Loading...

#سؤال_413 _به چه سوره‌ هایی #مسبحات گفته می شود؟


✅پاسخ:به روایت زیر توجه فرمایید:

1⃣عن جابر قَال سمِعْت أَبَا جَعْفَر يَقُولُ مَنْ قَرَأَ الْمُسَبِّحَاتِ كُلَّهَا قَبْلَ أَنْ يَنَامَ لَمْ يَمُتْ حَتَّى يُدْرِكَ الْقَائِمَ و إِنْ مَاتَ كَانَ في جِوَارِ مُحَمَّدٍ (النبي) (صلی الله علیه و آله)
📚 الكافي ج ۲ ص۶۲۰
📚ثواب الأعمال-ص ۱۴۶

ترجمه:جابر گوید :شنیدم امام باقر علیه السلام می فرمود :کسی که همه مُسَبِّحَات را قبل از اینکه بخوابد قرائت نماید، نمی میرد تا اینکه #قائم (صلوات الله علیه) را درک کند و اگر از دنیا رفت، در جوار محمد صلی الله علیه و آله خواهد بود.

2⃣قال امیرالمؤمنین علیه السلام فی حدیث اربعمائه : إِذَا قَرَأْتُمْ مِنَ الْمُسَبِّحَاتِ الْأَخِیرَةِ فَقُولُوا سُبْحَانَ اللَّهِ الْأَعْلَی
📚خصال ص629

امیرالمؤمنین در حدیث چهارصدگانه فرمودند: هر گاه سوره های مسبحات اواخر قرآن (یا مسبحات آخری که سوره اعلی است) را قرائت نمودید، بگوئید:
سُبْحَانَ اللَّهِ الْأَعْلَی

✅در روایات شیعه، سوره های مسبحات معرفی نشده اند ولی در برخی از کتب لغت و جاهای دیگر آمده است مسبحات به سوره هایی که در اوائل آنها تسبیح وجود دارد گفته می شود، یا به سوره هایی که در اول آنها «سَبَّحَ» یا «یُسَبِّحُ» است و یا به سوره هایی که اول آنها «سَبَّحَ» یا «یُسَبِّحُ» یا «سَبِّحْ» آمده است، مُسَبِّحَات گفته می شود که عبارتند از :

1- سوره حديد(57) سَبَّحَ للّه مافي السموات والارض...

2- سوره صف(61) سَبَّحَ للّه مافي السماوات والارض...

3- سوره جمعه (62) يُسَبِّحُ للّه مافي السماوات‎والارض...

4- سوره تغابن (64) يُسَبِّحُ للّه مافي السماوات‎والارض...

5- سوره حشر(59) سَبَّحَ للّه مافي السماوات والارض...

✅بر حسب تعریف دیگر، این سوره هم اضافه می شود:

6-سوره اعلی (87)سَبِّحْ بِاسم رَبِّکَ الأعلي

✅و بر حسب تعریف دیگری، این سوره هم اضافه می شود :

7-سوره الإسراء(17): سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَیٰ بِعَبْدِهِ...

✅ اما بالاخره آیا مسبحات 5 سوره است یا 6 سوره و یا 7 سوره و یا غیر آن؟

اگر چه قول 6 سوره که عبارت است از :سوره‌ حدید و صف و جمعه و حشر و تغابن و اعلی، مشهورتر و مناسب‌تر است و نیز می توان بر حسب احتیاط هر هفت سوره را برای عمل به حدیث آن قرائت نمود، اما این سؤالی است که به دست آوردن #پاسخ_دقیق آن، هیچ راهی جز #ظهور_بقیة_الله صلوات الله علیه ندارد!

🌺🌺🌺نکته مهدوی🌺🌺🌺

✅برای رسیدن سریعتر به پاسخ دقیق این سؤال، دست به دعا می بریم و از جمله به روایت زیر عمل می کنیم :

3⃣عَبّاد مدائنی گوید:من در مدینه بر امام صادق علیه السلام وارد شدم هنگامیکه از نماز ظهر فارغ شده بود و دو دستش را به طرف آسمان بالا آورده بود و این دعا را می خواند :

أَیْ سَامِعَ کُلِّ صَوْتٍ أَیْ جَامِعَ کُلِّ فَوْتٍ أَیْ بَارِئَ کُلِّ نَفْسٍ بَعْدَ الْمَوْتِ أَیْ بَاعِثُ أَیْ وَارِثُ أَیْ سَیِّدَ السَّادَةِ أَیْ إِلَهَ الْآلِهَةِ أَیْ جَبَّارَ الْجَبَابِرَةِ أَیْ مَلِکَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ أَیْ رَبَّ الْأَرْبَابِ أَیْ مَلِکَ الْمُلُوکِ أَیْ بَطَّاشُ أَیْ ذَا الْبَطْشِ الشَّدِیدِ أَیْ فَعَّالًا لِمَا یُرِیدُ أَیْ مُحْصِیَ عَدَدِ الْأَنْفَاسِ وَ نَقْلِ الْأَقْدَامِ أَیْ مَنِ السِّرُّ عِنْدَهُ عَلَانِیَةٌ أَیْ مُبْدِئُ أَیْ مُعِیدُ أَسْأَلُکَ بِحَقِّکَ عَلَی خِیَرَتِکَ مِنْ خَلْقِکَ وَ بِحَقِّهِمُ الَّذِی أَوْجَبْتَ لَهُمْ عَلَی نَفْسِکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أَهْلِ بَیْتِهِ وَ أَنْ تَمُنَّ عَلَیَّ السَّاعَةَ بِفَکَاکِ رَقَبَتِی مِنَ النَّارِ وَ 👈أَنْجِزْ لِوَلِیِّکَ وَ ابْنِ نَبِیِّکَ الدَّاعِی إِلَیْکَ بِإِذْنِکَ وَ أَمِینِکَ فِی خَلْقِکَ وَ عَیْنِکَ فِی عِبَادِکَ وَ حُجَّتِکَ عَلَی خَلْقِکَ عَلَیْهِ صَلَوَاتُکَ وَ بَرَکَاتُکَ وَعْدَهُ اللَّهُمَّ أَیِّدْهُ بِنَصْرِکَ وَ انْصُرْ عَبْدَکَ وَ قَوِّ أَصْحَابَهُ وَ صَبِّرْهُمْ وَ افْتَحْ لَهُمْ مِنْ لَدُنْکَ سُلْطَاناً نَصِیراً وَ 👈عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ أَمْکِنْهُ مِنْ أَعْدَائِکَ وَ أَعْدَاءِ رَسُولِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ

من گفتم :آیا این طور نیست که شما برای خودتان دعا می کردید؟ فرمود:من برای #نور_آل_محمد! و جلو برنده آنها و انتقام گیرنده به امر خدا از دشمنان آنها دعا کردم! گفتم :فدایت شوم، خروج او کی خواهد بود؟ فرمود: وقتی که آن کسی که خلقت و أمر به دست اوست بخواهد! گفتم آیا نشانه ای برای او، قبل از آن هست؟ فرمود :بله، نشانه های مختلفی! گفتم :مثلا چی؟ فرمود :خروج پرچمی از مشرق و پرچمی از مغرب و فتنه ای که اهل زوراء (تهران یا بغداد) را فرا می گیرد و خروج مردی از فرزندان عمویم زید در یمن و به غارت رفتن پوشش بیت الله

📚فلاح السائل ص 171
📚بحار ج86ص63

🌺به امید روز فرج 🌺

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹