علیه السلام فرمود :هنگامی که نمازی را #فراموش کردی یا آن را #بدون_وضوء خواندی و قضاء نمازهایی بر عهده تو بود، پس به اولین آنها آغاز کن و برای آن #اذان و #اقامه بگو و آن را بخوان سپس نمازهای بعدی را با یک #اقامه برای هر نمازی بخوان.


4⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ أَنَّهُ سُئِلَ عَنْ رَجُلٍ صَلَّى بِغَيْرِ طَهُورٍ أَوْ نَسِيَ صَلَوَاتٍ لَمْ يُصَلِّهَا أَوْ نَامَ عَنْهَا فَقَالَ يَقْضِيهَا إِذَا ذَكَرَهَا فِي أَيِّ سَاعَةٍ ذَكَرَهَا مِنْ لَيْلٍ أَوْ نَهَارٍ الْحَدِيثَ.

📚 التهذيب ج۲- ص۲۶۶

از امام باقر عليه السلام در مورد شخصی که بدون #طهارت (یعنی بدون وضوء يا غسل يا تيمم) نماز خوانده است یا نماز هایی را فراموش کرده است (که بخواند)یا از آن خوابش برده است،سؤال شد؛ امام فرمود : وقتی آن را به یاد آورد آن را #قضاء می کند، در هر ساعتی از شب یا روز که آن را به یاد آورد!



5⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: إِذَا نَسِيَ الرَّجُلُ صَلَاةً أَوْ صَلَّاهَا بِغَيْرِ طَهُورٍ وَ هُوَ مُقِيمٌ أَوْ مُسَافِرٌ فَذَكَرَهَا فَلْيَقْضِ الَّذِي وَجَبَ عَلَيْهِ لَا يَزِيدُ عَلَى ذَلِكَ وَ لَا يَنْقُصُ مَنْ نَسِيَ أَرْبَعاً فَلْيَقْضِ أَرْبَعاً مُسَافِراً كَانَ أَوْ مُقِيماً وَ إِنْ نَسِيَ رَكْعَتَيْنِ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ إِذَا ذَكَرَ مُسَافِراً كَانَ أَوْ مُقِيماً.

📚التهذيب ج۳ص۲۲۵

امام باقر علیه السلام فرمود : در صورتی که شخص نمازی را فراموش نماید یا آن را بدون #طهارت (یعنی بدون وضوء يا غسل يا تيمم) بخواند، در حالیکه مقیم یا مسافر باشد و سپس آن را به یاد آورد، پس همانچه بر او واجب بوده است را #قضاء کند و بر آن اضافه نکند و از آن کم هم نکند. کسی که نماز چهار رکعتی را فراموش کرده است باید چهار رکعت قضاء کند، چه مقیم باشد و چه مسافر و اگر دو رکعتی را فراموش کرده است، هر موقع به یاد آورد باید دو رکعت قضاء کند، چه (موقع قضاء کردن) مسافر باشد و چه مقیم باشد.


✅يعني اگر کسی نماز شکسته را در مسافرت فراموش کرده است یا بدون وضوء خوانده است و سپس در وطن خود قصد دارد قضاء آن را بخواند، به همان صورت دو رکعت که بر گردن او بود قضاء می کند و اگر در مسافرت قصد داشت قضاء نمازهای چهار رکعتی مدت اقامت خود در وطن را بخواند، به صورت همان چهار رکعت بخواند و به خاطر سفر نماز قضاءِ وطن را شکسته نکند.


✅از روایات فوق روشن گردید که اگر کسی نماز خود را بدون وضوء يا غسل يا تيمم خوانده باشد باید آن را قضاء نماید چون نمازی نیست مگر با طهارت يعني وضوء يا غسل يا تيمم که هر کدام در جایگاه خود بر دوش شخص قرار می گیرد.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹