Loading...

سؤال 371_ آیا زن می تواند در مکان بدون نامحرم، در #چادر_نازک #نماز بخواند؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ فِي حَدِيثٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي جَعْفَرٍ الرَّجُلُ يُصَلِّي فِي قَمِيصٍ وَاحِدٍ فَقَالَ إِذَا كَانَ كَثِيفاً فَلَا بَأْسَ بِهِ وَ الْمَرْأَةُ تُصَلِّي فِي الدِّرْعِ وَ الْمِقْنَعَةِ إِذَا كَانَ الدِّرْعُ كَثِيفاً يَعْنِي إِذَا كَانَ سَتِيراً.
📚کافی ج3ص394

ترجمه:محمد بن مسلم گوید:به امام باقر علیه السلام گفتم :آیا مرد در یک پیراهن (عربی) تنها #نماز بخواند؟ فرمود:(بله) به شرطی که ستیر و پوشاننده باشد (یعنی نازک نباشد) اشکالی ندارد و زن در یک پیراهن (عربی) و مقنعه نماز می خواند در صورتی که آن پیراهن غلیظ و متراکم باشد یعنی در صورتی که پوشاننده باشد.

2⃣عَنِ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: لَا يَصْلُحُ لِلْمَرْأَةِ الْمُسْلِمَةِ أَنْ تَلْبَسَ مِنَ الْخُمُرِ وَ الدُّرُوعِ مَا لَا يُوَارِي شَيْئاً.
📚 الكافي ج۳- ص۳۹۶

ترجمه :امام صادق علیه السلام فرمود :برای زن مسلمان شایسته نیست که سرپوش و مقنعه ها و پیراهن هایی که چیزی را نمی پوشاند، بپوشد (یعنی نازک و بدن نما باشد)

3⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى رَفَعَهُ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ لَا تُصَلِّ فِيمَا شَفَّ أَوْ سُفَّ يَعْنِي الثَّوْبَ الصَّقِيلَ
📚الكافي ج۳- ص۴۰۲

ترجمه :امام صادق علیه السلام فرمود :در آنچه نازک است یعنی در لباس نازک و بدن نما نماز نخوان.

4⃣عَنْ عَلِيٍّ فِي حَدِيثِ الْأَرْبَعِمِائَةِ قَالَ: عَلَيْكُمْ بِالصَّفِيقِ مِنَ الثِّيَابِ فَإِنَّ مَنْ رَقَّ ثَوْبُهُ رَقَّ دِينُهُ لَا يَقُومَنَّ أَحَدُكُمْ بَيْنَ يَدَيِ الرَّبِّ جَلَّ جَلَالُهُ وَ عَلَيْهِ ثَوْبٌ يَشِفُّ
📚 الخصال ص۶۲۳

ترجمه :علی علیه السلام در حدیث چهارصدگانه فرمودند :بر شما باد به لباس‌های غلیظ و با بافت انبوه، زیرا هر کس لباسش نازک باشد، دینش نازک است. هرگز یکی از شما در برابر پروردگار جلَّ جلاله نایستد در حالیکه لباسی نازک و شفاف و بدن نما بر او باشد.

5⃣-وَ رَوَی مُحَمَّدُ بْنُ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ الْمَرْأَةُ تُصَلِّی فِی الدِّرْعِ وَ الْمِقْنَعَةِ إِذَا کَانَ کَثِیفاً یَعْنِی سَتِیراً.
📚فقیه ج1ص243

ترجمه :امام باقر علیه السلام فرمود :زن می تواند در پیراهن (عربی) زنانه و مقنعه (روسری و سرپوش) نماز بخواند در صورتی که غلیظ و با بافت انبوه باشد یعنی پوشاننده و ستیر باشد.

✅مشاهده می شود که اگر چه در روایات به زن اجازه داده شده است که در یک پیراهن( عربی) زنانه پوشاننده و ضخیم و یک مقنعه غلیظ و پوشاننده نماز بخواند، اما به طور کلی پیراهن و لباس نازک خصوصا برای هنگام نماز مورد مذمت واقع شده است و زنی که مقنعه و پیراهن بلند عربی بر تن دارد نماز او صحیح است ولی پوشیدن چادر نازک خصوصا هنگام ایستادن در برابر خداوند، نهی شده است و باید از چادرهای ستیر و با تراکم بافت استفاده کند.
به عبارت دیگر، زن مقدار و کیفیت لازم را در مورد لباس نماز خود مراعات می کند اما به طور کلی در برابر پروردگار يعني در نماز، از #لباس_نازک استفاده نمی کند.

✅البته پوشیدن لباس نازک برای زن، مورد رخصتی هم دارد که به نماز مربوط نمی شود.

✅نحوه کاملتری از #لباس_زن_در_هنگام_نماز، در روایات دیگر آمده است.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹