Loading...

سؤال 365_ حکم شرعی #رحم_اجاره_ای چیست؟


لطفاً با دقّت بخوانید:

✅پاسخ : رحم اجاره ای که مدتی است در فکر بشر خطور کرده و آن را به مرحله عمل رسانده است، راهی برای فرزند دار شدن زنانی است که قدرت و توانایی بدنی نمو فرزند در رحم خود را ندارند و این کار چند صورت دارد که موجه ترین آنها در نظر موافقان، این است که نطفه و تخمک زوجین را در بیرون رحم با هم ترکیب کرده و در رحم شخص ثالثی قرار می دهند تا در آنجا دوران حمل خود را بگذراند و بعد از تولد، آن بچه به صاحبان نطفه تحویل داده می شود!

✅سایر صور این کار، حرامهای صريح و بسیار ناپسند است که احتیاج به ذکر آن نیست.

✅اما همین صورتی که در عقیده بعضی ذاتاً جایز است و به آن عمل می کنند، از #شبهات بسیار خطرناک و بلکه از خطرناک ترین #شبهات #آخرالزمان است.

✅این روش صاحب فرزند شدن هیچ سابقه عملی و علمی در گذشته نداشته است و برای همین هیچ روایت خاصی برای آن موجود نیست. اما دأب متمسكين به قرآن و حدیث در این گونه مسائل، به راهنمایی اهل بیت علیهم السلام، روشن و مشخص است و آن #توقف_در_شبهات است که دارای دلایل و روایات فراوان است.

1⃣عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام وَ أْتُوا الْبُیُوتَ مِنْ أَبْوابِها قَالَ ائْتُوا الْأُمُورَ مِنْ وَجْهِهَا
📚بحار ج2ص111

امام باقر علیه السلام در مورد آیه «به خانه ها از باب های آن وارد شوید» فرمود :(منظور این است که) در کلیه امور از راه آن وارد شوید.

✅آیا وجهی که خداوند برای فرزند دار شدن در طی هزاران سال قرار داده بود، اجاره نمودن رحم و ترکیب نطفه و تخمک در بیرون رحم و وارد نمودن آن به رحم یک بیگانه بوده است ؟؟؟

2⃣عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ فِي حَدِيثٍ أَنَّهُ قَال فَإِنْ كُنْتَ عَلَى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّكَ وَ يَقِينٍ مِنْ أَمْرِكَ وَ تِبْيَانٍ مِنْ شَأْنِكَ فَشَأْنَكَ وَ إِلَّا فَلَا تَرُومَنَّ أَمْراً وَ أَنْتَ مِنْهُ فِي شَكٍّ وَ شُبْهَةٍ
📚کافی ج1ص375

امام باقر علیه السلام در حدیثی فرمود :اگر بر دلیل روشنی از رَبِّ خود و یقینی بر امر خود هستی و بیانی از شأن خود داری که خود دانی و در غیر این صورت، هرگز در هرگز قصد کاری را نکن که از آن در #شک_و_شبهه هستی.

✅آیا دهها روایت #توقف_در_شبهه راهنمای شخص برای پرهیز از این #شبهه نیست؟ آیا خود ترکیب نطفه و تخمک در بیرون رحم شبهه نیست؟ آیا وارد نمودن این شیئ در رحم بیگانه شبهه نیست؟

✅چه مجوز شرعی برای زن وجود دارد که نطفه و تخمک بیگانگان را در رحم خود مستقر نماید؟؟! 👇👇

3⃣ عَنْ عَلِيِّ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: إِنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَذَاباً يَوْمَ الْقِيَامَةِ- رَجُلًا أَقَرَّ نُطْفَتَهُ فِي رَحِمٍ يَحْرُمُ عَلَيْه
📚الكافي ج۵ ص ۵۴۱

امام صادق علیه السلام فرمود :شدیدترین مردم از نظر عذاب در روز قیامت مردی است که نطفه خود را در رحمی که بر او #حرام است مستقر گرداند.

✅با توجه به روایت فوق، مستقر نمودن نطفه در رحم بیگانه، به طور کلی مورد مذمت شدید قرار گرفته است. آیا همین یک روایت زمینه #شبهه را فراهم نمی کند که شخص جرأت نکند بگويد :این کار ذاتاً اشکال ندارد؟؟!

4⃣امام صادق علیه السلام در حدیثی از جمله فرمودند: إِنَّ النِّكَاحَ أَحْرَى وَ أَحْرَى أَنْ يُحْتَاطَ فِيهِ وَ هُوَ فَرْجٌ وَ مِنْهُ يَكُونُ الْوَلَدُ
📚فقیه ج3ص84

همانا نکاح سزاوارتر و سزاوارتر است که در مورد آن #احتیاط شود، زیرا آن #فرج است و #فرزند هم از قِبَلِ آن است.

✅مشاهده می شود که احتیاط در امر نکاح از جمله به خاطر بحث حرمت فرج و از جمله به خاطر فرزندی است که در قبال آن شکل می گیرد و هر دوی آنها در مورد رحم اجاره ای مصداق ایجاد شبهه است.

✅این زن اجاره دهنده رحم به چه مجوز شرعی نطفه و تخمک دو بیگانه را در رحم خود مستقر می کند و تازه حق الإجارة هم می گیرد؟!!

✅این فرزندی که به این ترتیب به دنیا می آید با کدام روش الهی و شرعی سازگار است؟؟

✅بر فرض مُحال که این امر، حلال روشن باشد، به روایت زیر توجه فرمایید :

5⃣قال امیرالمؤمنین... مَا خَیْرٌ بِخَیْرٍ لَا یُنَالُ إِلَّا بِشَرٍّ
📚بحار ج77ص214

علي عليه السلام فرمود :آن خیری که جز با شر به دست نیاید، خیر نیست.

✅آیا اگر بر فرض محال که خیر بودن این امر اثبات شود، لمس و نظرهای حرامی که در طی مراحل انجام این کار انجام می شود، چه حجت شرعی دارد؟؟

✅این مختصری از دلایل، برای لزوم اجتناب از این شبهه بسیار شدید و بسیار خطرناک است که البته اهل حدیث آگاه هستند که در زمان غیبت مولایشان باید در نزد شبهات توقف نمایند تا امامشان را ملاقات نمایند و این مختصر برای مؤمنین و اهل تسلیم یادآوری شد.

✅انجام این کار برای عاملان به قرآن و حدیث هیچ جایگاهی ندارد و تجاوز از حدود الهی در سرتاسر آن موج می زند.

#مسائل_جدید
#محدثات

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹