Loading...

#سؤال_364_ حکم استفاده از #اکستنشن_مو برای زن چیست؟



✅پاسخ : #اکستنشن مو، همان طور که از نامش پیداست، به موهای اصلی متصل می شود تا قد مو یا حجم آن يا عمق آن را بیشتر کند و انواع مختلفی از #اکستنشن مو وجود دارد. به طور کلی، اکستنشن های مو به دو نوع تقسیم می شوند : طبیعی و مصنوعی. انواع طبیعی آن، از موهای واقعی انسان ها ساخته می شوند، درحالی که انواع مصنوعی در کارخانه ها تولید می شوند.

اکستنشن یا به وسیله چسب یا به وسیله دوختن و امثال آن به موهای شخص متصل می شود.

✅در مورد حکم استفاده از این موها به چند حدیث زیر توجه فرمایید :


1⃣مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ قَالَ: قَالَ لَا بَأْسَ بِكَسْبِ الْمَاشِطَةِ مَا لَمْ تُشَارِطْ وَ قَبِلَتْ مَا تُعْطَى وَ لَا تَصِلُ شَعْرَ الْمَرْأَةِ بِشَعْرِ امْرَأَةٍ غَيْرِهَا وَ أَمَّا شَعْرُ الْمَعْزِ فَلَا بَأْسَ بِأَنْ تُوصِلَهُ بِشَعْرِ الْمَرْأَةِ.

📚الفقيه ج۳ص۱۶۲

امام صادق علیه السلام فرمود : #کسب_آرایشگر اشکالی ندارد تا وقتی که شرط نکند و هر چه به او داده شد قبول کند و موی زنی را به موی زن دیگری متصل نکند اما اشکالی ندارد که موی بز را به موی زنی متصل نماید.


2⃣عَنْ سَعْدٍ الْإِسْكَافِ قَالَ: سُئِلَ أَبُو جَعْفَرٍ عَنِ الْقَرَامِلِ الَّتِي تَضَعُهَا النِّسَاءُ فِي رُءُوسِهِنَّ يَصِلْنَهُ بِشُعُورِهِنَّ فَقَالَ لَا بَأْسَ عَلَى الْمَرْأَةِ بِمَا تَزَيَّنَتْ بِهِ لِزَوجها

📚کافی ج5ص119

از امام باقر علیه السلام در مورد #قرامل که زن ها بر سرشان می گذارند و به موهایشان متصل می کنند، سؤال شد؛ امام فرمودند :برای زن آنچه که با آن برای شوهرش خود را #زینت کند، اشکالی ندارد.

✅ «قرامل» به گیسو بند و مو بند زنان و آنچه زنان به موی خود متصل می کنند گفته می شود و نیز به پشم و مویی که به موی زنان متصل می شود، گفته می شود. همچنین به دسته موئی که از پشم یا ابریشم به موی زن متصل می شود، گفته می شود.

3⃣رسول الله صلی الله علیه و آله به یک زن آرایشگر از جمله فرمودند :
وَ لَا تَصِلِي الشَّعْرَ بِالشَّعْرِ.

📚کافی ج5ص119

فرمود : موی (کسی را) به مو (شخص دیگر) متصل نکن!


4⃣عَنْ سُلَیْمَانَ بْنِ خَالِدٍ قَالَ: قُلْتُ لَهُ الْمَرْأَةُ تَجْعَلُ فِی رَأْسِهَا الْقَرَامِلَ قَالَ یَصْلُحُ لَهَا الصُّوفُ وَ مَا کَانَ مِنْ شَعْرِ الْمَرْأَةِ نَفْسِهَا وَ کَرِهَ أَنْ تُوصِلَ الْمَرْأَةُ مِنْ شَعْرِ غَیْرِهَا فَإِنْ وَصَلَتْ بِشَعْرِهَا الصُّوفَ أَوْ شَعْرَ نَفْسِهَا فَلَا بَأْسَ بِهِ

📚مکارم الأخلاق ص84

سليمان بن خالد:گوید:به (امام صادق علیه السلام) گفتم :زنی بر سر خود قرامل(مو بند و گیسو بند و دسته مو ) قرار می دهد (چطور است؟) فرمود :پشم و آنچه از موی خودش برای خودش استفاده می شود، صلاح و درست است و ناپسند است که زن از موی دیگری به موی خود متصل کند اما پشم یا موی خودش اشکالی ندارد.



5⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْقَرَامِلِ قَالَ وَ مَا الْقَرَامِلُ قُلْتُ صُوفٌ تَجْعَلُهُ النِّسَاءُ فِی رُءُوسِهِنَّ قَالَ إِذَا کَانَ صُوفاً فَلَا بَأْسَ وَ إِنْ کَانَ شَعْراً فَلَا خَیْرَ فِیهِ مِنَ الْوَاصِلَةِ وَ الْمَوْصُولَةِ.

📚 التهذیب ج۶ص۳۶۱

عبدالله بن حسن گوید : از امام صلوات اللَّه علیه در مورد قرامل سوال کردم؛ امام فرمودند : قرامل چیست؟ گفتم : پشمی که زنان در سر خود قرار می دهند. امام فرمودند : اگر پشم باشد اشکالی ندارد و اگر موی (انسان) باشد، نه برای کننده این کار و نه برای کسی که این کار برایش انجام می شود، خیری در آن نیست!


✅آنچه از روایات فوق مشخص است، متصل نمودن موی شخص دیگر به موی زن، مورد نهی است و رخصتی ندارد و متصل نمودن موی خود شخص و پشم، رخصت داده شده است و در مورد موهای مصنوعی مطلق است و نهیی در مورد آن وارد نشده است. لذا آنچه زن باید در مورد اکستنشن مو از آن پرهیز نماید، استفاده از موهای طبیعی دیگران است که مورد نهی می باشد اما در مورد موهای مصنوعی به جهت مطلق بودن و عدم ورود نهی و اجازه زینت نمودن زن برای شوهر در حدیث 2⃣و غیره مشکلی ندارد.

✅در مورد غسل نمودن زنی‌ که اکستنشن به مویش متصل نموده است، به #سوال_1317 با لینک زیر رجوع فرمائید :

https://t.me/porseshvapasokhe/2251

#مسائل_جدید
#محدثات

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹