Loading...

سؤال 366_ مسافری در ماشین من کیف پولی را جا گذاشت و من بعدا متوجه شدم و هیچ اطلاعی از مکان او هم ندارم، وظیفه ام چیست؟


✅پاسخ به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣ عَنْ يُونُسَ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ قَالَ: سُئِلَ أَبُو الْحَسَنِ الرِّضَا وَ أَنَا حَاضِرٌ إِلَى أَنْ قَالَ فَقَالَ رَفِيقٌ كَانَ لَنَا بِمَكَّةَ- فَرَحَلَ مِنْهَا إِلَى مَنْزِلِهِ وَ رَحَلْنَا إِلَى مَنَازِلِنَا فَلَمَّا أَنْ صِرْنَا فِي الطَّرِيقِ أَصَبْنَا بَعْضَ مَتَاعِهِ مَعَنَا فَأَيُّ شَيْ ءٍ نَصْنَعُ بِهِ قَالَ تَحْمِلُونَهُ حَتَّى تَحْمِلُوهُ إِلَى الْكُوفَةِ- قَالَ لَسْنَا نَعْرِفُهُ وَ لَا نَعْرِفُ بَلَدَهُ وَ لَا نَعْرِفُ كَيْفَ نَصْنَعُ قَالَ إِذَا كَانَ كَذَا فَبِعْهُ وَ تَصَدَّقْ بِثَمَنِهِ قَالَ لَهُ عَلَى مَنْ جُعِلْتُ فِدَاكَ قَالَ عَلَى أَهْلِ الْوَلَايَةِ.
📚التهذيب ج۶- ص۳۹۵

ترجمه :يونس گوید:از امام رضا علیه السلام سؤال شد در حالی که من حاضر بودم تا آنجا که گفت :شخصی در مکه همراه ما بود و سپس از مکه به منزل خود رهسپار شد و ما نیز به منزل خود رهسپار شدیم. وقتی به راه افتادیم یکی از متاع و اثاث او را همراه خود یافتیم، حال چه کنیم؟امام فرمود:آن را بردارید و به کوفه ببرید. گفتیم :او را نمی شناسیم و شهر او را هم بلد نیستیم و نمی دانیم چه کنیم. فرمود :اگر اینچنین است آن را بفروش و بهای آن را #صدقه بده. او به امام گفت:به چه کسی (صدقه دهم)؟ فرمود:به #اهل_ولایت (اهل بیت علیهم السلام)

2⃣ عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَنِ اللُّقَطَةِ فَأَرَانِي خَاتَماً فِي يَدِهِ مِنْ فِضَّةٍ قَالَ إِنَّ هَذَا مِمَّا جَاءَ بِهِ السَّيْلُ وَ أَنَا أُرِيدُ أَنْ أَتَصَدَّقَ بِه
📚الكافي ج۵- ص۳۰۹
📚 التهذيب ج۶-ص ۳۹۱

ترجمه :زرارة گوید:از امام باقر علیه السلام در مورد لُقَطَه (یعنی چیز افتاده ای که برداشته می شود یا چیزی که صاحب آن مشخص نیست یا #پیدا_شده )، سؤال کردم؛ پس امام انگشتر نقره ای را که در دستش بود به من نشان داد و فرمود :این از چیزهایی است که سیل آن را آورده است و من قصد دارم آن را #صدقه بدهم.

3⃣ عَنْ یُونُسَ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ قَالَ: سَأَلْتُ عَبْداً صَالِحاً فَقُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ کُنَّا مُرَافِقِینَ لِقَوْمٍ بِمَکَّةَ فَارْتَحَلْنَا عَنْهُمْ وَ حَمَلْنَا بَعْضَ مَتَاعِهِمْ بِغَیْرِ عِلْمٍ وَ قَدْ ذَهَبَ الْقَوْمُ وَ لَا نَعْرِفُهُمْ وَ لَا نَعْرِفُ أَوْطَانَهُمْ فَقَدْ بَقِیَ الْمَتَاعُ عِنْدَنَا فَمَا نَصْنَعُ بِهِ قَالَ فَقَالَ تَحْمِلُونَهُ حَتَّی تَلْحَقُوهُمْ بِالْکُوفَةِ فَقَالَ یُونُسُ قُلْتُ لَهُ لَسْتُ أَعْرِفُهُمْ وَ لَا نَدْرِی کَیْفَ نَسْأَلُ عَنْهُمْ قَالَ فَقَالَ بِعْهُ وَ أَعْطِ ثَمَنَهُ أَصْحَابَکَ قَالَ فَقُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ أَهْلَ الْوَلَایَةِ قَالَ فَقَالَ نَعَمْ.
📚کافی ج5ص309

ترجمه :يونس گوید:از عبد صالح (امام کاظم يا امام رضا علیهما السلام) پرسیدم و گفتم :فدایت شوم، ما به همراهی گروهی در مکه بودیم پس از نزد آنها رفتیم و بدون آگاهی، برخی از کالاهای آنها را با خود حمل کرديم و آن گروه رفتند و ما آنها را نمی شناسیم و وطن آنها را هم نمی دانیم و این کالاها نزد ما باقی مانده است، حال آن را چه کنیم؟ امام فرمودند :آنها را حمل کنید تا در کوفه به آنها برسید (و به آنها بدهید) .یونس گوید :من به امام گفتم :من آنها را نمی شناسم و نمي‌دانيم چطور در مورد آنها سؤال کنیم. پس امام فرمودند :آنها را بفروش و بهای آن به اصحابت بده. گفتم :فدایت شوم، یعنی به اهل ولایت؟ فرمود :بله

✅از چند روایت فوق استفاده می شود که هنگام رخ دادن مورد سؤال و اشباه آن، که مالی از دیگری نزد ما قرار گرفته است و او و مکان او را نمی شناسیم، آن چیز مورد نظر فروخته می شود و بهای آن به اهل ولایت اهل بیت علیهم السلام، #صدقه داده می شود.

✅در سؤال مشابهی که مطرح شده بود و شخصی در شهر دیگر از مغازه ای خرید کرده بود و مبلغی بدهکار شده‌ بود و بعد از اینکه برای پرداخت مراجعه نموده بود، آن شخص از آن مکان رفته بود و کسی هم از او اطلاعی نداشت، مانند پاسخ همین سؤال باید آن مبلغ را صدقه بدهد، زیرا نه او را می شناسد و نه جای او را می داند.


#وصیت_به_پیدا_شده :
t.me/porseshvapasokhe/376


#لقطه
#پیدا_شده

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹