#سؤال_392 _ آیا #چاه_مستراح باید از #چاه_حمام جدا باشد؟
✅پاسخ : روایت خاصی در نهی یا جواز وارد کردن آب حمام به چاه مستراح نرسیده است اما در مورد آب وضو و آب غسل ميت به روایت زیر توجه فرمایید :
1⃣مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ يَعْنِي الصَّفَّارَ أَنَّهُ كَتَبَ إِلَى أَبِي مُحَمَّدٍ يَجُوزُ أَنْ يُغَسَّلَ الْمَيِّتُ وَ مَاؤُهُ الَّذِي يُصَبُّ عَلَيْهِ يَدْخُلُ إِلَى بِئْرِ كَنِيفٍ أَوِ الرَّجُلُ يَتَوَضَّأُ وُضُوءَ الصَّلَاةِ يَنْصَبُّ مَاءُ وُضُوئِهِ فِي كَنِيفٍ فَوَقَّعَ يَكُونُ ذَلِكَ فِي بَلَالِيعَ.
📚الكافي ج۳- ص۱۵۰- ح۳
ترجمه :محمد بن حسن صفار به امام حسن بن علی علیه السلام نامه نوشت :آیا جائز است که #ميت غسل داده شود و آبی که بر او ریخته می شود به داخل #چاه_مستراح وارد شود یا اینکه شخصی #وضوی_نماز بگیرد و آب وضوی او به چاه مستراح وارد شود؟ امام فرمودند : این موارد به چاه های فاضلاب داخل می شود.
✅ « #کنیف » به چاه مستراح گفته می شود که بول و غائط به آن سرازیر می شود و #بالوعه به نوعی چاهک ها گفته می شده است که در خانه یا وسط خانه حفر می شده است تا آب باران و آبهای زائد و کثیف به آن داخل شود.
✅ در روایت فوق در مورد آب ناشی از غسل دادن میت و آب ناشی از وضو گرفتن، دستور به وارد کردن آن به #چاه_های_فاضلاب شده است و به #چاه_مستراح وارد کرده نمی شود.
✅در مورد جواز یا نهی از ورود آب حمام به چاه مستراح روایت خاصي وارد نشده است.
✅امروزه با توجه به یکی شدن چاه مستراح با چاه فاضلاب و متصل شدن چاهها به فاضلاب سراسری، برای عمل به روایت فوق باید در جائی وضو بگیریم که آب وضو به چاه مستراح وارد نشود و به این حد الهی عمل کرده باشیم. إن شاءالله
#ریختن_آب_وضو_در_چاه_مستراح
نظرات (0)